Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ για την γενική απεργία της 15/12/2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,
Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, της τρόικα, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών.
Η κατάσταση θα ναι εκτός ελέγχου αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά τώρα. Ολοι διαβάζουμε για την επιχείρηση «κουρέματος» των μισθών στον ιδιωτικό τομέα (οι αναλυτές κάνουν λόγο για 30% μείωση του κόστους της μισθωτής εργασίας), που το νέο πολυνομοσχέδιο με την εισαγωγή των «ειδικών» επιχερησιακών συμβάσεων με τον όρο να συμφωνήσουν τα επιχειρησιακά σωματεία. Η κυβέρνηση μετά την μείωση των μισθών των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ ξεδιπλώνει το πλήρες πρόγραμμα της για μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μαζική ανεργία και φτώχεια σε πολύ σε πολύ μεγάλα κομμάτια εργαζομένων και συνταξιούχων, προκειμένου να μην χάσουν ούτε ευρώ οι «αγορές» που δεν είναι τίποτα άλλο από τις μεγάλες τράπεζες και τους μεγαλοκαταθέτες που είναι πίσω τους, αλλά και να ενισχυθεί η πλευρά του κεφαλαίου στην Ελλάδα στον τυφλό ανταγωνισμό με τους…συμμάχους του στην Ε.Ε.
Οι εργοδότες λογαριάζουν ότι απομονώνοντας τους εργαζομένους του κάθε χώρου, θα μπορέσουν να κάμψουν την μαχητικότητα τους και κάτω από την πίεση της μαζικής ανεργίας που συνεχώς διογκώνεται, να περάσουν συμφωνίες για ανεξέλεγκτες μειώσεις αλλά και απολύσεις ακριβώς στην λογική της κακής οικονομικής κατάστασης των προσωρινών μέτρων κ.λπ. ε
Χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα επιδοτήσουμε από τους μισθούς μας , τους επιχειρηματίες για να βγούμε από την κρίση. Δεν φταίνε οι μισθοί για την κρίση, υπεύθυνη για την κρίση είναι η επενδυτική αποχή των καπιταλιστών και η μείωση των μισθών, με αποτέλεσμα αυτά που παράγονται να μην μπορούν να πουληθούν. Αυτά είναι το υπόβαθρο για την πρόσφατη περίοδο της οικονομίας του χρέους που ήταν αναγκαία για να διατηρηθεί το σύστημα, προκειμένου τα προιόντα  να συνεχίζουν να πωλούνται και να μην περάσουμε νωρίτερα σε μια μόνιμη ύφεση πράγμα που τελικά έγινε όταν μετά το 2008 η φούσκα του χρέους έσκασε.
Τα αδιέξοδα τους, αυτοί που μονοπωλούν τον πλούτο θέλουν να τα λύσουν με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η αλληλοεξόντωση και ο άλλος είναι να μας γυρίσουν σ ένα εργασιακό μεσαίωνα, προκειμένου οι πιο ισχυροί ν’ αυξήσουν την κερδοφορία τους σε βάρος των πιο αδύναμων. Το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα που έβαλε η Ρόζα Λούξεμπουργκ και κακοποίησε ο σημερινός πρωθυπουργός ξαναμπαίνει στην κοινωνία.
Από το 1920 ισχύει στην Ελλάδα το καθεστώς των κλαδικών συμβάσεων, ακριβώς για να υπάρχει ένας φραγμός απέναντι στην ισχύ του εργοδότη απέναντι στον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά ή έστω απέναντι στην μικρή σχετικά ομάδα των εργαζομένων που ανήκουν σε μια επιχείρηση. Δεν θα επιτρέψουμε να πάμε 90 χρόνια πίσω. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στις γενιές που έφυγαν, αλλά και καθήκον απέναντι στα δικά μας παιδιά. Να μην μείνει κανένας με αυταπάτες για μικρές-προσωρινές- αποσπασματικές ρυθμίσεις. Αυτό που κρίνεται είναι η κατεδάφιση των πάντων. Κάθε φορά που κάνουμε πίσω, υπονομεύουμε το μέλλον μας ακόμα περισσότερο, ξεκινάμε από χειρότερες θέσεις, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επαναφέρουμε τις κατακτήσεις μας.Να μην γίνει φρένο στους αγώνες μας η αγανάκτηση απέναντι στην συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ που καλεί μεν την απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ, αλλά δεν στέκεται με τους συμβιβασμούς της στο ύψος των περιστάσεων.
Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε για να υπερασπίσουμε τους μισθούς και τις συμβάσεις, αλλά και για την φορολογία, το ασφαλιστικό, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών για  παιδεία, υγεία, την ανασφάλεια που μας γεμίζουν καθημερινά, τη διαίρεση που επιχειρούν συνεχώς μεαξύ μας για να αποπροσανατολίσουν την οργή, την ανεργία που ισοπεδώνει όσους πετιούνται από τις δουλειές. Όπως στις 5 ΜΑΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...