Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις χθεσινές μεγάλες κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας. Με τη νεολαία μπροστά τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας έστειλαν μήνυμα μνήμης και συνέχειας στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη. Τότε με την ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ η αστυνομία δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Τρία χρόνια μετά με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ κι επιτροπεία ΔΝΤ – ΕΕ το σύστημα σε πρωτοφανή συστράτευση επιλέγει την ωμή καταστολή και την ποινικοποίηση του λαϊκού κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη χθεσινή στάση της αστυνομίας και τη διπλή επίθεση των ΜΑΤ τόσο στη μαθητική πρωινή διαδήλωση όσο και στην απογευματινή, την οποία καλούσαν κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς της πόλης. Η ασφυκτική περικύκλωση της πορείας από τις διμοιρίες των ΜΑΤ παραβιάζει το ίδιο το δικαίωμα στη διαδήλωση. Η απρόκλητη βίαιη επίθεση στην Αγ. Δημητρίου, που έπνιξε τον κόσμο στα χημικά και οδήγησε σε επτά συλλήψεις και δεκάδες τραυματισμούς ήθελε να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και ιδιαίτερα τη νεολαία χτυπώντας άγρια τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Οι συλληφθέντες συμμετείχαν στα οργανωμένα μπλοκ και την περιφρούρηση της πορείας. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και αγωνιστές των σχημάτων της ΕΑΑΚ και ο υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφερειακές εκλογές Γ. Κουβακάς. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται (οι σημαίες θεωρήθηκαν οπλοκατοχή!) επιχειρούν να στείλουν μήνυμα «μηδενικής ανοχής» σε όλο τον αγωνιζόμενο λαό και αποτελούν συνέχεια της ποινικοποίησης της λαϊκής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Κανείς όμως δεν τρομοκρατείται! «Μηδενική ανοχή» απέναντι στην πολιτική τους, αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής είναι το δικό μας μήνυμα με έμπνευση από τον αντικαπιταλιστικό δρόμο του Δεκέμβρη του ‘ 08, μέχρι τον περήφανο αγώνα της Χαλυβουργίας και τις μεγάλες επερχόμενες συγκρούσεις.

  • Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών από όλους τους συλληφθέντες.
  • Οι λαϊκοί αγώνες είναι δίκαιοι και δεν καταστέλλονται, δεν ποινικοποιούνται
  • Όλοι στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...