Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Βία και δακρυγόνα για να διώξουν τους Παλαιστίνιους από την Υπατη Αρμοστία του ΟΗΕ

Με μια ιδιαίτερα βίαιη επιχείρηση απομάκρυνε χθες το πρωί η κυβέρνηση τους Παλαιστίνιους που είχαν κατασκηνώσει έξω από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των ανθρώπων με μανία χωρίς να έχει προηγηθεί κανένος είδους επεισόδιο που να "δικαιολογούσε" τη βιαιότητα αυτή. Η όλη επιχείρηση στήθηκε σε συνεργασία των δήμων Ψυχικού και Φιλοθέης που έστειλαν και τα σχετικά μηχανήματα (απορριμματοφόρα και "φαγάνα") για να μαζέψουν τον καταυλισμό, που αποτελούνταν από 50 σκηνές, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους σα σκουπίδια!



Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν αρκετοί πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ενώ έγιναν και συλλήψεις. Εδώ και 25 μέρες περίπου 8 πρόσφυγες έχουν ράψει τα στόματά τους, κάνοντας απεργία πείνας με σκοπό να εξεταστεί το αίτημά τους για πολιτικό άσυλο.
Για περισσότερους από τρεις μήνες, περίπου 100 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν στήσει αντίσκηνα έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτικού Ασύλου. Στόχος των επιτροπών είναι να αποσαφηνισθεί ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία και ποιοι όχι.
πηγή: http://antigeitonies.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...