Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αθωώθηκαν οι 3 εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης!





Στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 28/11, ύστερα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, η οποια ξεκίνησε λίγο μετά τις 1.00 το μεσημέρι, το δικαστήριο ανακοίνωσε την αθωωτική απόφαση και για τους 3 κατηγορούμενους! Και οι 3 εργαζόμενοι αθωώθηκαν για όλες (3) τις κατηγορίες.
Η αθώωση των εργαζόμενων, οι οποίοι κατηγορούνταν για την κινητοποίηση στο χώρο της ΔΕΘ, όπου αποδοκιμάστηκε ο Γερμανός Πρόξενος και οι "φίλοι" του Φούχτελ, είναι αποτέλεσμα του μεγάλου κύματος αλληλλεγγύης και του επίμονου αγώνα των τελευταίων ημερών, από τη σύλληψή τους στις 16 Νοέμβρη έως και σήμερα. Δείχνει, ότι μόνο με αγώνες, με αποφασιστικότητα και μάχη, οι εργαζόμενοι, το κίνημα μπορεί να υπερασπίσει τα δίκια του. Το δίκιο του αγώνα, αλλά και το μεροκάματο, τη σύμβαση, τη θέση δουλειάς.
Πάνω από 140 ψηφίσματα αλληλεγγύης και καταδίκης της δίωξης έφτασαν από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες. Πάνω από 2.500 υπογραφές μαζεύτηκαν σε 1 εβδομάδα. Δεκάδες άρθρα, παρεμβάσεις πανεπιστημιακών, προσοπικοτήτων της αριστεράς και του μαζικού κινήματος. Αλληλεγγύη και από το εξωτερικό, με ανακοινώσεις οργανώσεων, αλλά και δήλωση στήριξης 5 βουλευτών του Γερμανικού κοινοβουλίου. Και κυρίως 2 μεγάλες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στάσεις εργασίας και απεργία, 2 μοτοπορείες στην Αθήνα. Ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα!
Η δίκη:
Η δίκη των 3 εργαζόμενων ξεκίνησε -μετά την προηγούμενη αναβολή της- σήμερα Τετάρτη 28 Νοέμβρη μετά τις 1.00 μ.μ. στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία άρχισε με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί. Στηρίχθηκαν κυρίως πάνω στα video που πρόβαλλαν τηλεοπτικοί σταθμοί. Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης οι οποίες ήταν πολλές, κυρίως από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, στελέχη της αριστεράς και του μαζικού κινήματος. Αργά το απόγευμα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 2 από τις 3 κατηγορίες, ενώ η 3η (και πιο βαριά) κατέπεσε στο δικαστήριο. 
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των εργαζόμενων και έκλεισε με τις απολογίες των κατηγορουμένων. Ο Θανάσης Αγαπητός κλείνοντας καταχειροκροτούμενος την απολογία του δήλωσε: "Δεν πρόκειται να κάτσω σπίτι μου. Δε θα παρακολουθώ από την τηλεόραση αυτούς που μας οδηγούν στη φτώχεια..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...