Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν στην Ιταλία !

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές κατέκλυσαν σήμερα μεγάλες πόλεις της Ιταλίας διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης και των μεταρρυθμίσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Στιγμιότυπο από τις σημερινές διαδηλώσειςΣτιγμιότυπο από τις σημερινές διαδηλώσεις
Η πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση προβλέπει κυρίως τη συγχώνευση των πιο μικρών πανεπιστημίων, την είσοδο στα διοικητικά συμβούλια εξωτερικών ειδικών και τη μείωση της θητείας των πρυτάνεων.
Στη Ρώμη διαδήλωσαν 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κυρίως φοιτητές, αλλά και άνεργοι και κάτοικοι της πόλης Λ' Άκουιλα, που επλήγη από το σεισμό του Απριλίου του 2009. Στο Παλέρμο πάνω από 500 μαθητές λυκείου και φοιτητές κατέλαβαν το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου διακόπτοντας για μικρό χρονικό διάστημα τη λειτουργία του, ενώ άλλοι κατέλαβαν το σιδηροδρομικό σταθμό. Στο Μιλάνο ομάδα περίπου 50 φοιτητών συγκεντρώθηκε μπροστά στο Χρηματιστήριο. Στο Τορίνο οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το πρώτο ιταλικό κοινοβούλιο.
Στο κέντρο της Ρώμης οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν την πρόσβαση των διαδηλωτών στη γερουσία και το κοινοβούλιο, όπου διεξαγόταν η ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Σε πολλές ιταλικές πόλεις δημιουργήθηκαν μποτιλιαρίσματα εξαιτίας των διαδηλώσεων.

πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...