Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Λέσχη "Αναιρέσεις"-Αφιέρωμα: Δεκέμβρης, μήνας των εξεγέρσεων



Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση της νεολαίας. Τι συνδέει εκείνες τις μέρες με το σήμερα; Ποιο νήμα συνδέει την κραυγή της νεολαίας και των εργαζομένων, το Δεκέμβρη του 2008 με τους σημερινούς αγώνες ενάντια στην κοινωνική καταστροφή των μνημονίων, της τρόικα και της συγκυβέρνησης; Ποια η πορεία από τη σφαίρα του Κορκονέα, στο σημερινό κράτος έκτακτης ανάγκης και τον εκφασισμό του πολιτικού συστήματος; Ποια μηνύματα πρέπει να κρατήσουμε για μια νέα έμπνευση της νέας γενιάς υπέρ του αγώνα και της ανατροπής και ποια τα όρια της πρώτης εξέγερσης της κρίσης;


Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση σας καλεί στη δεύτερη εκδήλωση που διοργανώνει στη νέα λέσχη της, για να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε σε όλα τα  παραπάνω ερωτήματα. Μαζί μας η Ειρήνη Γαϊτάνου, αγωνίστρια του νεολαιίστικου κινήματος και υπ. Διδάκτορας πολιτικών επιστημών, ο Κώστας Παπαδάκης, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία στην υπεράσπιση αγωνιστών και την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο πολιτιστικός συντάκτης στο περιοδικό Unfollow και το ΠΡΙΝ και μέλος του ΝΑΡ, Τάκης Φραντζής και ο Ζάχος Χριστοδουλόπουλος από το Κεντρικό Συμβούλιο της νΚΑ. Παρέμβαση για την κληρονομιά του Δεκέμβρη στη σημερινή μαθητική νεολαία θα κάνει και μαθητής, μέλος της νΚΑ και της πρωτοβουλίας «Ανυπόταχτοι Μαθητές- Che Guevara»
Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση στον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Δεκέμβρης, μήνας των εξεγέρσεων» που θα λάβει χώρα ολόκληρο το Δεκέμβρη του 2012.
Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Τραγούδια για τις μέρες του Αλέξη» από το Μιχάλη Παπαμακάριο.
Το πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12, ώρα 19:00: Εκδήλωση - Συζήτηση:
«Η πολιτική και πολιτιστική κληρονομία της νεολαιίστικης έκρηξης»
  • Ειρήνη Γαϊτάνου (υπ. διδάκτορας πολιτικών επιστημών) - Τα υποκείμενα της εξέγερσης του Δεκέβρη, οι μορφές πάλης τους και η συζήτηση περί αιτημάτων.
  • Κώστας Παπαδάκης (δικηγόρος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) - Από τη δολοφονία του Αλέξη στο σημερινό κράτος έκτακτης ανάγκης και τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής
  • Παναγιώτης Φραντζής (Δημοσιογράφος Unfollow) - Οι πολιτισμικές και αισθητικές εκφάνσεις του Δεκέμβρη και το σημερινό ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης στη νεολαία
  • Ζάχος Χριστοδουλόπουλος (ΚΣ νΚΑ) - Αποτίμηση/παρακαταθήκες του Δεκέμβρη όσον αφορά την ενίσχυση ενός αντικαπιταλιστικού ρεύματος στη νεολαία και την κοινωνία
(στην εκδήλωση θα υπάρξει παρέμβαση μαθητή, μέλους της ν.Κ.Α. και των «Ανυπόταχτων μαθητών - Che Guevara» για τη μαχητική παρουσία των μαθητών το 2008 και τα διακυβέυματα για το μαθητικό κίνημα σήμερα)
22.30: «Τραγούδια για τις μέρες του Αλέξη»
Μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Δεκέμβρη και στη μουσικής κατά της καταστολής από όλο τον κόσμο από το Μιχάλη Παπαμακάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...