Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Aνακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον Προυπολογισμό

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ! ΝΑ  ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ! 
ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θλιβερή μειοψηφία μέσα στον λαό, μαζί με την μισητή τρόικα των μαφιόζων-τοκογλύφων «δανειστών», υπογράφουν τον πιο ταξικό, τον πιο κανιβαλικό προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες! Με τον προϋπολογισμό του 2010, ανάμεσα στα άλλα περικόπτονται άγρια:
·κάθε είδους δαπάνες για κοινωνικές παροχές, (πάνω από 4 δις € για δαπάνες παιδείας, υγείας, ΔΕΚΟ που οδηγεί στην διάλυσή τους, σε μεγάλες μειώσεις μισθών και χιλιάδες απολύσεις για ΔΕΚΟ και ΟΤΑ.)
·οι μισθοί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  όπου στην ουσία καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις.
·500 εκατομμύρια από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων που σημαίνει νέα τεράστια εκτόξευση της ανεργίας.
·500 εκατομμύρια  επιχορηγήσεις στην «Τοπική Αυτοδιοίκηση», νέα βάρη θα φορτωθούν στους δημότες μετά και  τις  «νέες αρμοδιότητες» του «Καλλικράτη».
Φορτώνονται απίστευτα φορολογικά βάρη ύψους 7,8 δις ευρώ στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
Υπάρχουν και κάποιοι στους οποίους δίνει απλόχερα ο προϋπολογισμός:
·Αυξάνονται δραματικά οι δαπάνες  για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μέσα στο 2011 θα ξοδέψουν 62 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους και χρεολύσια, πάνω από 1 δις € κάθε βδομάδα. Χωρίς το χρέος, το «έλλειμμα» των 20 δις του προϋπολογισμού θα γινόταν «πλεόνασμα»…
·Μειώνεται δραστικά η φορολογία του κεφαλαίου από 24 σε 20% ,  με αποτέλεσμα  μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκατομμύρια ευρώ.
· Συνεχίζουν την σπατάλη των εξοπλισμών για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, και η αύξηση των δαπανών για την Αστυνομία, την καταστολή των εργαζομένων, τα ρατσιστικά πογκρόμ. 
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Μας λένε ότι πρέπει να υποστούμε όλες αυτές τις θυσίες «για να αποφύγουμε την χρεοκοπία».Λένε ψέματα! Αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική είναι που οδηγεί κατευθείαν στην κοινωνική χρεοκοπία, σε ένα απόλυτο αδιέξοδο.  Ήδη το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι ένα  χρόνο πριν και θα χειροτερέψει τρομερά τα επόμενα χρόνια.  Η Τρόικα και οι εκπρόσωποί της στην χώρα μας ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και η ΝΔ που τους στηρίζει στην πράξη νοιάζονται μονάχα για το πώς θα πάρουν οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και πως θα  συντριβεί κάθε κοινωνικό δικαίωμα, ώστε πάνω στα ερείπια της κοινωνίας να τρέξει η κερδοφορία του ελληνικού κεφαλαίου, αν και όταν ξεπεραστεί η κρίση του καπιταλισμού. Αυτοί είναι οι «πατριωτικοί» στόχοι της κυβέρνησης Παπανδρέου…  
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΕΝΑ ΔΝΤ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η καρδιά αυτής της βάρβαρης πολιτικής στην Ευρώπη είναι η ΕΕ. Η ΕΕ, με πρωτεργάτη την Γερμανία και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις,  ετοιμάζει ένα  μόνιμο «μηχανισμό στήριξης» για να εκμεταλλεύονται και ελέγχουν τους λαούς της Ευρώπης σπρώχνοντάς τους στην φτώχια και την εξαθλίωση. Ξεκίνησαν με την Ελλάδα, συνεχίζουν με την Ιρλανδία, (που «σώζουν» με το ζόρι) και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου. Με την δύναμη αυτού του μηχανισμού η άρχουσα τάξη κάθε χώρας θα μπορεί να επιβάλλει τα πιο βάρβαρα συμφέροντά της πάνω στους  εργαζόμενους. Αυτά θα αποφασίσουν τον Δεκέμβρη με τις νέες συνθήκες που ετοιμάζουν.. 
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!
Εργαζόμενοι,Για να αυξηθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα, για να έχουμε αξιοπρεπή  ασφάλιση, παιδεία, υγεία, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία που μας αξίζει πρέπει να πάρουμε πίσω τον πλούτο που τώρα μας κλέβουν, να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών.
Μόνο η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της επίθεσης των κυρίαρχων τάξεων με ορίζοντα μια άλλη εξουσία, την εξουσία των εργαζόμενων μπορεί να δώσει διέξοδο από τα τρομερά βάσανα της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού σε όφελος των εργαζόμενων 
·Κάτω η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όσοι την στηρίζουν. Άμεση έξοδος από τον «μηχανισμό στήριξης».
·Παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους.
·Άμεση έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ, αντικαπιταλιστική ρήξη κι αποδέσμευση από την ΕΕ. Διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγώνες των εργατών ενάντια στην επέκταση του «μηχανισμού στήριξης» στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία κ.ά.
·Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
·Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι και οι νέοι.
·Απαγόρευση των απολύσεων. Μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
·Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου  και μείωση της λαϊκής φορολογίας, και ειδικά των έμμεσων φόρων, με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
·Δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες.
·Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών. 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ! Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να γίνει πράξη μόνο αν γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων και των αγώνων  τους. Δεν περιμένουμε να επιβληθεί «από πάνω». Δεν περιμένουμε να κάνει κάτι για αυτό η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι προκλητικά απούσες!. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ λειτουργεί ως άτυπος «υφυπουργός» της κυβέρνησης και όχι ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων.
Για αυτό χρειάζεται άμεσα κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις, με μια πραγματική εξέγερση,  με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, παντού στα εργοστάσια, τις γειτονιές και τις σχολές,  με από τα κάτω συντονισμό, να υψώσουμε τον δικό μας «ατίθασο πύργο» στην δική τους  υποταγή, συμβιβασμό και ξεπούλημα.
Συμμετέχουμε, στηρίζουμε και οργανώνουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στις ΔΕΚΟ, στις συγκοινωνίες, στους δήμους, στα νοσοκομεία, παντού. Ξεσηκώνουμε σχολές και σχολεία ενάντια στις επιθέσεις της Διαμαντοπούλου σε συντονισμό με τους πανεπιστημιακούς και όλους τους εργαζόμενους. Η πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε ένα νέο σταθμό για την συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων μας. 
Να διαδηλώσουμε στις 6 Δεκέμβρη, 2 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ημέρα που έρχεται στην Ελλάδα ο Στρος Καν του ΔΝΤ για να συμφωνήσουν το νέο μόνιμο «πακέτο μέτρων». 
ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Μετά και τις τελευταίες εκλογές το πολιτικό σύστημα έχει μπει σε περίοδο αστάθειας. Ήδη από τους  πρώτους μήνες του μνημονίου έχει φανεί ότι αυτή η  πολιτική δεν μπορεί να περάσει στην κοινωνία. Για αυτό προετοιμάζουν διάφορα δεκανίκια τύπου Ντόρας, Κουβέλη, που μαζί με το ΛΑΟΣ θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Η αριστερά για να μπορεί να παίξει ρόλο και να φανεί χρήσιμη στους εργαζόμενους πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής. Να ενωθεί στους αγώνες. Να συγκρουστεί με το μεγάλο κεφάλαιο, τις αγορές και την ΕΕ και τον ίδιο τον καπιταλισμό, όχι να τον φτιασιδώσει. Να είναι ανοιχτή και δημοκρατική απέναντι στους εργαζόμενους. Μια τέτοια αριστερά θέλουμε. Για μια τέτοια αριστερά παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πάρτε μέρος στην μεγάλη εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Δευτέρα 20 Δεκέμβρη, 5.00 μμ, στο Σινέ Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος 13).  Να συζητήσουμε για το σήμερα και το αύριο των αγώνων και της Αριστεράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...