Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με το σχέδιο Προϋπολογισμού 2011


Έτος σφαγής ή ανατροπής το 2011

Αφαίμαξη χωρίς έλεος από τον προϋπολογισμό 2011 κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ 
Ο προϋπολογισμός του 2011, που συζήτησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, σηματοδοτεί μια νέα, μεγαλύτερη λεηλασία για το λαϊκό εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες για την επόμενη χρονιά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται πιο άγρια αντεργατική ακόμα και από το Μνημόνιο, το ΔΝΤ και την ΕΕ, αφού ο αρχικός στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ, αναπροσαρμόσθηκε στα επίπεδα του 7% (16,3 δισ. ευρώ περίπου). Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί με νέα τρομερή φοροεπιδρομή, κυρίως μέσω της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη καθημερινής κατανάλωσης της λαϊκής οικογένειας (από 11% στο 13%), αλλά και της απογείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα εξισωθεί με αυτή του πετρελαίου κίνησης. Έτσι, ενώ το Μνημόνιο προέβλεπε για το 2011 φορολογικά έσοδα 53,4 δισ. ευρώ, το προσχέδιο προϋπολογισμού μιλά για 54,8 δις. ευρώ! Κάθε αναθεώρηση είναι προς το χειρότερο! Η περικοπή των μισθών (13ος – 14ος, επιδόματα), το νέο ενιαίο φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το άγριο τσεκούρωμα στις δαπάνες για Εκπαίδευση, Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων.
 Αξίζει να υπογραμμισθεί η περικοπή 500 εκατομμυρίων ευρώ από τις νέες Περιφέρειες και Δήμους, μέσω Καλλικράτη.
Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες τους, οι υποψήφιοι των συνδυασμών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ εγγυώνται ρόλο φοροεισπράκτορα και θεματοφύλακα ως Δήμαρχοι και περιφερειάρχες για λογαριασμό των Τραπεζιτών και της τρόικα ενώ αυτές οι άγριες περικοπές φωτογραφίζουν μαζικές απολύσεις εργαζομένων και διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών στους Δήμους. Η προοπτική ενός χειμώνα με πρωτοφανή φτώχεια και βίαιη πτώση του βιοτικού επιπέδου, κάνει το κίνημα ανατροπής του Μνημονίου και της πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΕΕ - ΔΝΤ μονόδρομο.Απαιτείται ένας πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπερβαίνοντας και καταργώντας στην πράξη την στάση ...απεργιών της ΓΣΕΕ και τον πυροσβεστικό ρόλο της ΑΔΕΔΥ, που μας οδηγούν από ήττα σε ήττα. Στην επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης υπάρχει απάντηση:
- Λεφτά για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές και όχι για τους τοκογλύφους. Στάση πληρωμών στους τραπεζικούς καρχαρίες – διαγραφή του ιμπεριαλιστικού και χιλιοπληρωμένου χρέους.
- Υψηλή και αναλογική (ανάλογα με τα κέρδη) φορολογία των επιχειρηματικών κερδών, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των off shore, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη λαϊκής ανάγκης – φοροαπαλλαγές στους εργαζόμενους. Δημόσιες – δωρεάν – ποιοτική Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια για όλο το λαό, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση των πάντων. Αυτός ο χειμώνας μπορεί να είναι των εργαζομένων. Η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτώβρη, όπως και οι κλαδικές που είναι σε εξέλιξη, είναι μια πρώτη μάχη.
- Με συνειδητή πολιτική παρέμβαση στους αγώνες που έρχονται και με την υπερψήφιση και ενίσχυση των συνδυασμών της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για την ανατροπή της επίθεσης, που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...