Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Α. ΧΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/1/2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ AΓΓΕΛΟΥ ΧΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 24/1/11

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24/1/11, ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Άγγελος Χάγιος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα λειτουργήσει σε μια περίοδο που η εργατική τάξη και η εργαζόμενη πλειοψηφία δέχεται την πιο ανάλγητη στα χρονικά επίθεση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την τρόικα - ΕΕ -ΕΚΤ- ΔΝΤ. Ο οδοστρωτήρας της πολιτικής του Μνημονίου και  των ιδιωτικοποιήσεων σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα στη χώρα και την Αττική. Το πρώτο πεδίο της δικής μας παρέμβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κυρίως στο μαζικό κίνημα έχει στόχο να μην φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και της εφαρμογής του Μνημονίου στην Αττική από την Περιφέρεια και τους Δήμους. Για την κατάργηση του ληστρικού χρέους και την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Ο ‘Καλλικράτης’ είναι ‘κατασκευασμένος’, θεσμικά, οργανωτικά και οικονομικά  για να προωθήσει αυτή την πολιτική.  Οι περικοπές στις τακτικές οικονομικές επιχορηγήσεις, ο εκμηδενισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η δέσμευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για συγκεκριμένες επιλογές που εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιβάλουν σε Δήμους και Περιφέρειες ένα πολύ συγκεκριμένο αντιλαϊκό πλαίσιο με πρώτο χαρακτηριστικό τις απολύσεις εργαζομένων. Με βάση και το συσχετισμό στα όργανα αυτά θα έχουμε την επόμενη περίοδο χαράτσια, περικοπές κοινωνικών υπηρεσιών, ‘καλλικράτη’ σε σχολεία και νοσοκομεία, ιδιωτικοποίηση συγκοινωνιών, αύξηση εισιτηρίων. Εμείς θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μέτωπα αυτά και θα επιχειρούμε να αναδείχνουμε τα κρίσιμα ζητήματα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο με στόχο την ενίσχυση των αγωνιστικών διεκδικήσεων. 
Στο πρόβλημα των απορριμμάτων, η κυβέρνηση προχωρά σε ένα περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Ενώ υπάρχει δυνατότητα να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, από τις ανασυγκροτημένες υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Ενώ υπάρχει δυνατότητα, με σταθμούς μεταφόρτωσης, με μικρές μονάδες επεξεργασίας και ΧΥΤΥ να αποφύγουμε τα τεράστια εργοστάσια και τις επικίνδυνες και δαπανηρές τεχνολογίες καύσης. Ενώ υπάρχει και οικονομική δυνατότητα με τα κονδύλια του σχετικού προγράμματος του ΕΣΠΑ να χρηματοδοτηθεί μια δημόσιου χαρακτήρα λύση . Η πολιτική της κυβέρνησης προωθεί την ιδιωτικοποίηση, απαξιώνει τις δημόσιες υπηρεσίες, μοιράζει το δημόσιο χρήμα σε εργολαβικά και επιχειρηματικά συγκροτήματα με αναμενόμενο αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό του κόστους και επομένως της δημοτικής φορολογίας, νέες απολύσεις εργαζομένων και σημαντικές περιβαλλοντικές καταστροφές. 
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων των ΟΤΑ στην πραξικοπηματική προώθηση Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ ΕΣΔΚΝΑ και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, καθώς και των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται με πρώτη την Κερατέα είναι απολύτως δίκαιες, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και ιδιαίτερα ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την παράνομη εισβολή και βάρβαρη κατοχή της Κερατέας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Η πρόταση μας είναι συγκεκριμένη: Να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το πρόβλημα των απορριμμάτων, να κληθούν σε αυτήν όλοι οι αρμόδιοι και πριν απ’ όλα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι κάτοικοι της Κερατέας. Να απαιτήσει, εδώ και τώρα, με πολιτική τους, απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο  και ο Περιφερειάρχης την διακοπή όλων των διαδικασιών που αφορούν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...