Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ σε ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18.01.2011 ΩΡΑ 12:00 ΣΤΟΝ 9ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ
 
Αθήνα, 17.01.2011
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
με πλήρη μυστικότητα και ακραίες αντιδημοκρατικές μεθόδους οι εκτελεστές του “συμβολαίου θανάτου” του σιδηρόδρομου δημοσίευσαν το βράδυ της Παρασκευής 14.01.2011 στο διαδίκτυο τα ονόματα των σιδηροδρομικών, που αποτελούν το “πλεονάζον τακτικό προσωπικό” του ΟΣΕ. Οι αναμενόμενες ανακοινώσεις, αν δεν έχουν γίνει ακόμα, του ¨πλεονάζοντος προσωπικού“ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 14.01.2011 εκτός του κτιρίου της Καρόλου (πήγε απ΄ ότι μάθαμε στη Χαριλάου Τρικούπη) και από την ΕΡΓΟΣΕ, θα ολοκληρώσουν τη δεύτερη φάση εφαρμογής του νόμου και θα ανοίξουν το δρόμο υλοποίησης της επόμενης, που αφορά τη “μεταφορά προσωπικού σε άλλο φορέα”.
Η ατομική πλέον “μεταφορά κάθε εργαζόμενου” αποδεσμευμένη από χρονικούς περιορισμούς σε “κενές θέσεις εργασίας”, κυρίως νοσοκομείων και δήμων που εντός του 2011 σχεδιάζεται να συγχωνευτούν ή να ιδιωτικοποιηθούν και οι ανακοινώσεις περί μείωσης κατά 200.000 των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, ενισχύουν τις εκτιμήσεις μας περί απολύσεων, είτε μέσω μιας “προσωρινής εναπόθεσης” σε άλλο φορέα που θα καταργηθεί ή θα ιδιωτικοποιηθεί, είτε μέσω μιας ενδιάμεσης στάσης από τον ΟΑΕΔ.
Το καταστροφικό όμως έργο των άθλιων υπηρετών των ιδιωτικών συμφερόντων, δεν σταματά εδώ. Την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν με την ανοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ΠΟΣ, την έκδοση των “διαβατηρίων εξόδου” από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 2351 σιδηροδρομικών σε πρώτη φάση, έχουν παραχωρήσει τεράστια εξουσία άσκησης διοίκησης των εταιριών σε κομματικά τους “στελέχη”, τα οποία ταυτόχρονα με τη σύνταξη, εξασφάλισαν και την παραμονή τους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη σύναψη νέων συμβάσεων. Αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι που “εργάζονται” για τη δραματική περικοπή των δρομολογίων, για την αύξηση των τιμών στα εισιτήρια και την κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής, πρέπει να αποτελέσουν μαζί με τους πολιτικούς τους προϊστάμενους οριστικό παρελθόν.
Συναδέλφισες συνάδελφοι,
Ανεξαρτήτως υποβολής ή μη αίτησης “εθελούσιας μεταφοράς”, καθώς αυτή έγινε με το 'πιστόλι στον κρόταφο”, πρέπει να σχεδιάσουμε όλοι μαζί μέσα από διαδικασίες ανοιχτών συνελεύσεων τη δράση μας και να οργανώσουμε τους αγώνες μας στις νέες συνθήκες. Αυτοί που προπαγανδίζουν ότι ο νόμος έκτρωμα πρέπει να εφαρμοσθεί επειδή ψηφίσθηκε στη Βουλή και πασχίζουν για την εφαρμογή του, δεν έχουν καμιά σχέση με το κίνημα και τους αγώνες του. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι με την ενότητα μας στο πεδίο της μάχης, μπορούμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα και να περάσουμε από το “τώρα δεν γίνεται τίποτα” στο “με τους αγώνες όλα κατακτούνται”.
Καλούμε την ΠΟΣ να παρευρεθεί στη συνέλευση προκειμένου να πάρει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις και για να οργανώσουμε όλοι μαζί τους αγώνες μας για την υλοποίηση της απόφασης της περί μη εφαρμογής των υποχρεωτικών μετατάξεων.

ΑΠ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...