Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ασφυκτικός κλοιός της αστυνομίας γύρω απο τη Νομική - Δεκτοί οι όροι των μεταναστών, όχι όμως και απο τον ιδιοκτήτη του κτιρίου


Αυτή τη στιγμή έξω από την είσοδο της Νομικής που την έχουν αποκλείσει οι αλληλέγγυοι των μεταναστών γίνονται διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετέχει και ο Αλέκος Αλαβάνος.
Οι απεργοί πείνας ζητούν εάν δεχθούν τελικά να μεταφερθούν να μεταφερθούν με πλήρη ασφάλεια, χωρίς κανένας να τους συλλάβει και να ασκηθεί βία, στο νέο κτίριο να μπορούν να τους επισκέπτονται οι αλληλέγγυοι και να μην υπάρχει καμία παρουσία αστυνομικών ούτε μέσα στο κτίριο αλλά ούτε και περιμετρικά. Επίσης ζητούν να μην μεταφερθούν όχι με πούλμαν ή κλούβες αλλά κάνοντας πορεία 
Επί της Μασσαλίας έχει στηθεί μικροφωνική, απ' όπου ακούγονται συνθήματα και αιτήματα των μεταναστών εντός του κτιρίου. Στο χώρο βρίσκονται οι Αλ. Αλαβάνος, Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας. Άντρες της ομάδας Δέλτα, παρουσία 2 εισαγγελέων, έφτασαν έξω από το κτίριο, προκειμένου να διαπραγματευτούν με τους κ.κ. Αλαβάνο, Δρίτσα, Λαφαζάνη και τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Ν. Γιαννόπουλο. Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν και ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων, καθώς και οι δύο αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως δήλωσε ο κ. Δριτσας, γίνεται μια 2η προσπάθεια να εξευρεθεί λύση. Η είσοδος του κτιρίου έχει αποκλειστεί από άντρες της Ομάδας Δέλτα. 
«Έκανα ότι μπορούσα, πρέπει να φύγετε», δήλωσε νωρίτερα ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, στα μέλη της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» και στους μετανάστες. Η συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας αποφάσισε να μην αποχωρήσουν από το κτίριο της Νομικής Σχολής. 
Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Νομική, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο. Κλειστές είναι η Σόλωνος και η Ασκληπιού, ενώ στο σημείο βρίσκονται δύο κλούβες. Ο αποκλεισμός της περιοχής είναι πλήρης, με την πρόσβαση να απαγορεύεται σε πεζούς ακόμη και σε δημοσιογράφους αλλά και δικηγόρους. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, δέχθηκε αίτημα από την πρυτανεία του πανεπιστημίου να επιτρέψει την παρέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση του χώρου. Συγκεντρώσεις σε Εξάρχεια και Προπύλαια πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή και θα ακολουθήσουν πορείες αλληλεγγύης προς τη Νομική.

πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...