Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ για ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010.

Δύο χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα όργανα της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, ολόκληρος ο λαός μας βρίσκεται ενώπιον της κάννης του όπλου της ολιγαρχίας. 
Δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών στις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια δολοφονούνται ένα – ένα και με συνοπτικές διαδικασίες, αυτή τη φορά από τα πολιτικά όργανα του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ.
Το Μνημόνιο και οι πολιτικές, που το υπαγορεύουν, δολοφονούν. Δεν είναι υπερβολή. Δεν είναι δολοφονική η απελευθέρωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο πεδίο των μισθών και των συμβάσεων εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που είτε απολύονται, είτε εξαναγκάζονται σε μισθούς πείνας, σε απλήρωτη ή μειωμένη εργασία, ενώ το στοιχειώδες κόστος ζωής ανεβαίνει ταχύτατα και το κράτος αθετεί κρισιμότατες υποχρεώσεις του απέναντι στους πιο αδύνατους πολίτες; Δε δολοφονείται το μέλλον της νεολαίας μας, με τις τεράστιες περικοπές πόρων στην εκπαίδευση, τη μετατροπή της σε υποχείριο των αγορών, την ανεργία και την ανυπαρξία διεξόδων που καραδοκούν; Και πώς αλλιώς παρά ως δολοφονική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάργηση της ασφαλιστικής κάλυψης για σωρεία εξετάσεων και αναλωσίμων ζωτικής σημασίας για μεγάλη ομάδα σοβαρά ασθενών (π.χ. καρκινοπαθείς, διαβητικοί);
Η απάντηση του λαού στη δολοφονία του Αλέξη τρόμαξε και τις κυβερνήσεις και την ΕΕ και το ΔΝΤ. Έτσι, φέτος στις 5 Μάη, φρόντισαν να εξασφαλίσουν την ασύλληπτη δολοφονική προβοκάτσια της Marfin για να αναχαιτίσουν το ποτάμι που απειλούσε να τους σαρώσει. Μα ο λαός βράζει. Ο ξεσηκωμός έχει ήδη αρχίσει. Να τον κλιμακώσουμε με δυναμικές απεργίες, συλλαλητήρια, αντίσταση παντού. 
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, να πλημμυρίσουν ξανά τους δρόμους της Ελλάδας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, στα συλλαλητήρια και την 3ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11 πμ-2 μμ και 2-5 μμ) που καλεί η ΟΛΜΕ και άλλοι φορείς.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12 μμ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
  • 5% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΡΑ
  • ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 1-12-2010
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...