Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση γραφείου τύπου νΚΑ για το όργιο καταστολής




Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την εκστρατεία τρομοκράτησης που έχει ξεκινήσει ενόψει των διαδηλώσεων στις 6, 7 και 15 Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην Πανελλαδική φοιτητική διαδήλωση την Πέμπτη 2/12, το πογκρόμ συνεχίζεται με κάθε μέσο. Ο αποκλεισμός του κέντρου της Αθήνας με εντολή του υπουργείου Προ.Πο. αποτελεί την πρώτη από μια σειρά προσπαθειών τρομοκράτησης. Η προκλητική παρουσία της αστυνομίας συνεχίζει να δημιουργεί εξάρσεις βίας. Ενδεικτική αυτής της προσπάθειας είναι η πλήρως αναίτια και βάναυση επίθεση σε συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών στα Χανιά που κατέληξε σε τραυματισμούς και συλλήψεις διαδηλωτών.
Η εντεινόμενη προσπάθεια καταστολής, τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και νέων αναδεικνύει το φόβο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνική οργή που η πολιτική της δημιουργεί. Η «επανίδρυση του καπιταλισμού» του Σαρκοζί πάει, απ’ ό,τι φαίνεται, χέρι-χέρι με την επανίδρυση της κρατικής κι εργοδοτικής βίας.
Η νΚΑ καλεί όλους τους νέους και τις νέες στις διαδηλώσεις των επόμενων ημερών, χωρίς φόβο, και να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της Χούντας ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

2 σχόλια:

  1. 20.16: Συνεχίζουν να μην αφήνουν τον κόσμο να προσεγγίσει το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί στους γύρω δρόμους και απωθούν τους διαδηλωτές.

    19.43:Ένταση επικρατεί στην συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου όπου πριν από δυο χρόνια δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο Αλέξανδρός Γρηγορόπουλος. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν προς τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και χωρίς καμιά πρόκληση προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων την ώρα που οι διαδηλωτές τους ζητούσαν να αποχωρήσουν και φώναζαν "σεβασμός στο νεκρό".

    tvxs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο http://katalipsiesiea.blogspot.com

    20.45
    Παρά την επίθεση πριν από λίγο, κόσμος προσέγγισε εκ νέου το σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Αυτή τη στιγμή η παρουσία των διαδηλωτών είναι ιδιαίτερα έντονη και αντικατασταλτικά συνθήματα δονούν την πνιγμένη στα δακρυγόνα αθηναϊκή ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...