Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Συνέλευση ΣΜΤ

Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών ,  Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 7.30 , αμφιθέατρο Γκίνη στο Πολυτεχνείο ( οδός Στουρνάρη )

Σε μια κανιβαλικού τύπου επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και στην αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση επιδίδονται πλέον η κυβέρνηση με την αμέριστη στήριξη των ΔΝΤ -ΕΕ, με χειροκροτητές τους βιομηχάνους του ΣΕΒ και τα ΜΜΕ. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά έχουν μπει οι συλλογικές συμβάσεις σύμφωνα και με το «επικαιροποιημένο μνημόνιο», ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος στην πλήρη εξατομίκευση κόσμου της εργασίας, στην πανκυριαρχία των εργοδοτών και στην απόλυτη υποβάθμιση της αξίας της εργατικής δύναμης.
Η Τρόικα των «επιτηρητών» μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται ακόμα να προχωρήσουν σε χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, στην εξόντωση όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει και στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πάντα στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» και των «επιχειρήσεων που είναι σε κίνδυνο». Ο προϋπολογισμός για το 2011, σηματοδοτεί ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία για το λαϊκό εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες.
Στον κλάδο όπως παντού, η εργοδοσία έχει επιδοθεί σε ένα απίστευτο πογκρόμ απολύσεων και καταπάτησης των δικαιωμάτων μας. Οι περισσότεροι συνάδελφοί μας βιώνουν μια κατάσταση διαρκούς φόβου και ανασφάλειας, βλέπουν καθημερινά να απολύονται κατά δεκάδες, να τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, να κατακρεουργούνται όλα τους τα δικαιώματα.
Παρά την εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώσουν, πιστεύουμε πως ο κύκλος των αγώνων δεν έχει τελειώσει. Πως μπορεί να υπάρξει νικηφόρα προοπτική στις σύγχρονες κοινωνικές διεκδικήσεις, παρά τη γραμμή της απόλυτης υποταγής που ακολουθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μόνο από μας θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσουμε να είμαστε εργαζόμενοι ή απασχολήσιμοι και άνεργοι, αν θα πάμε σε μια ημερήσια απασχόληση που παραπέμπει στο «από ήλιο σε ήλιο» του περασμένου αιώνα.
Γι΄ αυτό σας καλούμε όλους στη συνέλευση του σωματείου να συζητήσουμε:
  • Για την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
  • Για την μάχη των συλλογικών συμβάσεων και την πάλη ενάντια στην κατάργηση τους
  • Για την απεργία στις 15 -12
  • Για τον συντονισμό με όσα σωματεία θέλουν να παλέψουν ενάντια σε αυτή την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...