Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση στη χυδαία επίθεση του "Ριζοσπάστη" για το Συνδικάτο Μετάλλου Ιωαννίνων


Με αφορμή την ανήθικη επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ σε βάρος μελών του ΝΑΡ με αφορμή τις εκλογές στο σωματείο μετάλλου Ιωαννίνων
Διαβάσαμε για μία ακόμη φορά (έχουμε χάσει το λογαριασμό), ανακοίνωση της ηγεσίας του ΚΚΕ και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ που λασπολογεί σε βάρος της οργάνωσης μας και τη δράση της παράταξης στην οποία συμμετέχουμε στο Σωματείο Μετάλλου Ιωαννίνων.
Η τυχοδιωκτική-τζαννετακική παρέα που ελέγχει το ΚΚΕ στην Ήπειρο προχωρά σε μια νέα φάση κλιμάκωσης της -χωρίς αρχές- επίθεσης, ενάντια στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με επιθέσεις ενάντια σε στελέχη και φίλους του ΝΑΡ στην Ήπειρο. Με απόπειρα ταύτισης μελών και φίλων μας με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς απέναντι σε αγωνιστές και συλλογικότητες που μάχονται ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση. Με χυδαίες επιθέσεις από τις στήλες του «Ριζοσπάστη».
Σύσσωμη η οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ την ώρα της πιο βάρβαρης επίθεσης σε βάρος του λαού επιτίθεται στο ΝΑΡ και το Σωματείο Μετάλλου Ιωαννίνων. Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται με βάση σχέδιο χτυπήματοςτης αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και μέσα στο ίδιο τους το κόμμα. Στο σχέδιο αυτό την «τιμητική» τους έχουν οι ανερχόμενες αντικαπιταλιστικές κινήσεις στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα με τη συκοφαντία ότι εξυπηρετούν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Το ΝΑΡ αλλά και όσοι αγωνιστές (και από το ΚΚΕ) εκφράζουν άποψη για την καταστροφική τους γραμμή, συκοφαντούνται για φιλοεργοδοτική πολιτική και αντι-ΚΚΕ πολιτική την ώρα που το ΝΑΡ προτείνει επίμονα (και στο ΠΑΜΕ) την κοινή ανατρεπτική δράση στο μαζικό κίνημα ενάντια στην συγκυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για φιλο-ΓΣΕΕ στάση όταν το ΝΑΡ οργανώνει εδώ και χρόνια τον πολιτικό αγώνα και την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, έναν αγώνα στον οποίο πρωτοστατεί και το Σωματείο Μετάλλου Ιωαννίνων ένα από τα πιο αποφασιστικά σωματεία στα Γιάννενα.
Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η συκοφαντική επίθεση γίνεται παραμονή των εκλογών στο Σωματείο Μετάλλου και κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στη πώληση της ΔΩΔΩΝΗ. Μέσω αυτής της ανεκδιήγητης στάση τους ενάντια στο Σωματείο Μετάλλου πάνε να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για την προδοτική τους στάση σε βάρος του κινήματος των αγροτοκτηνοτρόφων της Ηπείρου και της ΔΩΔΩΝΗ. Όταν ανακοινώθηκε η πώληση της ΔΩΔΩΝΗ μετατράπηκαν σε απεργοσπαστικό μηχανισμό και δεν συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση (τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στα Γιάννενα). Όταν πραγματοποιούνταν συλλαλητήρια έξω από το εργοστάσιο με ταυτόχρονη λειτουργική κατάληψη, αυτοί κάνανε ένα εκφυλιστικό συλλαλητήριο του μηχανισμού τους (με προσθήκη της Αιτωλοακαρνανίας) 60 Km μακριά από το εργοστάσιο (γέφυρα Καλογήρου). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά όταν μπήκε ο νέος ιδιοκτήτης στο εργοστάσιο με τη συνοδεία των ΜΑΤ, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο για την κτηνοτροφία 100 km μακριά από τη ΔΩΔΩΝΗ (στο ΑΚΤΙΟ). Την επόμενη φορά ας πάνε στη Γουαδελούπη…
Η τακτική τους αυτή έχει πολιτικές, κυρίως, αφετηρίες. Σε μια περίοδο βάρβαρης κλιμάκωσης της αστικής επίθεσης η ηγεσία του ΚΚΕ, ενώ μιλά για κοινωνικό πόλεμο, περιορίζεται σε «άσφαιρα πυρά» και γυρίζει την πλάτη του σε κάθε αυθεντική ριζοσπαστική αγωνιστική τάση. Κατά καιρούς έχει αποσπάσει, τα εύσημα από δυνάμεις του συστήματος, για ‘υπευθυνότητα και σοβαρότητα’. Καλλιεργεί την ηττοπάθεια με την άποψη ότι στη σημερινή φάση οι αγώνες δεν μπορούν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα τα δε πρωτοβάθμια σωματεία ή διάφορες κοινωνικές συσπειρώσεις χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό είναι όργανα του αστικού κράτους αν δεν πλειοψηφεί σ’ αυτά το ΠΑΜΕ. Λοιδορεί τις αναζητήσεις των αριστερών και των κομμουνιστών που φουντώνουν, για την ανάγκη της κοινής δράσης και της μαχόμενης αυτοκριτικής του κινήματος. Αποκρύπτει συστηματικά τις συλλογικές θέσεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η πολεμική του στηρίζεται σε διαστρεβλώσεις.
Το βαθύτερο πρόβλημα και αδιέξοδο της γραμμής του βρίσκεται στην πεισματική και στην κατηγορηματική απόρριψη ενός νέου, νικηφόρου αντικαπιταλιστικού προγράμματος και ενός μετώπου επαναστατικής υπέρβασης της καπιταλιστικής κρίσης, που θα συμβάλει στον αγώνα για το άνοιγμα του δρόμου για την αντικαπιταλιστική επανάσταση προς τον κομμουνισμό της εποχής μας. Στην άρνηση της επαναστατικής τακτικής ταυτίζοντας τη τακτική με τη  (λαθεμένη κατά την άποψη μας) δική του στρατηγική, αφοπλίζοντας έτσι την εργατική τάξη. Τη στάση του αυτή καλύπτει με τη φυγή προς μια θολή «λαϊκή εξουσία» χωρίς επανάσταση και μια αναπαλαίωση των ταξικά εκφυλισμένων καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Στο πλαίσιο αυτό είναι που η «ταξική αδιαλλαξία» της ηγεσίας του ΚΚΕ εκδηλώνεται, περισσότερο, στον ενδοαριστερό εμφύλιο και στο μένος του εναντίον κάθε επαναστατικής δύναμης και τάσης, με σαφή στόχο να υψώσει τείχη μεταξύ των αγωνιζόμενων δυνάμεων.
Η ανάγκη συνολικής σύγκρουσης για την ανατροπή της αντεργατικής στρατηγικής του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των ΕΕ –ΔΝΤ, δεν αφήνει περιθώρια σε καμία από τις δυνάμεις της Αριστεράς και στην ηγεσία του ΚΚΕ, επομένως, να αποφύγει το επείγον καθήκον:
Θα μπει πραγματικά στον πόλεμο, με ανατρεπτική αντικαπιταλιστική πολιτική γραμμή; Θα συμβάλει σε ένα ενωτικό κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης συγκυβέρνησης και κεφαλαίου ή στον πολιτικό αφοπλισμό και την ήττα των εργαζομένων, με τη λογική «πας μη ΚΚΕ βάρβαρος» που οδηγεί στην ενσωμάτωση και στην κυβερνητική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ;
Το ΝΑΡ με τη ρήξη του 1989 και την ίδρυση του, αρνήθηκε έμπρακτα το βούρκο της ταξικής συνεργασίας. Αρνήθηκε και τότε, αρνείται και σήμερα, τον κυβερνητισμό, τη διαχειριστική λογική απέναντι στην ΕΕ. Στον αγώνα μας για μια άλλη σύγχρονη επαναστατική κομμουνιστική Αριστερά δεν έχει θέση ο εμφύλιος μέσα στο κίνημα. Καλούμε όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές μας να αποκρούσουν ψύχραιμα και πολιτικά τις προκλήσεις και τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει και προετοιμάζει νέες η ηγεσία του ΚΚΕ. Καλούμε τους σκεπτόμενους αγωνιστές της βάσης του ΚΚΕ να μην παρασυρθούν σε αυτή την επικίνδυνη λογική. Αυτή η πρακτική δεν έχει καμιά σχέση με την κομμουνιστική ηθική και τον εργατικό πολιτισμό. Βοηθά, αντικειμενικά, την συγκυβέρνηση και το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, στην αντεργατική τους επίθεση.
Με συναίσθηση της ιστορικής εποχής που ζούμε, των πρωτόγνωρων απαιτήσεων για την υπέρβαση της στρατηγικής ανεπάρκειας, επιμένουμε σ’ ένα απειλητικό και επικίνδυνο για το σύστημα πολιτικό ενωτικό μαζικό κίνημα εργαζομένων και νεολαίας, στην ανατρεπτική κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων ενάντια στο κοινό αντίπαλο και, βεβαίως, στον αυτοτελή πόλο- μέτωπο της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς, για το άνοιγμα του δρόμου της κοινωνικής απελευθέρωσης.
ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2012, Το γραφείο περιοχής του ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Υ.Γ.: όσον αφορά για τη στάση μας στο εργοστάσιο SPEEDER όποιος θέλει μπορεί να περάσει από την επιθεώρηση εργασίας να δει ποιοι κάνουν επίσχεση εργασίας, ποιοι δεν κάνουν και ποιοι ήταν πληρωμένοι όταν ξεκίνησε η επίσχεση. Όποιος το κάνει θα ανακαλύψει τον πληροφοριοδότη του ανυπόγραφου άρθρου στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ αλλά και πολλά ακόμη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...