Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις στο Δήμοσιο Τομέα: Δεν είναι ανίκητοι! Η οργή να γίνει ταξική πάλη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Ανακοίνωση
Δεν είναι ανίκητοι!
Η οργή να γίνει ταξική πάλη.

Η κυβέρνηση  του ΔΝΤ, της Ε.Ε., της ΕΚΤ, της φτώχειας και των περικοπών αισθάνθηκε την ανάσα των απεργών. Πάνω από 120.000 στην Αθήνα και ανάλογο πλήθος και πάθος σ΄ όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας έδειξαν την πυγμή τους στους πυγμαίους που κυβερνούν τον τόπο, αν και προσπαθούν να μειώσουν την δυναμική των διαδηλώσεων και των διαδηλωτών δεν θα τα καταφέρουν. Η απεργία της 15 Δεκέμβρη συναγωνίζεται επάξια αυτή της 5ης Μάη, που ανακόπηκε με τους νεκρούς της Marfin και την ένοχη εξάμηνη σιωπή της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Ήδη η κυβέρνηση του μνημονίου μετράει βουλευτικές απώλειες, ενώ η ΠΑΣΚ των ΔΕΚΟ είναι καζάνι που βράζει. Από την άλλη αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συνεχιζόμενη χωριστική στάση του ΠΑΜΕ, από τον όγκο των απεργών-διαδηλωτών.
Όμως ο νικηφόρος δρόμος είναι αυτός του ενωτικού, μαζικού, ανυποχώρητου, οργανωμένου και παρατεταμένου ταξικού αγώνα, που έχει στόχο την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.
Σ΄ αυτό το δρόμο είναι απόλυτα αναγκαίο να ανατραπούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, να υπάρξει συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων και μαχόμενων ομοσπονδιών και κλάδων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνένοχη και υπόδουλη σε ΕΕ ΔΝΤ και τραπεζίτες, στηριζόμενη από ΝΔ και ΛΑΟΣ, αφού χτύπησε τη χαμηλόβαθμη-χαμηλόμισθη υπαλληλία, έρχεται τώρα με το β΄ γύρο να τσακίσει τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ-Υγεία και να διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις. Έπεται το «νέο μισθολόγιο» των Δ.Υ. που θα΄ χει νέες μειώσεις και φυσικά τη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας(αξιολόγηση). Την ίδια στιγμή διαλύουν τα Επικουρικά Ταμεία και περικόπτουν τις συντάξεις.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει αφενός μια κοινωνική νομιμοποίηση της πολιτικής της, εφαρμόζοντας το δόγμα «δεν γίνεται αλλιώς» και αφετέρου να αδρανοποιήσει και να στρέψει μια κοινωνική ομάδα ενάντια σ΄ άλλη.
Εμείς σ΄ αυτά απαντάμε: Αλληλεγγύη και συντονισμός όλων των εργαζομένων μέχρι την τελική νίκη.
 
Ή θα γονατίσουμε ή θα αγωνιστούμε! Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος, ούτε πρόκειται να εφευρεθεί.
 
Γι΄ αυτό το λόγο προτείνουμε και αγωνιζόμαστε:
 
1.                 Συλλαλητήριο 17/12 στις 5:30 στα Προπύλαια.
2.                 Νέα Γενική απεργία με την κατάθεση-συζήτηση του προϋπολογισμού(20-22 Δεκέμβρη).
3.                 Άμεση σύγκλιση και συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ(Μέσα στο Σαββατοκύριακο), ώστε να μη χρησιμοποιείται η «μεταβατική περίοδος» ως άλλοθι της ΠΑΣΚ.(Θυμίζουμε η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συνέδριο αρχές Δεκέμβρη).
4.                 Να προχωρήσουμε σε άμεσο συντονισμό όλων των συνδικάτων.
5.                 Νέες Γ.Σ σε όλα τα σωματεία.

Για τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
στην ΑΔΕΔΥ

Βάρτζελη Νάγια, Κουλούρης Σπύρος, Τσιριγώτης Θανάσης, Καλλώνης Σταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...