Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Συμπαράσταση στους κατοίκους της Κερατέας

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑττικήΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ
ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Η κίνηση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής
«ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική - ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ»
καταγγέλλει την παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο, σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, και τη βάρβαρη επίθεση με γκλομπ και χημικά στους κατοίκους, νέους, ηλικιωμένους, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που προστάτευαν αυτήν την περιοχή φυσικής και αρχαιολογικής αξίας του τόπου τους. Στην Κερατέα συντελείται τώρα περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα. Όμως, αφού το κράτος πρώτα εξασφάλισε δικαστική απόφαση που επιτρέπει χωροθέτηση ΧΥΤΑ ακόμη και σε περιοχές που χρήζουν προστασίας, επιχειρεί τώρα να επιβάλει το σχέδιό του με τον τρόπο που ξέρει καλά – με ψέμα και βία.
Το Ψέμα
Για να δυσφημήσουν τις κινητοποιήσεις, οι κρατικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι δε θα γίνει ΧΥΤΑ στην Κερατέα, όπου θα θάβονται χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια της Αττικής, αλλά θα γίνει ΧΥΤΥ, δηλαδή χώρος ταφής των υπολειμμάτων επεξεργασίας των σκουπιδιών. Αλλά, ακόμη κι αν ήταν έτσι, εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων δε θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια! Τέλος, λένε ότι αν δε γίνονταν νέοι ΧΥΤΑ θα ξεχείλιζε αυτός της Φυλής. Όμως οι ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού είναι πολύ μικροί, δε μπορούν να υποκαταστήσουν αυτόν της Φυλής, άρα δε λύνουν το πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι, όσα παραπλανητικά κι αν λένε πολιτικοί και εργολάβοι, στην Κερατέα θα κάνουν ΧΥΤΑ, που είναι γρήγορος και φτηνός, για να τσεπώσουν τα λεφτά της Ε.Ε. και όσο για ΧΥΤΥ …έχει ο Θεός.
Η Βία Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου και σε ιδιωτικές περιουσίες για να εγκαταστήσουν τους εργολάβους. Έθεσαν υπό κράτηση το δήμαρχο και επιτέθηκαν στους κατοίκους, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας μικρούς και μεγάλους. Παρόλο που ο εισαγγελέας έκρινε παράνομη την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, αυτές συνέχισαν. Ποιος τις διέταξε;
Σε μια εποχή που η διαχείριση των απορριμμάτων είναι οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα, η λύση δεν είναι η δημιουργία νέων ΧΥΤΑ. Η Κερατέα και το Γραμματικό καταστρέφονται άδικα, αφού ούτε το πρόβλημα του ΧΥΤΑ της Φυλής, ούτε το γενικότερο πρόβλημα των απορριμμάτων δεν αντιμετωπίζεται. Το ελάχιστο που οφείλει το κράτος να κάνει είναι να συνεργαστεί με τους κατοίκους της Αττικής για τη μείωση των σκουπιδιών, την επεξεργασία τους και την ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίησή τους. Μακροπρόθεσμα, πάντως, ας έχουμε στο νου στο ότι η παραγωγή απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα του συνολικότερου τρόπου παραγωγής στην Ελλάδα και στον κόσμο, ο οποίος, εκτός από περιβαλλοντικά προβλήματα και ασθένειες, δημιουργεί και οικονομικές ανισότητες και κρίσεις, όπως αυτή που ζούμε σήμερα. Καθώς τα προβλήματα φουντώνουν, ενώ βρίσκονται τεχνικές λύσεις, γίνεται φανερό ότι το ίδιο το σύστημα είναι λάθος. Η διαχείριση επείγει, αλλά δεν αρκεί. Λύση είναι η ανατροπή του συστήματος.
Δε μας εκπλήσσει η βία και το ψέμα στην Κερατέα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, περνά το συμφέρον των εργολάβων και του κεφαλαίου πάνω από τα σώματα των εργαζόμενων. Με ψέματα κυβερνούν, με ψέματα επέβαλαν το Μνημόνιο, με βία προσπαθούν να υποτάξουν το λαό. Χτες ήταν η Λευκίμμη και το Γραμματικό, σήμερα η Κερατέα. Χτες ήταν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές, σήμερα οι συμβασιούχοι του ΧΥΤΑ Φυλής και οι κάτοικοι της Κερατέας. Ο λαός μαθαίνει το ψέμα των πολιτικών και τη βία της αστυνομίας, με τα οποία επιβάλλεται η βούληση των καρτέλ, των μεγαλοεργολάβων, του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση δε σταματά τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. Με τις ευλογίες βιομηχάνων, εργολάβων, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. εξαπολύει σφοδρότερη καταστολή.
Αλλά ο λαός ενώνεται, οργανώνεται, αντιστέκεται, με συμπαράσταση από κλάδο σε κλάδο κι από τόπο σε τόπο. Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, με την αλληλεγγύη των εργαζόμενων, με ένα οργανωμένο και συντονισμένο κίνημα διαρκούς αντίστασης στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις γειτονιές, παντού, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους πολιτικούς υπηρέτες του συστήματος, μπορούμε να νικήσουμε. Κανένας να μη μείνει μόνος του σε αυτόν τον αγώνα!
  • Συμπαράσταση στο λαό της Κερατέας! Όχι στους νέους ΧΥΤΑ!
  • Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, μείωση και επεξεργασία των σκουπιδιών.
  • Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τις δουλειές τους και τον τόπο τους!
  • Οργάνωση, αγώνας, αντίσταση παντού, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...