Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Έκλεισε το περιοδικό Δίφωνο

  ...αλλά ουδείς λόγος ανησυχίας

Το πρώτο λουκέτο της χρονιάς στον Τύπο έμελλε να είναι το περιοδικό Δίφωνο, ιδιοκτησίας Κ. Γιαννίκου. Προχτές ανακοινώθηκε χωρίς πολλά λόγια το κλείσιμό του, αφήνοντας χωρίς δουλειά τους έξι μόνιμους υπαλλήλους του, αλλά και τους τριάντα περίπου «εξωτερικούς συνεργάτες» με μπλοκάκι που απασχολούσε, και στους οποίους οφείλονται ήδη δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ.
Χτες Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο Δίφωνο πραγματοποίησαν συνέλευση, ζητώντας να τους καταβληθούν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, και δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να εκδίδουν οι ίδιοι το περιοδικό αν ο ιδιοκτήτης του επιμείνει στην απόφασή του να το κλείσει.
Θυμίζουμε ότι στον όμιλο Γιαννίκου (μεγαλομετόχου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ιδιοκτήτη ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδας, περιοδικών, δισκογραφικών εταιρειών και θεάτρων) ανήκει επίσης ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος στη χώρα, η Modern Times, η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στον χώρο του βιβλίου τα τελευταία χρόνια, στην οποία όμως επίσης σημειώνονται καθυστερήσεις πληρωμών και περικοπές «συνεργατών» τους τελευταίους μήνες.
Και το κερασάκι στην τούρτα. Όπως δημοσιεύτηκε στη στήλη «Τυπολογίες»:
Κατηγορηματικός ήταν ο διευθυντής του Κόσμου του Επενδυτή, απέναντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι ζήτησαν επίσημη ενημέρωση σχετικά με την περιρρέουσα φημολογία, ότι τα προβλήματα του ALTER μπορεί να “μολύνουν” τον “Επενδυτή”. Όπως είπε ο Νίκος Φελέκης στον εκπρόσωπο των εργαζομένων, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα και η εφημερίδα λειτουργεί κανονικά. Το κανάλι  (Ελεύθερη Τηλεόραση) και ο “Κόσμος του Επενδυτή” (Bestend) ανήκουν σε ξεχωριστές εταιρείες και η μία δεν επηρεάζει την άλλη. 
Οι εργαζόμενοι στον Κόσμο του Επενδυτή πρέπει, με άλλα λόγια, να κοιμούνται ήσυχοι γιατί η εφημερίδα ανήκει στον (υγιή) όμιλο Γιαννίκου, και όχι στον (προβληματικό) όμιλο Κουρή! Η κοροϊδία πάει σύννεφο… 

πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...