Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κοινή συνέλευση την Κυριακή 16/1 στις 11πμ στην ΕΔΟΘ
Η επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Με μια νέα επιχείρηση «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» επιδιώκουν να περάσουν σε χρόνο ρεκόρ την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής, την εγκαθίδρυση καθεστώτος απόλυτης εργοδοτικής τρομοκρατίας και καταστολής.
- Προωθούνται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, της υγείας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, καταργούνται οι ΣΣΕ, απελευθερώνονται οι απολύσεις. Ήδη έχει υπογραφεί η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στην Δράμα και μάλιστα σε κερδοφόρα επιχείρηση καταρρίπτοντας πολύ γρήγορα ακόμα και τους μύθους για «προβληματικές επιχειρήσεις». Η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο ανάλογων προσπαθειών το επόμενο διάστημα
-Μαζί με τη μισητή τρόικα των μαφιόζων-τοκογλύφων «δανειστών», υπέγραψαν τον πιο απάνθρωπο προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες! Περικόπτουν άγρια κάθε είδους κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και επιδόματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προγράμματα για δημόσιες επενδύσεις, επιχορηγήσεις στους δήμους. Φορτώνονται απίστευτα φορολογικά βάρη  στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.
-Από την άλλη μεριά δίνουν προκλητικά κίνητρα στο κεφάλαιο. Μειώνουν δραστικά τη φορολογία των επιχειρήσεων από 24 σε 20%, με αποτέλεσμα μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζουν την σπατάλη των εξοπλισμών για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, την αύξηση των δαπανών για την καταστολή των εργαζομένων, τα ρατσιστικά πογκρόμ.
Με αυτή την πολιτική δεν υπάρχει διέξοδος. Για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, για τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις ορέξεις των δανειστών και των τραπεζιτών «χρεώνουν» τη ζωή μας για τουλάχιστον 20 χρόνια. Οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν πείθουν κανένα εργαζόμενο. Η δύναμή τους -μέσω και του απόλυτου ελέγχου των ΜΜΕ αρχίζει να ραγίζει.
Η μεγαλειώδης απεργία και οι μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις στις 15 Δεκέμβρη θέτουν άμεσα το ζήτημα της κλιμάκωσης των απεργιακών αγώνων, παρά την προδοτική στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τα μαζικά απεργιακά μπλοκ του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων έιναι αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες πόλεις να στηθεί ένα κέντρο αγώνα των ίδιων των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. Απέναντι στα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και την απόπειρα να αναιρεθεί το σύνολο των κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν χωρά άλλος δρόμος από τη πάλη για τη συνολική ανατροπή του Μνημονίου, των νόμων που έχουν ψηφιστεί , από το σφαγείο κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ.
Γι’ αυτό το λόγο καλούμε σωματεία από όλους τους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κοινή συνέλευση την Κυριακή 16/1 στις 11πμ στην ΕΔΟΘ ώστε να συζητήσουμε τον σχεδιασμό συντονισμένου αγώνα ενάντια στις πολιτικές που καταργούν όλα τα εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν τον τελευταίο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...