Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα των Παρεμβάσεων ΔΕ στην απεργία


Πέμπτη 1 Δεκέμβρη: απεργούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ

Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία και λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον προϋπολογισμό του κοινωνικού σφαγείου που φέρνει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τα Μνημόνια. Έναν προϋπολογισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο.
Στέλνουμε με την απεργία μήνυμα ασυμβίβαστου αγώνα ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Καμιά ανακωχή με τη νέα κυβέρνηση, την τραπεζική χούντα που στήσανε χωρίς καμιά νομιμοποίηση το ένοχο ΠΑΣΟΚ των μεγάλων συμφερόντων και οι συνένοχοι του, η ΝΔ του  νεοφιλελευθερισμού και το ΛΑΟΣ της ακροδεξιάς. Η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν αποτέλεσμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων, της πλήρους απονομιμοποίησής της απέναντι στην κοινωνία. Ο αγώνας συνεχίζεται για την ανατροπή της νέας κυβέρνησης της κοινωνικής λεηλασίας, όπως και κάθε κυβέρνησης που θα επιχειρήσει να διαχειριστεί τη χρεοκοπημένη πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο.

Η εκπαίδευση και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κοινωνικά δικαιώματα, είναι κοινωνικός πλούτος. Δε αφήσουμε να υπονομευθεί και να χαθεί, να περάσει στα χέρια της κερδοσκοπίας. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντιας στην πολιτική ξεπουλήματος για ό,τι μπορεί να βγάλει κέρδος για τον επιχειρηματικό-τραπεζικού κόσμο και κλεισίματος για ό,τι δεν είναι κερδοφόρο. Συνεχίζεται ενάντια στα χαράτσια, στο μισθολόγιο της φτώχειας, του αυταρχισμού και της αναξιοπρέπειας, το σχολείο της αγοράς και της αμάθειας, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Η συμμετοχή στην απεργία είναι μήνυμα ενάντια στην αντιδημοκρατική στροφή που σηματοδοτούν η αυταρχική επιβολή της λεηλασίας μισθών και εισοδημάτων, των χαρατσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν θα περάσει η σύγχρονη χούντα του ευρώ που επιβάλουν το κεφάλαιο και οι τράπεζες μέσα από την ΕΕ, την ευρωζώνη και το σύνολο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Αυτόν τον αυταρχισμό στηρίζουν οι δικαστικές παρεμβάσεις και η βία των ΜΑΤ ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες, οι κραυγές από το αντικομμουνιστικό ΛΑΟΣ για αντιδημοκρατική εκτροπή και τσάκισμα των λαϊκών ελευθεριών. Ό,τι και να λένε τα ελάχιστα στηρίγματα του Μαύρου Μετώπου ―όπως εκείνα τα MMΕ που λόγω των χρεών τους ταυτίζονται με τον Παπαδήμο― το μέτρο της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι η δυνατότητα του εργαζόμενου να διατηρεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά του στο χώρο της δουλειάς.
Τέλος η συμμετοχή στην απεργία είναι και μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξουν βήματα προς ένα εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που θα ξεπεράσει τη λογική της συμβολικής διαμαρτυρίας στην οποία εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτή η εκφυλιστική κατάσταση, σαν αποτέλεσμα του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, μπορεί να ξεπεραστεί με πρωτοβουλίες που θα αγκαλιάζουν τις διαθέσεις των εργαζομένων για ένα μαχητικό, ενωτικό, διεκδικητικό εργατικό κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...