Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ για την αντιφασιστική διαδήλωση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η νέα κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ένας ακόμα πιστός υπηρέτης της τρόικας, των βιομηχάνων και των τραπεζών, προχωρά ήδη σε νέο γύρο σκληρής επίθεσης προς συνταξιούχους, εργαζόμενους και νεολαία.
Για να επιβάλλουν τον σύγχρονο κοινωνικό μεσαίωνα θέλουν να πείσουν το λαό αυτός φταίει, ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για το έλλειμμα, οι μετανάστες για την ανεργία, οι καθηγητές και οι φοιτητές για το κόστος της εκπαίδευσης και σε λίγο για την κρίση θα φταίνε όλοι εκτός από αυτούς που όντως τα φάγανε: το μεγάλο κεφάλαιο και τους υπαλλήλους του, τις κυβερνήσεις και την ΕΕ.
Ο φασισμός είναι ο βασικός εκφραστής αυτού του κοινωνικού κανιβαλισμού που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα γεννάει. Καλύπτει τους πραγματικούς υπεύθυνους της κρίσης, της ανεργίας, της φτώχειας και στρέφει όλη την αγανάκτηση και την οργή στους πιο αδύναμους.. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζει τον πραγματικό εχθρό, αλλά ήταν και είναι το μακρύ χέρι του κράτους και παρακράτους ενάντια στο εργατικό κίνημα. Άλλωστε, επιτίθεται ευθέως στις ιδέες και την ιστορία του κινήματος, προωθώντας τις πιο μαύρες εκδοχές σκοταδισμού και λογοκρισίας.
Απέναντι στην άνοδο του φασισμού οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν πρώτα και κύρια ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει και να συγκροτήσουν ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών των μνημονίων, της ΕΕ, την ΟΝΕ, του ΔΝΤ και των πολιτικών τους εκφραστών με ενότητα ανάμεσα σε όσους εργάζονται σε αυτή τη χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι η συγκρότηση της “Πρωτοβουλία αντιφασιστικής δράσης στα νότια” ενδυναμώνει τη μάχη του λαού ενάντια στην φασιστική απειλή και τον κρατικό αυταρχισμό.
Καλούμε το λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην πορεία “ενάντια στο φασισμό και την κρατική καταστολή” στα νότια προάστια που διοργανώνει η “Πρωτοβουλία αντιφασιστικής δράσης στα νότια” το Σάββατο 10/11, στις 11:00π.μ. (προσυγκέντρωση πλ. Αγίου Παύλου, Μυστρά και Κυνουρίας στην Άνω Γλυφάδα).

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
τοπική επιτροπή νοτίων προαστίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...