Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Βόλο, 9-10 Ιούνη



anaireseis_politiki
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη συνολικά στο Βόλο διεξάγεται το πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ» που διοργανώνεται από την νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα, οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η νΚΑ και το ΝΑΡ Μαγνησίας συνεισφέροντας καθημερινά στα κινήματα και στις πρωτοβουλίες στην νεολαία και στους εργαζομένους καλεί όλο τον κόσμο που βρισκόμαστε μαζί σε αυτή τη μάχη αλλά και αυτούς που δεν έχουμε βρεθεί ακόμη αλλά μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, στις πολιτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε πάνω στα κορυφαία ερωτήματα που θέτει η εποχή και η κρίση του καπιταλισμού αλλά και για να διασκεδάσουμε φτηνά με ηχηρές προτάσεις από την μουσική της αντίστασης.
Το Σάββατο 9/10 στις 19.30 θα γίνει εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Η Αριστερά σε μεταίχμιο, να πολιτικά διλλήματα της εποχής των μνημονίων και ο ρόλος της Αριστεράς» με τους Βασίλη Μηνακάκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ, τον Χρήστο Τουλιάτο μέλος της ΑΡΑΝ και της πρωτοβουλίας ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ, την Αριάδνη Αλαβάνου μέλος του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Την Κυριακή 10/6 στις 20:00 θα γίνει προβολή από την κινηματογραφική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της ταινίας «Δευτέρες με λιακάδα(Los Lunes al sol)»Την ίδια ώρα στις 19:30 θα γίνει εκδήλωση και συζήτηση με θέμα«Το ζήτημα της εξουσίας και του κράτους στην κρίση» με ομιλητές τον Δημήτρη Γρηγορόπουλο, διδάκτορα οικονομικών επιστημών, τον Περικλή Παυλίδη, πανεπιστημιακό στο ΑΠΘ, και τον Θάνο Ανδρίτσο, μέλος του ΚΣ της νΚΑ και της «λέσχης ανυπόταχτης θεωρίας». Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει δραστηριότητες graffiti, βιβλιοπωλείο, μπαρ, φαγητό και θεματικά περίπτερα.
Τέλος το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο 9/6 στις 22:00 τους YIANNEIS μία χαρισματική και πολυσύνθετη μπάντα, με θεατρικότητα και τεχνική, με δικό τους υλικό αλλά και τολμηρές διασκευές. Άλλοτε πανκ και άλλοτε κλασσικοί, άλλοτε pop και άλλοτεethnic, ενίοτε όλα αυτά ταυτόχρονα, σε αιφνιδιάζουν ευχάριστα με τις μουσικές τους μεταμορφώσεις και το πρόγραμμα τους. Μαζί τους θα είναι και η ελπιδοφόρα νεανική μπάντα Ούτε Σπόντα με πλούσιο δικό τους υλικό και διασκευές από το έντεχνο τραγούδι, ενώ αμέσως μετά θα διασκεδάσουμε μέχρι τις πρωινές ώρες με ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Την Κυριακή 10/6 στις 22:30 θα έχουμε στην πόλη του Bόλου τον Σπύρο Γραμμένο. Το Μάη του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο «λίγο πριν τα τιράντα», μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά που συνδυάζει την αφηγηματική μπαλάντα με ροκ, φανκ και έντεχνα στοιχεία. Γνωστός πλέον για τις ζωντανές εμφανίσεις του, την stand up comedy νοοτροπία του και βέβαια τις ποιητικές του ικανότητες επί σκηνής, υπόσχεται μια πλήρη live εμπειρία. Αναμφισβήτητα ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το φεστιβάλ. Μαζί του θα είναι η μπάντα Band Fatale με δυναμική εμφάνιση καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις με rock ’n roll, rock, punk, reggae της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.
9-10 ΙΟΥΝΗ στο Πολυτεχνείο στο Πεδίον του Άρεος
Είσοδος 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...