Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ANTΑΡΣΥΑ : Η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας και της Αριστεράς δεν θα περάσει!

Την ώρα που αυξάνεται η λαϊκή οργή απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου και τις πολιτικές του Μνημονίου, ένα ακόμη καλοστημένο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στο τρομο-σίριαλ που σκηνοθετεί η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ συνεπικουρία των ΜΜΕ –κι ας έχουν λιγοστέψει πια οι πειθήνιοι τηλεθεατές.
Η εν ψυχρώ σύλληψη του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, αγωνιστή του μαζικού κινήματος και μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ως «υπόπτου» για τρομοκρατία (με την ανάλογη «μεταχείριση», που επιφυλάσσουν σε κάθε «ύποπτο» στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, δημοκρατικών δικαιωμάτων και τεκμηρίου αθωότητας) συνέπεσε χρονικά με τις αποκαλύψεις για την πεποίθηση που ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου μετέφερε στους Αμερικανούς συνομιλητές του ότι «οι ομάδες της άκρας αριστεράς λειτουργούν ως ¨αίθουσες αναμονής¨ για μελλοντικούς τρομοκράτες»!
Είναι σαφές ότι το αστικό πολιτικό προσωπικό και η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πραγματικά τρομοκρατημένοι από την ογκούμενη λαϊκή αντίδραση στην πολιτική τους. Αφού επιστράτευσαν την αστυνομική βία και καταστολή, τη δράση παρακρατικών μηχανισμών, την ιδεολογική τρομοκρατία προκειμένου να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα, τώρα περνούν στις ευθείες βολές ενάντια στην Αριστερά και κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, ταυτίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής τους με την «τρομοκρατική δράση». Οι επιτελείς της αστυνομίας φαίνεται να είναι άξιοι μαθητές και συνεχιστές των Αμερικανών ομολόγων τους. Το τελευταίο τους κατόρθωμα, η σύλληψη της 27χρονης Γερμανίδας λόγω συνεπωνυμίας με παλαιά μέλη της RAF, δείχνει ότι βρίσκονται στην αιχμή της διεθνούς προσπάθειας να τεκμηριωθεί η ύπαρξη «τρομοκρατικού DNA» -ώστε από δω και πέρα να νομιμοποιούνται και οι συλλήψεις λόγω συγγενικών σχέσεων!Στις προσπάθειές τους έχουν, βέβαια, την αρωγή του πρόθυμου συρφετού των δελτίων ειδήσεων, μεγαλοδημοσιογράφων που αναπαράγουν τα ψέματα της Αντιτρομοκρατικής και του Γραφείου Τύπου της ΕΛΑΣ, όπως ακριβώς αναπαράγουν και τα non paper της κυβέρνησης και της Τρόικα, ως «αντικειμενική» ενημέρωση.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν οφείλεται σε «λάθος», όπως προσπαθούν τώρα να το παρουσιάσουν. Ούτε η σύλληψη και ο εξευτελισμός του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, ούτε η προθυμία των ΜΜΕ να μας πείσουν για τα τρομοσενάρια, ούτε οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης του Χρυσοχοΐδη και του Οικονόμου στις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δεν αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά». Πρόκειται για την ίδια πολιτική που καταστρέφει τον κοινωνικό πλούτο και το λαϊκό εισόδημα προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων, που θυσιάζει κάθε εργατικό δικαίωμα στο βωμό του κεφαλαιοκρατικού κέρδους, που ετοιμάζεται να χτίσει τείχη στα σύνορα και αφήνει χιλιάδες μετανάστες να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, που παρουσιάζει τους δημοσίους υπαλλήλους ως «κοπρίτες» και κάθε αγωνιζόμενο κλάδο και κάθε αριστερό πολίτη ως «αντεθνικό» στοιχείο, θυμίζοντας εποχές αλήστου μνήμης.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκαθιδρύσει στη χώρα μια Χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα, με τη βοήθεια της ΕΕ, του ΔΝΤ και άλλων μηχανισμών του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Η προσπάθεια τρομοκράτησης της Αριστεράς και της κοινωνίας θα πέσει στο κενό. Πλησιάζει η στιγμή που η κυβέρνηση θα έχει την τύχη ανάλογων καθεστώτων που κατέρρευσαν από τη λαϊκή οργή. Ο αγώνας του λαού της Τυνησίας και της Αλγερίας, οι αγώνες των εργαζόμενων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι απεργίες και οι καθημερινές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα δείχνουν τον δρόμο τΑης ανατροπής.

 ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...