Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια της Λέσχης ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ (23/24 Νοέμβρη)


H Λέσχη Αναιρέσεις – “Τάσος Κοζανιτάς” είναι γεγονός!

Μετά τα καλοκαιρινά ραντεβού με το φεστιβάλ των Αναιρέσεων και το κάμπινγκ στο Χορευτό του Πηλίου, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση ανοίγει τις πόρτες της Λέσχης των Αναιρέσεων στην Αθήνα. Με κέντρο βάρους την παρέμβαση στα ζητήματα θεωρίας, πολιτισμού, ιστορίας και πολιτικής, ευελπιστούμε ο χώρος των Αναιρέσεων να αποτελέσει ένα διαρκές σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης, όπου θα μπορούμε να χτίσουμε τις δικές μας αξίες και να σταθούμε συλλογικά απέναντι στα ζητήματα που γεννά η καπιταλιστική κρίση.

Η Λέσχη των Αναιρέσεων φιλοδοξεί να είναι μια πολύπλευρη διαδικασία, ένας χώρος ανοιχτός στη δημιουργία του δικού μας πολιτισμού και την άρθρωση της δικής μας απάντησης. Ένας χώρος φιλόξενος στην αναζήτηση, την πληροφόρηση, την γνώση, την θέση, την άποψη και τον διάλογο, την καινοτόμα δράση. Δημιούργημα της εποχής της κρίσης φιλοδοξεί να στεγάσει μια σειρά δραστηριοτήτων ώστε να συμβάλλει στην καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της νέας εργατικής ηθικής και του νεολαιίστικου ριζοσπαστισμού.


Η Λέσχη των Αναιρέσεων θέλει να γίνει σημείο συνάντησης των ανήσυχων ρευμάτων της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής, πολιτικής και θεωρητικής αναζήτησης, της κριτικής και της ριζοσπαστικής θεωρίας. Να μετατραπεί σε ζωντανό εργαστήρι ανταλλαγής, επεξεργασίας, συγκρότησης κι εξόρμησης των επαναστατικών ιδεών. Η Λέσχη των Αναιρέσεων θέλει να είναι είναι η σκηνή ενός πολιτισμού, που γυρνά την πλάτη στα θεάματα του κέρδους και γεννιέται από τους “κάτω”, από την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία και τη νεολαία. Είναι ανοιχτή στην ανθρώπινη δημιουργία που μπορεί να γίνει η αντεπίθεση στη βαρβαρότητα της εποχής μας και επιδιώκει να δώσει στέγη και χώρο στους δημιουργούς, το έργο και τις αναζητήσεις τους. Μουσική, βιβλίο, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά, όλα θέλουμε και μπορούν εδώ, να βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση. Η Λέσχη των Αναιρέσεων θέλει να γίνει εφαλτήριο για να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις, να αλληλεπιδράσουν πολιτιστικές τάσεις, να συναντηθούν καλλιτεχνικά ρεύματα. Μαζί και χώρος για να στεγάσει τις συναντήσεις μας, τον καφέ, το ποτό, τις συζητήσεις και τις γιορτές μας.

Το νεοκλασικό κτίριο της Ιπποκράτους, στον αριθμό 175 (με Λασκάρεως), ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοέμβρη. Οι πρώτες μας εκδηλώσεις σε αυτή τη νέα αρχή, επιλέξαμε να παρουσιάζουν τους σκοπούς και τη λειτουργία της Λέσχης αλλά και να ξανα – ανοίγουν τη συζήτηση για τις “δομές αντίστασης, αλληλεγγύης και οργάνωσης” στον καιρό της κρίσης. Φυσικά, είναι πλέον γνωστό ότι “Αναιρέσεις” σημαίνει -εκτός των άλλων- και μουσική, διασκέδαση, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα συναφή, τα οποία προφανώς δε θα μπορούσαν να λείπουν και σε αυτή μας την πρώτη μας συνάντηση. Τέλος με χαρά μπορούμε να κοινοποιήσουμε και προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι ήδη βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία των πρώτων ομάδων και σεμιναρίων της Λέσχης για το θέατρο, τη φωτογραφία, τη μαρξιστική θεωρία, την ιστορία και άλλα. Τις επόμενες μέρες μέσα από το site μας αλλά και από κοντά θα μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τέτοιες δραστηριότητες

Μπήκαμε με μεγάλη χαρά κι ανυπομονησία σε μια προσπάθεια που στόχο είχε να δημιουργήσουμε με τα χέρια μας έναν χώρο που να μπορεί να γεμίσει με την έμπνευση των ανθρώπων που χτίζουν τον απελευθερωτικό πολιτισμό της εποχής μας. Τα πρώτα βήματα έγιναν, μαζί με τις πρώτες εργασίες. Σας καλούμε τώρα να γνωρίσετε τη Λέσχη των Αναιρέσεων και να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Να γίνουμε, με κάθε τρόπο, φορείς της ανατροπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...