Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία 15 Δεκέμβρη: Ο κόσμος της δουλειάς μίλησε ξανά!


Πιάνοντας το νήμα της 5 Μάη, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι συμμετείχαν σήμερα στην Πανεργατική Απεργία και στις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, παρά την αρχική βροχή, μια τεράστια συγκέντρωση συγκροτήθηκε από το Μουσείο μέχρι το ύψος της Κάννιγγος. Τα μεγάφωνα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλούσαν στη συγκέντρωση και διαδήλωση και εκφωνούσαν αιτήματα και ψηφίσματα σωματείων. Με πυκνά μπλοκ και παλμό ξεκίνησε η τεράστια διαδήλωση λίγο μετά τις 12.00. Φτάνοντας στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, το σχέδιο της αστυνομίας ήταν σαφές. Βροχή δακρυγόνων και χημικών προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία για να μη μήνει κανένας έξω από τη Βουλή. Με μαχητικό τρόπο, για ώρες ο κόσμος ανασυγκροτούνταν και συνέχιζε από διάφορες κατευθύνσεις. Όργιο καταστολής από την αστυνομία με ξύλο και χημικά σε όλα τα σημεία της διαδήλωσης. Μπλοκ εργατικών σωματείων μετά την Ομόνοια κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της ΓΣΕΕ, για να απαιτήσει συνέχεια και κλιμάκωση, με νέα πανεργατική Απεργία, και να καταγγείλλει τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που ξεπουλάει πια ανοιχτά τους αγώνες. Έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ πολλές ομάδες ΔΕΛΤΑ όρμηξαν στους διαδηλωτές και χτύπησαν, διαλύοντας την συγκέντρωση.
Όπως τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της "Η τεράστια μαζικότητα των διαδηλώσεων, τα πολιτικά συνθήματα και η απαίτηση να φύγουν η κυβέρνηση και η τρόικα, η εμφάνιση ενός μαζικού και οργανωμένου ανεξάρτητου αγωνιστικού ρεύματος με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα συνδικάτα που αντιστέκονται και η πρωτοφανής μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των σημερινών διαδηλώσεων, αποτελούν τα καινούργια στοιχεία της 15ης Δεκέμβρη και της νέας ανατρεπτικής δυναμικής που αναπτύσσεται."
Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλουν το όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής. Σύσκεψη του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τη συνέχιση του αγώνα και ανακοίνωση για την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...