Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Έκκληση για βοήθεια προς τους συναδέλφους τους στα "Νέα"

Ανοιχτή έκκληση για βοήθεια, μέσω της έμπρακτης συμπαράστασής τους, δηλαδή με απεργία, προς τους συναδέλφους τους στα "Νέα" απευθύνουν οι εργαζόμενοι στο"Βήμα", μέσω του συνδικαλιστικού τους εκπροσώπου.

Θέμα: Έκκληση για βοήθεια
Ημερομηνία: Κυριακή, 12/12/2010

Συνάδελφοι,
Μόλις μια εβδομάδα αφού μας απέλυσαν και αναγκάστηκαν να το αναστείλουν, κατά πολύ χάρη στην αλληλεγγύη μεταξύ μας (και τη δική σας μαζί για την οποία ξέρετε πόσο σας ευχαριστήσαμε), μας ξανα-απέλυσαν ωστόσο και πάλι. Με εξαπάτηση, όπως ίσως ξέρετε. Και εμείς, στο Βήμα, ξεκινήσαμε έναν αγώνα αξιοπρέπειας (μπορείτε να δείτε τις αποφάσεις μας, ομόφωνες, στο blog του εκπροσώπου μας http://etovima.blogspot.com/). Είναι αλήθεια ότι στην πρώτη πράξη, ηττηθήκαμε: δεν μπορέσαμε καν να κόψουμε την κυκλοφορία του Βήματος σήμερα, γιατί τα είχαν όλα οργανώσει καλά.
Αύριο, Δευτέρα, το σωματείο μας θα καλύψει την αποφασιστικότητά μας για απεργία διαρκείας στο Βήμα -η δουλειά μας είναι η μόνη μας δύναμη. Το σωματείο μας, αλλά και τα άλλα σωματεία του τύπου, όλοι ξέρουν ότι αυτό που διακυβεύεται τώρα ξεπερνάει κατά πολύ τους 21 απολυμένους του Βήματος. Άλλωστε, οι απολύσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την υποτιθέμενη «κρίση», με υποτιθέμενες «ζημιές», με αναδιαρθρώσεις της εφημερίδας, κλπ. Είναι απολύσεις που ζητάνε οι εργοδότες από τον άρτι εκλεγέντα πρόεδρό τους και επικεφαλής της εταιρείας μας, για να δείξουν ότι οι υπογραφές τους δεν τους δεσμεύουν στα αναλώσιμα, δηλαδή εμάς τους εργαζομένους.
Οι εργαζόμενοι σε όλο τον όμιλο, οι διοικητικοί, στο ΒήμαFM, στην Εξέδρα, στο in.gr, καταλαβαίνουν πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα για όλους μας και είναι αποφασισμένοι να μας βοηθήσουν -το έχουν επανειλημμένα διατυπώσει, το είπαν πάλι, το έχουν διακηρύξει στις συνελεύσεις τους, το έχουν κάνει πράξη. Ξέρουμε ότι και για εσάς ισχύει το ίδιο. Αλλά, επειδή είσαστε η μεγαλύτερη ίσως εφημερίδα στην Ελλάδα, επίσης ξέρουμε πόσες πιέσεις δέχεστε για να μη σταθείτε έμπρακτα στο πλευρό μας. Επίσης ξέρουμε ότι οι περισσότεροι από εσάς είστε ειλικρινά μαζί μας. Το έχω διαπιστώσει από τις συζητήσεις με πολλούς από εσάς, το είδα με τα μάτια μου όταν παραβρέθηκα στη συνέλευσή σας (για το Βήμα ακριβώς) την περασμένη εβδομάδα, σε αυτή τη συνέλευση που ήθελαν να πετάξουν έξω τον εκπρόσωπο των απολυμένων του 5ου ορόφου. Γιατί άκουσα τους συναδέλφους να λένε -δικαίως- ότι συμπαράσταση με λόγια απλώς δεν υπάρχει, έστω και αν οι φωνές αυτές επισκιάστηκαν στη συνέχεια.
Ο κοινός μας εργοδότης το ξέρει και, για αυτό, θέλει να μας αφήσει μόνους. Ασφαλώς, τα σωματεία μας θα προσπαθήσουν να μας βοηθήσουν - ιδιαίτερα αν τους το ζητήσετε και εσείς. Όμως, όπως καλά γνωρίζετε, η δύναμή μας δεν είναι τα ΔΣ, είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ μας. Σε σας, έτσι, κυρίως εναπόκειται το βάρος τώρα. Αν αποφασίσετε να μας συμπαρασταθείτε έμπρακτα, δηλαδή με απεργία, μαζί με τον υπόλοιπο ΔΟΛ, τότε η ζυγαριά θα μπορέσει να αντιστραφεί. Αν μας αφήσετε μόνους, ο εργοδότης μας θα έχει μεγάλη πιθανότητα να μας τσακίσει. Σας ζητούμε βοήθεια…

Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...