Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 3 Δεκέμβρη, 2μμ στην Ομόνοια

Μετά την γενική Απεργία της 1ης Δεκέμβρη καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2 μ.μ. στην Ομόνοια για να δώσουμε μια άμεση απάντηση στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, με την συμμετοχή για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 30 της ακροδεξιάς, με υπουργούς με ενεργή παρουσία σε φασιστικές επιθέσεις.
Η υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών στο όνομα της διάσωσης των τραπεζών και της επιμονής της παραμονής στην ευρωζώνη είναι μια πολιτική που χέρι-χέρι με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και των χαρατσιών, των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, την εφεδρεία-απόλυση, συνεχίζει τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών αναζητώντας σε αυτούς τους αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία των πολιτικών των κυβερνήσεων.

Ήδη, οι υπουργοί του Καρατζαφέρη σπρώχνουν σε ένταση της επίθεσης ενάντια στην αριστερά και τους μετανάστες. Αυτό είναι το νόημα των υστερικών κραυγών του Άδωνη Γεωργιάδη για άρση του ασύλου στα πανεπιστήμια, αλλά και για νέα μέτρα στην ναυτιλία που βάζουν στο στόχαστρο τα σωματεία των ναυτεργατών για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Αγωνιούν να αρθεί ο νόμος για την ιθαγένεια που έδινε απειροελάχιστο δικαίωμα πρόσβασης για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές μόνο στους μακρόχρονα διαμένοντες μετανάστες. Την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει παιδικούς σταθμούς, φτιάχνει φράχτη χιλιομέτρων στον Έβρο. Την ίδια ώρα, άνθρωποι κατατρεγμένοι από τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις δικτατορίες για χάρη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκονται αντιμέτωποι με την θωράκιση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την FRONTEX, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις ρατσιστικές επιθέσεις - σκούπα της Αστυνομίας, την απόδοση ασύλου με το σταγονόμετρο, το σταμάτημα κάθε διαδικασίας νομιμοποίησης. Μακροχρόνια διαμένοντες μετανάστες αντιμετωπίζουν την χυδαιότητα μιας εκμετάλλευσης που εντείνεται και μιας κρατικής γραφειοκρατίας που εισπράττει χωρίς να δίνει καν τα έγγραφα νομιμοποίησης. Την ίδια ώρα στις γειτονιές φασιστικές συμμορίες με την πλήρη κάλυψη της ΕΛΑΣ επιχειρούν να σπείρουν το τρόμο για να προωθήσουν την διάσπαση της εργατικής τάξης, για να ενοχοποιηθεί ο φτωχός μετανάστης για την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές, στην παιδεία, την υγεία που προκαλούν οι περικοπές και τα Μνημόνια. 
Στον μεσοπόλεμο, οι ναζί με ανάλογες πολιτικές οδήγησαν την ανθρωπότητα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στα Νταχάου. Στην Ελλάδα έχουμε ζήσει τους συνεργάτες τους στην κατοχή που δίπλα στους ναζί φόραγαν την κουκούλα και έδειχναν τους αντιστασιακούς στα μπλόκα στην Κοκκινιά, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή. Έχουμε ζήσει τη χούντα και τις εξορίες στα ξερονήσια και το εξωτερικό δεκάδων χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Ετούτη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται για καμία επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων, ντόπιων η μεταναστών. Είναι ένα έκτρωμα που δεν εξελέγη από καμιά πλειοψηφία, αντίθετα είναι διορισμένη από τους Τραπεζίτες και τους Τροϊκανούς! Είναι ακροδεξιά στην κοινωνική της πολιτική, είναι ακροδεξιά σε όλα τα θέματα των ελευθεριών και δικαιωμάτων, γιατί είναι δούλος του κεφαλαίου και της ΕΕ. Να την διώξουμε μια ώρα αρχύτερα, να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων. 
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, 2μμ στην Πλατεία Ομόνοιας που διοργανώνουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...