Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση - συζήτηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετρούπολης-Ιλίου-Καματερού

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!


Όλη η εξουσία στους τραπεζίτες, στους σύγχρονους τοκογλύφους – τις τράπεζες και απ’ ευθείας στο κεφάλαιο και τους ανθρώπους του, χωρίς περιττές διαμεσολαβήσεις από πολιτικούς και εκλεγμένους. Η δικτατορία των αγορών, της ΕΕ, των ανελέητων μνημονίων και των συμφερόντων των μεγιστάνων του πλούτου ξεπροβάλλει αποκρουστικά γυμνή, με το διορισμό του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας. Πρόκειται για πρωθυπουργό που έρχεται με στολή εκστρατείας, για να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Η πρωθυπουργία Παπαδήμου δεν καθορίστηκε από τις γελοιοποιημένες ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, αλλά απευθείας από τη «μαύρη συμμαχία» του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζικών ομίλων, του ελληνικού κεφαλαίου και των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ. Παπανδρέου και Σαμαράς, με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη, συμπράττουν ανοικτά πια σε ένα «μαύρο μέτωπο» για να προχωρήσει η σκληρή αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της Δανειακής Σύμβασης, των παλιών και των νέων μνημονίων, που οδηγούν σε πτώχευση το λαό, σε ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο και σε ακύρωση ακόμα και των τυπικών σημείων δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! Διότι το σύστημα το ίδιο είναι σε βαθειά κρίση και δεν διορθώνεται με αλλαγή φρουράς στο πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε άμεση κλιμάκωση των αγώνων, χωρίς καμιά ανακωχή - καμιά αναστολή των κινητοποιήσεων για την ανατροπή των χαρατσιών, των απολύσεων, των περικοπών, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η νέα όπως δήλωσε και ο τραπεζίτης – πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μπαρόζο στις Βρυξέλες που επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει αυστηρά την ολέθρια συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει και τη νέα επίθεση, όπως τσαλάκωσε και πέταξε στα σκουπίδια της ιστορίας και την κυβέρνηση Παπανδρέου. Διεκδικώντας τα δικαιώματά του, με νέο γύρο απεργιών – διαδηλώσεων – καταλήψεων, με ένα πανίσχυρο εργατικό και λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου και της επίθεσης. Σε αυτή την υπόθεση πρέπει να συμβάλλει, με την κοινή της δράση η Αριστερά, αντί να ζητά διαρκώς εκλογές.
Απ' την Αίγυπτο ως το Όκλαντ των ΗΠΑ, απ' το λατινο-αμερικάνικο εκπαιδευτικό κίνημα ως τους αγώνες των εργαζομένων στην Ευρώπη, αναφύονται νέες επαναστατικές δυνατότητες ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και των περικοπών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις.
Απ' το λαϊκό ΟΧΙ στις παρελάσεις ως τις πορείες για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απ' τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια και τις καταλήψεις στη ΔΕΗ ως την ηρωική πάλη των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, είναι ευδιάκριτο πως έχουμε μπει σε μια ιδιαίτερα οξυμένη περίοδο, όπου η “μεταβατική κυβέρνηση” Παπαδήμου, κυβέρνηση ενός πραγματικού πραξικοπήματος της αστικής τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, θα αδυνατεί, κάτω απ' την πίεση του λαϊκού κινήματος, να παίξει το ρόλο που της ανέθεσαν οι κυρίαρχοι κύκλοι.

ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,1 Δεκέμβρη στις 11πμ στο Μουσείο (Πατησίων)


ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6μμ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΛΙΟΥ (αίθουσα εκδηλώσεων)

Ομιλητές: Παναγιώτης Μαυροειδής, Γιώργος Μελισαρόπουλος, Γιάννης Σηφακάκης

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Τ.Ο Πετρούπολης-Ιλίου-Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...