Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

3 + 16 = 73 !


Εκατοντάδες ψηφίσματα σωματείων και συλλόγων, ακόμα και από το εξωτερικό έχουν φτάσει μέχρι σήμερα, ενώ άρχισε καμπάνια ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών στήριξης για τους 3 συλληφθέντες. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη των 3 εργαζόμενων έχει αναβληθεί για την Τετάρτη 28 Νοέμβρη.

Στο ίδιο σκηνικό έντασης της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας, το Σάββατο 17 Νοέμβρη μετά την πορεία του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, και ενώ περίπου 100 αγωνιστές φοιτητές, που συγκροτούσαν μέρος της περιφρούρησης της πορείας είχαν επιστρέψει στην πανεπιστημιούπολη για να αφήσουν πανό και σημαίες, πραγματοποιήθηκε άμεση επέμβαση – εισβολή μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, οι οποίες απέκλεισαν τους φοιτητές και προέβησαν σε ξυλοδαρμό και συλλήψεις, με βασικό στόχο τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ. Προσήχθησαν δεκάδες, ενώ συνελήφθησαν 16 (στην πλειονότητά τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ), αρκετοί φοιτητές τραυματίστηκαν βάναυσα από την αστυνομία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα την Κυριακή και πήραν αναβολή για δίκη στις 19 Δεκέμβρη, ενώ όπως αποκαλύφθηκε ο εισαγγελέας δεν είχε καν ενημερωθεί για την αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ.


Τα γεγονότα αυτά δεν δείχνουν μόνο μία κλιμάκωση της κυβερνητικής – κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενός καθεστώτος κοινοβουλευτικής χούντας για να περάσουν τα άγρια μέτρα σύνθλιψης από κεφάλαιο – ΕΕ – ΔΝΤ, αλλά αναδεικνύουν και την στοχοποίηση του ταξικού εργατικού κινήματος, του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Από την Τρίτη λειτουργεί Blog-ιστολόγιο στήριξης και συγκέντρωσης υπογραφών για την αθώωση και την οριστική απαλλαγή των 3 διωκόμενων εργαζόμενων της Θεσ/νίκης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://agwnas.wordpress.com/

Την Τετάρτη 28/11 συνδικάτα και οργανώσεις καλούν σε μαζική συγκέντρωση εξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η δίκη των 3 εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...