Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΚ Για τον αγώνα των μεταναστών και για την καταπάτηση του ασύλου στη Νομική

Από την Τρίτη 25/01 ξεκίνησε στο παλιό κτήριο της Νομικής Αθηνών και στο ΕΚΘ ο αποφασιστικός αγώνας 300 μεταναστών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη μέσω του εσχάτου μέσου πάλης της απεργίας πείνας που διεκδικεί τα αυτονόητα στοιχειώδη δικαιώματα τους, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη απεργία πείνας Ιρανών, Αφγανών και Παλαιστινίων εδώ και ένα μηνά στα Προπύλαια και στο ΕΜΠ. Την Πέμπτη 27/01 γίναμε μάρτυρες της συντεταγμένης επίθεσης που εξαπέλυσε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με την αστυνομία και την συνεργασία των ΜΜΕ ενάντια στο δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας που βρίσκονται στη νομική. Συγκεκριμένα από τις 7 το απόγευμα με ευθύνη του πρύτανη του ΕΚΠΑ και με τη βούλα της εισαγγελίας, αποφασίζεται η παράνομη άρση του ασύλου αποκλείοντας το κτήριο της νομικής αλλά πολύ περισσότερο όλο το κέντρο της Αθήνας θυμίζοντας καταστάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και χούντας. Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε και η πρυτανεία του ΕΜΠ σε αντίθεση με τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και της Συγκλήτου.

Η υποκρισία που γράφει «νομιμότητα» στο κούτελο...

του Διονύση Ελευθεράτου

Με αφορμή μια πρόσφατη - μα ... καταχωνιασμένη- απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  

Ω, ναι. Το αφομοιώσαμε το παραμύθι: υποτίθεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται απλώς για «την τήρηση της νομιμότητας» στο θέμα των μεταναστών – θέμα σύνθετο και τεράστιο, που είναι εξ αντικειμένου αδύνατον να «στριμωχτεί» σε ένα πανεπιστημιακό κτίριο ή να συζητηθεί με κραυγές. Για σκέψου! Κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «νομιμότητα» εκείνοι που με το Μνημόνιο έκαναν χαρτί υγείας κοτζάμ Σύνταγμα (ναι, ντε, αυτό στο όνομα του οποίου κατά τα άλλα ορκίζονται και ξελαρυγγιάζονται), αλλά όχι, δεν θα λοξοδρομήσω. Είναι σαν να ακούω τη γαλαρία να φωνάζει «επί του θέματος, παρακαλώ!» και επανέρχομαι.
Θέμα: η υποκρισία της καθεστωτικής «νομιμοφροσύνης» στο κεφάλαιο των μεταναστών- πλάι σε καμιά πενηνταριά κεφάλαια ακόμη...«Γιατί η κυβέρνηση δεν διευκολύνει όσους μετανάστες – και είναι πάρα πολλοί- θέλουν να μεταβούν σε άλλες χώρες;». Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει το προηγούμενο γκουβέρνο (κυρίως στα «τελειώματά του»), όπως καλείται τώρα και αυτό του «ΓΑΠ». Η απάντηση, στερεότυπη: «Αν το κάνουμε, θα παραβιάσουμε τη διεθνή νομιμότητα και συγκεκριμένα τη Συνθήκη του Δουβλίνου». Μάλιστα. Σιγά μην έβρισκαν την ειλικρίνεια και το σθένος να παραδεχτούν ότι τη «νομιμότητα» τη θεωρούν, ως είθισται άλλωστε, όχι σταθερό χαρτί σε μια καθαρή παρτίδα αλλά μπαλαντέρ: πότε «ευαγγέλιο» και πότε σκουπιδόχαρτο.

Εξ αποστάσεως ...κοινή δράση

του Παναγιώτη Φραντζή
Ενός κακού μύρια έπονται και χθες η κυβέρνηση απέφυγε τα χειρότερα, με την αναίμακτη εκκένωση της Νομικής υπό τη σοβαρή απειλή της αστυνομικής εφόδου. Οι απεργοί πείνας μετανάστες δέχτηκαν τελικά την πρόταση εξόδου μετά από ώρες διαπραγματεύσεων και έτσι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πήγε για ύπνο ανακουφισμένος ότι δεν θα σπιλωθεί το όνομά του από μια αδικαιολόγητη και εντελώς αυθαίρετη άρση του ασύλου – ενδεχόμενο στο οποίο έσπρωχναν μανιωδώς η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και η υπεραντιδραστική πτέρυγα του κυβερνητικού κόμματος μαζί με τον συρφετό των ΜΜΕ και των λοιπών αντιπολιτευόμενων «δημοκρατικών δυνάμεων».
Πάντως αρκετοί δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι με την έκβαση της χθεσινής νύχτας. Στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, ΛΑΟΣ και ΝΔ βρήκαν ευκαιρία για πραγματική αντιπολίτευση στην ήδη τόσο δεξιά κυβέρνηση σηκώνοντας το θέμα της εδώ και τώρα κατάργησης του ασύλου. Η δε Ντόρα Μπακογιάννη πρωταγωνίστησε στην επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων ανοίγοντας τους οχετούς του «νέου» κινήματός της. Αλλά και η κυβέρνηση μπορεί να ισχυρίζεται ότι διαχειρίστηκε υπεύθυνα την κρίση της Νομικής αποφεύγοντας μια αιματοχυσία.

Aπο 1η Φλεβάρη,ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΤΑ 40%
ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σ’ ΑΥΤΕΣ




Μετά τη συρρίκνωση-διάλυση του ΟΣΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακάθεκτη την «αναδιάρθρωση» των συγκοινωνιών σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσαν προβλέπουν αυξήσεις εισιτηρίων, μείωση προσωπικού και συρρίκνωση των μισθών τους, περικοπές κόστους που σημαίνει μείωση γραμμών, ελάττωση συχνότητας δρομολογίων. Επιβάτες και εργαζόμενοι θα στερηθούμε δικαιώματα για να υπακούσουν οι κυβερνώντες και οι συνεργάτες τους στις εντολές του μνημονίου και των αγορών-τραπεζιτών.Είμαστε αντίθετοι στις αυξήσεις και στην υποβάθμιση των μετακινήσεων.

Απεργία στη NOVA

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «NOVA» για την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 2 Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζοντας με τον πλέον έντονο τρόπο τις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις που έκανε ό τηλεοπτικός σταθμός, καθώς και το καθεστώς τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζομένους.
Η άτεγκτη και κατάφωρα αντεργατική στάση της εργοδοσίας της «NOVA» οδήγησε στην ανεργία τους συναδέλφους Φωτεινή Παπαγεωργίου, γιατί αρνήθηκε ως διευθύντρια να προβεί σε απολύσεις και Σάββα Λιβάνιο, που διετέλεσε εκπρόσωπος των εργαζομένων, στερώντας τους το δικαίωμά τους στην εργασία.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας οικονομικούς μετανάστες

Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό! Ίσα δικαιώματα στους ξένους εργάτες.
Κανένας μετανάστης ανασφάλιστος.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας οικονομικούς μετανάστες Τέταρτη 6.00 μμ Πολυτεχνείο

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

O Σημίτης του 16ου


Η εποχή των εξεγέρσεων

του Γιώργου Δελαστίκ

Υστερικές σχεδόν είναι οι αντιδράσεις στην Ουάσιγκτον, στο Τελ Αβίβ και στις μεγάλες ευρωπαϊκές, αλλά και αραβικές πρωτεύουσες εξαιτίας του κύματος διαδηλώσεων που συγκλονίζουν την Αίγυπτο, την αδιάκοπη ριζοσπαστικοποίηση της εξέγερσης στην Τυνησία, την κοινωνική αναταραχή στην Υεμένη, την Ιορδανία, την Αλγερία. Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Ευρωπαίοι και Αραβες ηγέτες έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς οι λαοί των αραβικών κρατών αφυπνίζονται ο ένας μετά τον άλλον και απαιτούν την απομάκρυνση των επί δεκαετίες «γαντζωμένων» στην εξουσία προέδρων ή μοναρχών των μονοκομματικών στην ουσία καθεστώτων που τους κυβερνούν, ως προϋπόθεση εκδημοκρατισμού των χωρών τους. Η ανατροπή του Μουμπάρακ και του καθεστώτος του στην Αίγυπτο συνιστά τον απόλυτο εφιάλτη για όλους τους προαναφερθέντες - ακόμη και ως ενδεχόμενο. Αν όντως πέσει το καθεστώς του Μουμπάρακ, αυτό θα έχει κατακλυσμιαίες πολιτικές συνέπειες σε διεθνή κλίμακα. Αφενός θα ανατρέψει εκ βάθρων τους συσχετισμούς δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και αφετέρου θα οδηγήσει σε εξαιρετικά λεπτό και κρίσιμο σημείο τις σχέσεις της Δύσης με τον ισλαμικό κόσμο.

Οι Σκύθες, οι Ζηλωτές και η κατάργηση του ασύλου

του Γιώργου Ρούσση

Με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από απελπισμένους μετανάστες, το μπλοκ της εξουσίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ και οι ιδεολογικοί και τηλεοπτικοί του εκπρόσωποι βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να θέσουν άμεσα ή έμμεσα υπό αμφισβήτηση το πανεπιστημιακό άσυλο.
Μάλιστα η υφυπουργός Παιδείας, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, μέσω ενός φαινομενικά παντελώς ανορθολογικού σκεπτικού, που ελπίζω στο τέλος τούτου του σχολίου να έχει αποκαλυφθεί, επεδίωξε να εκμεταλλευθεί την κατάληψη, για να υποστηρίξει την αναγκαιότητα της βαθύτατα συντηρητικής διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση στα ΑΕΙ.

Οι "ικέτες" της Αθήνας και του Παρισιού

του Δημήτρη Ψάρρα

Το γαλλικό προηγούμενο με την απεργία πείνας 300 μεταναστών σε χώρο ασύλου

Στις 28 Ιουνίου 1996 τριακόσιοι μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Αφρική (κυρίως από το Mάλι και τη Σενεγάλη) εισέβαλαν στην εκκλησία του Παρισιού Σεν Μπερνάρ και ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στη Γαλλία. Είχε προηγηθεί η προσπάθειά τους να εγκατασταθούν στο άσυλο μιας άλλης εκκλησίας, της Σεν Αμπρουάζ, τρεις μήνες νωρίτερα. Από κει εκδιώχτηκαν με επέμβαση της αστυνομίας, στην οποία παρέδωσε τα κλειδιά της εκκλησίας ο ιερέας της με την εντολή του καρδινάλιου Λούστιγκερ. Στη συνέχεια, οι 300 μετανάστες κατέφυγαν σε άλλα σημεία του Παρισιού (ένα γυμνάσιο και δυο εγκαταλειμμένες αποθήκες), αλλά και από κει τους έδιωξε η αστυνομία. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και εκδηλώθηκε μαζικό κύμα συμπαράστασης. Ετσι η εγκατάστασή τους στην εκκλησία Σεν Μπερνάρ αντιμετώπισε την ανοχή των αρχών.

“Τώρα ξέρω ότι η επανάσταση είναι εφικτή” - Ο Ολιβιέ Μπεζανσενό μιλάει για την Τυνησία

Ο Ολιβιέ Μπεζανσενό, εκπρόσωπος του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΡΑ) βρέθηκε στην Τυνησία αυτές τις μέρες για να μάθει περισσότερα για την επανάσταση που συμβαίνει εκεί. Αυτές είναι οι εντυπώσεις του:

Πώς κατέληξε το ταξίδι στην Τυνησία;

Πρόκειται για κάτι που δεν το έχω ξαναδεί. Ανήκω σε μια γενιά επαναστατών που δεν είχαν ποτέ τους εμπειρίες από επαναστάσεις. Είναι η πρώτη φορά που ζω μία. Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Αγάπησα αυτόν τον συλλογικό ενθουσιασμό, πρόκειται για κάτι μεταδοτικό, εθιστικό. Τώρα που μιλάμε χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στους δρόμους, σε μπλόκα, εκατοντάδες άνθρωποι περιγράφουν τα γεγονότα στο facebook και το Twitter, συνδικαλιστές που κινητοποιούνται απαιτούν την παραίτηση της «νέας» κυβέρνησης. Εδώ, η επανάσταση συνεχίζεται.

Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου

του Δημήτρη Ψάρρα

Η πολιτική δραστηριοποίηση Μίκη Θεοδωράκη και Βασιλείου Μαρκεζίνη
Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στενή σχέση με έναν μόνο «σερ», τον χαρισματικό «σερ Μπιθί» του λαϊκού πενταγράμμου, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Εδώ και μήνες παρατηρούμε τη σύγκλιση του παλαίμαχου μουσικού με έναν πραγματικό «σερ», έναν Ελληνα δηλαδή που έχει λάβει τον τίτλο αυτό για τις υπηρεσίες του προς τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Βασίλειο Μαρκεζίνη.
Και αν ο Θεοδωράκης δεν έλειψε ποτέ από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα τα τελευταία 50 χρόνια, ο Μαρκεζίνης κάνει σήμερα τα πρώτα του βήματα, αλλά με ρυθμούς καταιγιστικούς. Αν δεν υπήρχε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη που με τις παντοειδείς κοινωνικές δραστηριότητές της μονοπωλεί σχεδόν καθημερινά το τελευταίο δεκάλεπτο των ειδήσεων στα μεγάλα κανάλια, ασφαλώς πρωταγωνιστής στο ίδιο τηλεοπτικό χρόνο θα αναδεικνυόταν ο Βασίλειος Μαρκεζίνης. Ο κ. Μαρκεζίνης δεν είναι βέβαια τυχαίος άνθρωπος. Νομικός και ακαδημαϊκός με αναγνωρισμένη ευρυμάθεια και διεθνή καριέρα, αποφάσισε σχετικά πρόσφατα να στρέψει το ενδιαφέρον του στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και με συνεχείς παρεμβάσεις (βιβλία και συνεντεύξεις) να προτείνει λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι όλο το φάσμα των μέσων ενημέρωσης δείχνει ενδιαφέρον για τις προτάσεις του (Mega, Star, ANT1, Βήμα, Εθνος, Ελεύθερος Τύπος, Ελευθεροτυπία, Παρόν, κλπ), όσο κι αν από πρώτη ματιά οι σκέψεις του αποκλίνουν από την πολιτική γραμμή που υποστηρίζει το καθένα απ’ αυτά.

Εφυγε από τη ζωή ο σ. Τ. Τασσόπουλος

Στο κέντρο ο Τ. Τασσόπουλος (1967 Παρίσι)
Ο σύντροφος Τάκης Τασσόπουλος υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα του αριστερού, επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας. Ενας λαϊκός αγωνιστής που αφιέρωσε τη ζωή του από τα νεανικά του χρόνια για μια καλύτερη ζωή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Το 1956, σε ηλικία 16 χρονών, έρχεται στην Αθήνα, από το Κοπανάκι Μεσσηνίας που ήταν η καταγωγή του, και από τότε ξεκινάει η πλούσια δράση του. Συνδέεται με την ΕΠΟΝ και στη συνέχεια με τη νεολαία της ΕΔΑ. Από φτωχή οικογένεια αγωνιστών, αναγκάζεται να εργάζεται και να πηγαίνει σε νυχτερινό σχολείο. Ως εργαζόμενος μαθητής αναπτύσσει μια σημαντική πολιτική και συνδικαλιστική δράση και πρωτοστατεί στην ίδρυση του Συλλόγου Εργαζομένων Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΜΜΕ) και είναι αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Μαθητική». Τελειώνοντας το σχολείο περνάει στην ΑΣΟΕΕ. Ολο αυτό το διάστημα, ως εργαζόμενος μαθητής και σπουδαστής, αφιερώνεται με ουσιαστικό τρόπο στην υπόθεση της ανάπτυξης του αριστερού κινήματος της νεολαίας και όταν η ηγεσία της ΕΔΑ διαλύει την οργάνωση νεολαίας ο Τ. Τασσόπουλος, όπως και άλλα στελέχη, αντιτάσσεται στη γραμμή αυτή.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

40 χρόνια αγώνες του ΕΚΚΕ

Με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του και με αφορμή την έκδοση του Β’ τόμου βασικών ντοκουμέντων του, το ΕΚΚΕ διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση συζήτηση την Κυριακή 30 του Γενάρη στις 11 π.μ. στο νέο κτίριο της Νομικής – είσοδος από Μασσαλίας, αίθουσα 2 του πρώτου ορόφου.
Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι, ενταγμένοι και ανένταχτοι, καθώς και οι οργανώσεις της επαναστατικής και κομμουνιστικής αριστεράς με το δικαίωμα για σύντομες παρεμβάσεις εφόσον το θελήσουν.

Δεν πληρώνουμε ... ούτε στην Αττική Οδό!

Δεν πληρώνουμε την κρίση τους! Απελευθερώθηκε η Αττική Οδός!...
 

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, το άνοιγμα των διοδίων της Αττικής Οδού από τις Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια - Πανελλαδικό Συντονιστικό, την επιτροπή αγώνα Κερατέας ενάντια στα ΧΥΤΑ, την επιτροπή αγώνα Γραμματικού - Μαραθώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ και εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Εκατοντάδες πολίτες αψηφώντας το κρύο άνοιξαν για 2 ώρες τα διόδια του κόμβου της Κηφισίας στο Μαρούσι και τα διόδια στο Κορωπί, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση στα οχήματα. Στους διερχόμενους μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την άρνηση πληρωμής διοδίων.

Οι μετανάστες, το άσυλο, η Αριστερά

του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική επιβάλλουν σε όλες τις αριστερές δυνάμεις μια σοβαρή συζήτηση για το μεταναστευτικό και για τις πολιτικές μεθοδεύσεις των κυρίαρχων κύκλων που υφαίνονται γύρω από αυτό το υπαρκτό, ολοένα και δυσκολότερο, στις συνθήκες της κρίσης, κοινωνικό πρόβλημα.
Παρά την προσωρινή εκτόνωση, με τη λύση που δόθηκε στην υπόθεση της Νομικής, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, το θέμα είναι πάντα ανοιχτό, τόσο από τη σκοπιά των δίκαιων αιτημάτων των απεργών πείνας που δεν έχουν βρει απάντηση, όσο και από τη σκοπιά των πολιτικών συνεπειών. Αποτελεί πάντως θετικό γεγονός ότι απετράπη η παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, προς την οποία προσανατολιζόταν η κυβέρνηση (αλλιώς η υπουργός Παιδείας δεν θα είχε επιβάλει στην πρυτανεία τη σχετική απόφαση) και μια εκφοβιστική επίδειξη δύναμης του αστυνομικού κράτους σε κλίμα δαιμονοποίησης των οικονομικών μεταναστών.

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Όμως ποια είναι η πραγματικότητα για αυτό το χρέος; Είναι το χρέος δημιούργημα όλων μας;
Η αλήθεια στο τελευταίο ερώτημα απέχει πάρα πολύ από αυτήν που μας παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, που με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο έχουν μετατραπεί σε κυβερνητικούς εκπροσώπους.
Το χρέος αυτό δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού!
Είναι προιόν της λεηλασίας της χώρας
από διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους που τόσα χρόνια θυσαύριζουν από ένα χρέος που ανατροφοδοτείται συνεχώς με τεράστια επιτόκια, υποχρεώνοντας μας ταυτόχρονα να αγοράζουμε υποβρύχια που γέρνουν.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑΡ-νΚΑ

Εκδήλωση με θέμα 

''Κοινωνικοί Αγώνες, Κρατική και Εργοδοτική Τρομοκρατία από τη Μεταπολίτευση μέχρι Σήμερα''

διοργανώνει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση το Σάββατο 29/01/2011 στις 7.00μμ
στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο – Πατησίων 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Τάσος Κατιντσάρος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ
Νίκος Ξηρουδάκης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αντρέας Μπεντεβής, μέλος του ΕΑΜ και 
Γιάννης Μπαλάσης, μέλος του Κ.Σ. της νΚΑ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η αγέλη των λευκών λύκων

Η άνοδος των Νεοναζί στην Ρωσία είναι κάτι παραπάνω από γεγονός! Στην Ρωσία υπάρχουν σήμερα οι περισσότεροι νεοναζί του κόσμου. Εξτρεμιστικές ιδέες περί φυλετικής καθαρότητας και εξολόθρευσης των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων, των τοξικομανών και όλων «των άχρηστων ζιζανίων που μολύνουν τη Ρωσική Λευκή Φυλή», βρίσκουν εύφορο έδαφος σε ένα πληθυσμό του οποίου η εθνική περηφάνια πληγώθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. «Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» είναι ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την θανάσιμη δράση Ρώσων Σκίνχεντ, τις ιστορίες των αθώων θυμάτων τους και την τρομακτική απειλή που ξεπροβάλλει στο Βορρά της Ευρώπης.

ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ... ΑΣ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ!

των ΜΑΡΩ ΔΟΥΚΑ και  ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ 

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

Τελικά μόνο ένα άσυλο λειτουργεί τέλεια στον τόπο μας, το Κοινοβούλιο, και μόνο για παρανομήσαντες βουλευτές που δεν αίρεται η ασυλία τους, και παρανομήσαντες υπουργούς που προστατεύονται από τον κατάπτυστο και κραταιό νόμο τους.
Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών παντού. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει ευρύτερο νόημα, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν πλήττονται βάναυσα και, ιδίως στις μέρες μας, αποδεκατίζονται ραγδαία, σε βάρος όλων, Ελλήνων και μεταναστών, ηλικιωμένων και νέων. Ίσως οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και φοιτητές στο σύνολό τους θα έπρεπε να σκεφτούν ότι η κοινωνία στρέφεται προς αυτούς προσδοκώντας πιο γενναία υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και του ρόλου των πανεπιστημίων στις ταραγμένες δύσκολες εποχές.

Υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί!

του Κ. Ρουσίτη

Είχαν αρκετούς καλούς λόγους τα επιτελεία της αστικής τάξης και η κυβέρνησή τους όταν εκτίμησαν, ότι η απεργία πείνας των μεταναστών στη Νομική δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια συνολική σύγκρουσή με το τμήμα εκείνο, της κοινωνίας συνολικά και της αριστεράς ειδικά, που επιμένει (έστω και με αδυναμίες) να αντιστέκεται. 
Σε αντίθεση με το μεγάλο κομμάτι του δικού μας στρατοπέδου ο αντίπαλος έχει καταλάβει από καιρό ότι μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και ετούτο υπαγορεύεται από απλό ρεαλισμό. Και όχι γενικά για το ακαθόριστο μακρινό μέλλον, αλλά άμεσα, στους επόμενους μήνες. Μια σύγκρουση για την οποία η κυβέρνηση προετοιμάζεται (ιδεολογικά, πολιτικά, νομικά, επιχειρησιακά). Με αφορμή την απεργίας πείνας των μεταναστών εκτιμά ότι θα μπορούσε να δώσει τη σύγκρουση -προκαταβολικά και προληπτικά- σε ένα γήπεδο καλά προετοιμασμένο. Υπολογίζει γι’ αυτό στην γκεμπελική εκστρατεία από τα ΜΜΕ που, καταφέρνοντας να ερεθίσουν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, θα δημιουργήσουν ένα κλίμα απάθειας και αμηχανίας μπροστά στην προαποφασισμένη καταστολή. Σε μια ελληνική κοινωνία που ο ρατσισμός έχει απλώσει πλέον πολλές περικοκλάδες, τα ψέματα των ΜΜΕ βρίσκουν τόπο. Σε αυτό υπολογίζουν και θεωρούν πως οι μετανάστες είναι ένα πολύ καλό γήπεδο, όπου, αν παίξουν σκληρά, θα δείξουν μια κι έξω στην αριστερά και σε όλη την κοινωνία πως έχει τελειώσει η εποχή των διεκδικήσεων και των δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει απολύτως τίποτα, ούτε και να διαπραγματευτεί τίποτα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαλύει δικαιώματα δεκαετιών, να εξωθεί όλο και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας στην απόγνωση.

"Πραξικόπημα" στο Δήμο Περιστερίου - Κήρυξαν "έκπτωτη" την Αριστερή Κίνηση από το Δημοτικό Συμβούλιο

Όπως είναι γνωστό στην τελετή ορκομωσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου , η θέση και στάση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου ήταν  Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ. Και σε άλλους Δήμους όπου αντίστοιχες Κινήσεις εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο καθώς και στις Περιφέρειες οι εκπρόσωποι στις τελετές ακολούθησαν τον Πολιτικό Όρκο.
Στο Δήμο Περιστερίου βέβαια (δεν έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό αλλού), βρήκαν ΄΄αφορμή΄΄ για να υποστηρίξουν ότι εφόσον δεν υπογράψαμε και τον άλλο (΄΄κανονικό” ) όρκο ΜΑΣ ΚΥΡΗΣΟΥΝ ΕΚΠΤΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου έχει διάρκεια δράσης 20 χρόνια χωρίς να έχει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Κάποιους φαίνεται ότι ενόχλησε η "είσοδος" στο δημοτικό συμβούλιο και με οποιοδήποτε τρόπο και μεθόδευση θέλουν να "μας πετάξουν έξω". Είναι φανερό ότι τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις απαγόρευσης μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Είναι σαφέστατο ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ανοιχτή πόρτα για ειρηνική έξοδο από τη Νομική


Ετοιμάζονται να αποχωρήσουν οι μετανάστες
Σε συμφωνία φαίνεται πως κατέληξαν αργά τη νύχτα οι μετανάστες απεργοί πείνας που βρίσκονται στην Νομική. Απ' ότι αναμένεται θα εκκενώσουν σε λίγο το κτήριο και με πορεία θα μεταβούν και θα μετεγκατασταθούν, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, στο χώρο που είχε προταθεί από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου.
Μέσα στους όρους της συμφωνίας είναι και το ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο καινούργιο κτήριο για διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 15 ημέρες, ενώ θα υπάρχει -από κάποια απόσταση- και παρουσία της αστυνομίας.
Την διαδικασία μετακίνησης των μεταναστών από τη Νομική στο νέο κτήριο θα παρακολουθεί διακριτικά η αστυνομία.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ασφυκτικός κλοιός της αστυνομίας γύρω απο τη Νομική - Δεκτοί οι όροι των μεταναστών, όχι όμως και απο τον ιδιοκτήτη του κτιρίου


Αυτή τη στιγμή έξω από την είσοδο της Νομικής που την έχουν αποκλείσει οι αλληλέγγυοι των μεταναστών γίνονται διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετέχει και ο Αλέκος Αλαβάνος.
Οι απεργοί πείνας ζητούν εάν δεχθούν τελικά να μεταφερθούν να μεταφερθούν με πλήρη ασφάλεια, χωρίς κανένας να τους συλλάβει και να ασκηθεί βία, στο νέο κτίριο να μπορούν να τους επισκέπτονται οι αλληλέγγυοι και να μην υπάρχει καμία παρουσία αστυνομικών ούτε μέσα στο κτίριο αλλά ούτε και περιμετρικά. Επίσης ζητούν να μην μεταφερθούν όχι με πούλμαν ή κλούβες αλλά κάνοντας πορεία 

Άρση ασύλου στη Νομική

Έτοιμη να επέμβει η αστυνομία 
Απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση αποφάσισε και με τους μετανάστες να τελειώνει και το άσυλο να χτυπήσει. Συνεπικουρούμενη από τα δεξιά και "αριστερά" δεκανίκια του συστήματος αλλά και την υποκριτική στάση της πρυτανείας κατέληξαν με συνοπτικές διαδικασίες στην άρση του ασύλου και την βίαιη μεταφορά των μεταναστών. Υποτίθεται ότι είχε προηγηθεί η προσπάθεια να βρεθεί κτήριο αλλού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι όροι της "περιφρούρησης" των μεταναστών στο νέο κτήριο από την αστυνομία, ο αποκλεισμός της πρόσβασης όσων θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους αλλά και το ίδιο το κτήριο δεν έγιναν αποδεκτά από τους μετανάστες. 
Μέχρι στιγμής η Σόλωνος έχει αποκλεισθεί και τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τη περιοχή γύρω από τη σχολή εμποδίζοντας την πρόσβαση στη σχολή και πραγματοποιώντας σωματικούς ελέγχους σε όσους πάνε προς τα εκεί
Η κυβέρνηση "Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να επιδεικνύει για μια ακόμη φορά την πίστη της στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε κάθε αγώνα που ξεσπάει. Την απόφασή της να προωθήσει την αντιδραστική πολιτική που επιβάλλει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, να συντρίψει κάθε δικαίωμα, εργατικό ή δημοκρατικό, και να «τελειώνει» με το πανεπιστημιακό άσυλο."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Aπόφαση συνέλευσης ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Εμεις οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας

που είμαστε ήδη στην 3η ημέρα απεργίας στη Νομική, διεκδικώντας νομιμοποίηση ως αυτονόητο δικαίωμά μας, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που εξελίσονται γύρω από το αίτημά μας, τις ανακρίβειες , τα ψέματα και τη σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν ξέραμε αν την κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση ή τα ΜΜΕ, αλλά είναι απαράδεκτο την ώρα που εμείς έχουμε εκδώσει δελτία τύπου, είχαμε αφήσει ανοιχτό το χώρο απεργίας από την 1η μέρα στους δημοσιογράφους και έχουμε στείλει εκπροσώπους μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κυβέρνηση, να λέγονται όλα αυτά τα ψέματα. Έτσι λοιπόν, θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουν όλοι την αλήθεια, δηλώνουμε τα παρακάτω:

Ο "Κυρ Παντελής" τα είχε πει ...

Δυο χρόνια από τον θάνατο του Πάνου Τζαβέλλα, που παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ

Πάνος Τσαβέλλας γεννήθηκε το 1925 στην Κοζάνη και από 15 χρόνων, μαθητής ακόμα, οργανώνεται στους παράνομους μηχανισμούς της Αριστεράς. Δηλώνει εθελοντής «δεύτερης γραμμής» και φτάνει έως την Κορυτσά μετά την κατάληψη της από τον ελληνικό στρατό.
Μετά την κατάρρευση της επιστρέφει στην Κοζάνη, όπου οργανώνεται στην ΕΠΟΝ. Το 1945 συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε έναν χρόνο φυλάκιση και μεταφέρεται στις φυλακές Κοζάνης.
Αργότερα εντάσσεται στον ΕΛΑΣ. Σε μία αποστολή το 1947 έπεσε σε ενέδρα του Εθνικού Στρατού και τραυματίστηκε βαριά. Τον καταδίκασαν δις σε θάνατο σε μια δίκη παρωδία και, ενώ τελικά δεν εκτελέστηκε και πέρασε από ψυχολογικά βασανιστήρια, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε του έκοψαν το πόδι. Από εκεί τον μετέφεραν στις φυλακές της Κεφαλλονιάς το 1949 και στη συνέχεια μαρτύρησε σε διάφορες φυλακές συνολικά για 20 χρόνια περίπου.

Ανακοίνωση ΕΑΑΚ Βόλου για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Από την Τρίτη 25/1 εκτυλίσσεται στο παλιό κτήριο της Νομικής Αθηνών και στο ΕΚΘ ο αποφασιστικός αγώνας 300 μεταναστών από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη, μέσω του έσχατου μέσου πάλης της απεργίας πείνας, που διεκδικεί τα αυτονόητα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Η ΕΑΑΚ Βόλου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες που αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.

Kυνηγοί παρανόμων

της Μαριάννας Τζιαντζή

Το θέμα των εγκλείστων της Νομικής κυριάρχησε και χθες στην τηλεοπτική ενημέρωση. Για μερικούς, οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι καν «παράνομοι μετανάστες», αλλά σκέτοι «παράνομοι» («είναι παράνομοι και οι παράνομοι δεν έχουν δίκιο», δηλώνει ένας βουλευτής). Ωστόσο, οι ξένοι παύουν προσωρινά να είναι παράνομοι όταν εργάζονται στις οικοδομές και τα χωράφια μας ή γηροκομούν τους γέροντές μας. Η κατάσταση της παρανομίας τους είναι ρευστή, έχει χωρική και χρονική διάσταση, ανάλογα με τις «δικές μας» ανάγκες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/01 6μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζευόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα των 300 απεργών πείνας και αγώνα όλων των εργαζομένων.

Να συλληφθεί αμέσως ο Ελιέζερ Μαρόμ

shipToGaza_NewsletterLogoΟ Ελιέζερ Μαρόμ, αρχηγός του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού που διέταξε την δολοφονική επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας βρίσκεται στην Ελλάδα…

Να συλληφθεί αμέσως!
Στην Ελλάδα βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη από την Κυριακή, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, ο αρχηγός του Ισραηλινού Επιτελείου Ναυτικού, Ελιέζερ Μαρόμ (Eliezer Marum ή Marom).
Δεν είναι μόνο ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για τη δολοφονική επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας, τις δολοφονίες, την πειρατεία, , τους τραυματισμούς, τους βασανισμούς, την απαγωγή και αυθαίρετη κράτηση, την πειρατεία πλοίων και την κλοπή αντικειμένων μέσα σε αυτά κ.λπ. Είναι και ένας από τους ισραηλινούς υπεύθυνους στους οποίους 33 επιβαίνοντες στα πλοία Ελεύθερη Μεσόγειος, Σφενδόνη και Μάβι Μάρμαρα και 2 πλοιοκτήτριες εταιρίες κατέθεσαν δια των πληρεξουσίων τους δικηγόρων ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΓΚΛΗΣΗ ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 2/7/2010 για όλα τα αδικήματα που διαπράχθηκαν εναντίον τους.

Εκ περιτροπής εργασία στα Κλωστήρια Κιλκίς – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Με εξώδικο απάντησαν οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Κιλκίς στην πρόταση της ιδιοκτησίας της επιχείρησης για αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων που συνεπάγεται μεγάλη μείωση του μισθού τους
Η θέσπιση εκ περιτροπής εργασίας ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους των Κλωστηρίων Κιλκίς με εκβιαστικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης, η εταιρία κάλεσε το σωματείο σε διαβουλεύσεις για την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, αναφορικά με πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας. Η πρόσκληση γλαφυρά ανέφερε ότι «εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που συνεχίζει να πλήττει και την ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα και τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, η εταιρία μας όπως σας είναι γνωστό παρουσιάζει ζημιές τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο ορισμένων διορθωτικών αλλαγών, είναι αναγκαίο να περιορίσει για ένα διάστημα, όπως πιστεύουμε, την παραγωγή στο εργοστάσιό μας συνεπώς και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία…Η Διοίκηση προσανατολίζεται προσωρινά στην εφαρμογή ενός προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας, για το Α’ Τρίμηνο του 2011».

Δελτίο Τύπου από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ!
O «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 

Ακραία αντικοινωνική είναι η επιλογή από την κυβέρνηση του κλεισίματος του ΙΚΑ της Καλογρέζας, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση το επίπεδο κάλυψης των ασφαλισμένων της περιοχής. Ήδη οι ασφαλισμένοι της Νέας Ιωνίας που εξυπηρετούνται από το κεντρικό ΙΚΑ της περιοχής, πήραν μια πρώτη γεύση από την πρόσφατη μεταφορά σε νέο κτήριο που η γειτνίασή του με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς φανάρι, σε περιοχή με σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης, οδήγησε σε χειρότερο επίπεδο εξυπηρέτησης. Μια ματιά κάθε πρωί έξω από το κτήριο είναι αποκαλυπτική: απελπισμένοι συνοδοί ψάχνουν για παρκάρισμα και συχνά περιφέρονται συνεχώς στα γύρω στενά μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του ηλικιωμένου που μετέφεραν, ταλαιπωρημένοι υπερήλικες διασχίζουν με φόβο το δρόμο, κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν το διπλασιασμό του όγκου της κυκλοφορίας στην περιοχή. Σε αυτό το σκηνικό θα προστεθούν και όσοι εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Καλογρέζας, αν κλείσει το υποκατάστημα.

Kαλό ταξίδι σύντροφε

Έφυγε πολύ νωρίς ο σύντροφος Θανάσης Φώτης 

thanasis_fotis.gifΈφυγε την Τετάρτη 26/1 από τη ζωή ο σύντροφος Θανάσης Φώτης σε ηλικία μόλις 48 χρόνων. Μια μεγάλη απώλεια για όλους μας! Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, στις 4.00 μ.μ. στο νεκροταφείο Γλυφάδας. 

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1962 στην Καλαμάτα με καταγωγή από την Άνω Μέλπεια Μεσσηνίας. Στη συνέχεια με τους γονείς του και τον αδελφό του Δημήτρη, ήρθαν στην Αθήνα και έμειναν στην Καλλιθέα. Ο σ. Θανάσης Φώτης από μικρός συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες και εντάχτηκε στην πολιτική δράση. Σε ηλικία μόλις 14 ετών οργανώθηκε στην ΚΝΕ, αρχικά στους μαθητές και μετά στην Ο.Β. της Καλλιθέας.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

O Συντονισμός Πρωτοβάθμειων Σωματείων για τους απεργούς πείνας

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας μετανάστες, χαιρετίζουμε την απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Αθηνών, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ και τη στάση του Κοσμήτορα της ΝΟΠΕ και διατυπώνουμε ξεκάθαρα την πάγια αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού του κοινωνικού χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο ρατσισμός δεν θίγει μόνο όσους τον υφίστανται, αλλά προσβάλλει εξίσου και εκείνους που τον ανέχονται. 
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των προσφύγων και μεταναστών που ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου. Διαλύοντας κάθε κοινωνική κατάκτηση το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό προσπαθώντας να πείσει ότι για τα δεινά μας ευθύνονται οι άνθρωποι που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της παγκόσμιας φτώχειας και της ληστείας των τραπεζών αναζητούν την επιβίωσή τους στις χώρες του δυτικού κόσμου.

Aνακοίνωση ΝΑΡ για το άσυλο

Το άσυλο και το πανεπιστήμιο δεν κινδυνεύουν από τους μετανάστες αλλά από την αντιλαϊκή πολιτική

logo_anakoinosi-copy.gif- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
- ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
-ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ
 
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει το «μνημόνιο» καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου, που έχουν «συνυπογράψει» η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντ. Μπακογιάννη. Θλιβεροί ουραγοί αυτής της αντιδραστικής συμμαχίας η ΔΗ.ΑΡΙ. και η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Α. ΧΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/1/2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ AΓΓΕΛΟΥ ΧΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 24/1/11

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24/1/11, ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Άγγελος Χάγιος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα λειτουργήσει σε μια περίοδο που η εργατική τάξη και η εργαζόμενη πλειοψηφία δέχεται την πιο ανάλγητη στα χρονικά επίθεση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την τρόικα - ΕΕ -ΕΚΤ- ΔΝΤ. Ο οδοστρωτήρας της πολιτικής του Μνημονίου και  των ιδιωτικοποιήσεων σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα στη χώρα και την Αττική. Το πρώτο πεδίο της δικής μας παρέμβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κυρίως στο μαζικό κίνημα έχει στόχο να μην φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και της εφαρμογής του Μνημονίου στην Αττική από την Περιφέρεια και τους Δήμους. Για την κατάργηση του ληστρικού χρέους και την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 1 ΜΗΝΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΓΕΝΑΡΗ, 7ΜΜ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΠΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Η απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. για αναστολή της λειτουργίας του κτηρίου της Ν.Ο.Π.Ε., από 25/1/2011 μέχρι την Παρασκευή 28/1/2011 ως μέτρο κατά της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών που ήρθαν από τη Κρήτη για να αγωνιστούν για την νομιμοποίηση τους είναι ένα κατασταλτικό μέτρο υπαγορευμένο από την ίδια φιλοκυβερνητική τακτική που παρέδιδε τη διαχείριση του ασύλου  στα ΜΑΤ στη διάρκεια των πρόσφατων Πανεργατικών Απεργιών.
Άραγε σε τι έχουν να ελπίζουν οι μετανάστες όταν ο πρόσφατος ρατσιστικός νόμος Παπουτσή  απονομιμοποιεί χιλιάδες μετανάστες και εναποθέτει την ελπίδα για παράταση της άδειας παραμονή στην «φιλευσπλαχνία» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εκ περιτροπής επιβίωση;

Μπορείτε να φανταστείτε εκκαθαριστικό μήνα με καθαρές αποδοχές 210 ευρώ; Μην βιαστείτε να πείτε «όχι», γιατί ήδη σε έξι συναδέλφους μας, τεχνικούς της φωτοσύνθεσης, το εκκαθαριστικό του μηνός Ιανουαρίου του 2011 είναι από 200-220 ευρώ! Το …χαρτζιλίκι αυτό αντιστοιχεί σε τέσσερις μέρες εργασίας το μήνα, μία ημέρα την εβδομάδα.
Πρόκειται για αποτέλεσμα της ρύθμισης της εκ περιτροπής εργασίας, η οποία επιβλήθηκε από την 1η Ιανουαρίου του 2011 στους συναδέλφους της φωτοσύνθεσης (10 άτομα). Η ειδοποίηση μάλιστα στάλθηκε με εξώδικο στο σπίτι τους. Η εκ περιτροπής εργασία θα ισχύσει για εννιά μήνες εντός του 2011, διαφορετικές για τον κάθε συνάδελφο. Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές τους σε ετήσια βάση αναμένονται να κινηθούν περίπου στο ένα τρίτο των μέχρι σήμερα μισθών τους, δηλαδή γύρω στα 500 – 600 ευρώ καθαρά. Μιλάμε δηλαδή για ακυρωμένους εργαζόμενους, για απολυμένους υπό αναστολή (και χωρίς αποζημίωση), με δήθεν μισθούς, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν την επιβίωση, ειδικά όταν μιλούμε για οικογενειάρχες 45-50 ετών, με πλείστες υποχρεώσεις. Πρόκειται για μια τρομερή κατάσταση, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους.

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυης

Όπως έγινε ξεκάθαρο και στην συνέντευξη τύπου (25-01), ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στηρίζουμε τον δίκαιο και δημοκρατικό αγώνα που οργάνωσαν αδιαμεσολάβητα οι ίδιοι οι μεταναστες. Ο αγώνας των μεταναστών που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε υπό ανακαίνιση παλιό κτίριο της Νομικής, είναι ο αγώνας 300 εργαζομένων που εδώ και χρόνια δουλεύουν χωρίς κανένα κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα. Το ιστορικό κτίριο της Νομικης Σχολής, που δεν χρησιμοποιείται αυτό το διάστημα για εκπαιδευτικες διαδικασίες, είναι ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν σημαντικούς και δίκαιους κοινωνικούς αγώνες, ένας χώρο ασύλου για όσους αγωνίζονται για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, όπου παρέχεται ιατρικη και νομικη υποστήριξη και πολιτική περιφρούρηση στους απεργους.

Ο Καρλ Μαρξ για την ελευθερία του τύπου

Καρλ Μαρξ: "Γαλλογερμανικά Χρονικά"

Πριν τα δελτία των οκτώ αρχίσουν να χύνουν τόνους λάσπης πάνω στους μετανάστες, απεργούς πείνας της Νομικής,  αποδεικνύοντας τη δική τους ανελευθερία, αναρτούμε εδώ τη μετάφραση του εκπληκτικου αυτού έργου του νεαρού Μαρξ από τα αγγλικά.
To αγγλικό κείμενο υπάρχει στην ιστοσελίδα www.marxists.org Εδώ ο Μαρξ υπερασπίζεται την ελευθερία του τύπου με τρόπο που ο Ρούγκε χαρακτήρισε υποδειγματικό και αξεπέραστο. Οι αναλογίες και οι ομοιότητες με την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Το ξεσκέπασμα των αντιδραστικών αλλά και των άσπονδων προοδευτικών φίλων της ελευθερίας του τύπου που την υπερασπίζονταν με βάση το ίδιο δικό τους όφελος είναι εκπληκτικό. Θυμίζει τους γελοίους αυτούς πανεπιστημιακούς, Μπουρνόβα και σια, που υπερασπίζονται το άσυλο από τη σκοπιά της ελευθερίας της διανοητικής τους "εργασίας". Γιατί:

Ανακοίνωση ΡΑΣ-ΕΑΑΚ για την καταληψη της Νομικής

Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες και απεργούς πείνας της Νομικής

Η ΡΑΣ-ΕΑΑΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες απ’ όλη την Ελλάδα που θα ξεκινήσουν απεργία πείνας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
Η κίνηση αυτή των μεταναστών είναι το ύστατο όπλο που έχουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με στοιχειώδη δικαιώματα. Διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες στις χώρες τους, συναντούν τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που τους «υποδέχεται» με τα σχέδιά της για τον φράχτη στον Έβρο και τον νέο «αντιμεταναστευτικό» νόμο Παπουτσή. Ένα νόμο που όχι μόνο δεν προσφέρει άσυλο ή νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες, αλλά αναγκάζει ακόμη και τους για πολλά χρόνια εργαζόμενους μετανάστες στη χώρα μας να… αναμένουν την «φιλεσυπλαχνία» του Υπουργού Προ.Πο. μήπως και τους παραχωρήσει παράταση της άδειας παραμονής για ένα μόλις χρόνο!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστήμιο της αλληλεγγύης και όχι του ρατσισμού

του Παναγιώτη Σωτήρη

Ένας από τους δρόμους της Πράγας ονομάζεται οδός 17 Νοέμβρη. Δεν παραπέμπει στη δική μας εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά στην εισβολή των ναζιστικών δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο της Πράγας στις 17/11/1939, τη σύλληψη 1200 φοιτητών και την εκτέλεση 9 από αυτούς ως «πρωτεργατών». Για τους εκπροσώπους του φασισμού και της κρατικής τρομοκρατίας το Πανεπιστήμιο ήταν πάντοτε ένας εχθρός. 
Γιατί δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι σε όλη την ιστορία του το Πανεπιστήμιο δεν έπαψε να «πολιτεύεται». Ποτέ τα Πανεπιστήμια δεν ήταν χώροι μόνο διδασκαλίας και έρευνας. Υπήρξαν πάντοτε χώροι πολιτικής διαμαρτυρίας, ριζοσπαστικής αναζήτησης, αμφισβήτησης της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων. Λειτούργησαν ως σημεία αναφοράς για τους οραματισμούς ολόκληρων κοινωνιών.

Ανοικτή Επιστολή στον πρώην στρατηγό Αλευρομάγειρο, υβριστή των 300 μεταναστών

Παίρνουμε την πρωτοβουλία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί για την συμμετοχή μας στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες Εργάτες Απεργούς Πείνας, να απαντήσουμε στον στρατηγό Αλευρομάγειρο, αντιλαμβανόμενοι την ακρότητα των συναισθημάτων που βιώνει εξαιτίας των «δαιμόνων που φαίνεται ότι τον καταδιώκουν».
Καταρχήν, ομολογούμε το δικό μας δίλημμα: να απαντήσουμε στον στρατηγό θεωρώντας ότι έχουμε απέναντι μας έναν άνθρωπο που σκιαμαχεί εμφορούμενος από ακραίες αντιλήψεις ή ότι έχουμε να κάνουμε με έναν στυγνό προπαγανδιστή της εθνικιστικής μισαλλοδοξίας, του ρατσιστικού μίσους, που αναζητά δρόμους για να βάλει ξανά την κοινωνία μας σε «Γύψο», όπως απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες απ’ όλη την Ελλάδα που θα ξεκινήσουν απεργία πείνας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
Η κίνηση αυτή των μεταναστών είναι το ύστατο όπλο που έχουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με στοιχειώδη δικαιώματα. Διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες στις χώρες τους, συναντούν τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που τους «υποδέχεται» με τα σχέδιά της για τον φράχτη στον Έβρο και τον νέο «αντιμεταναστευτικό» νόμο Παπουτσή. Ένα νόμο που όχι μόνο δεν προσφέρει άσυλο ή νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες, αλλά αναγκάζει ακόμη και τους για πολλά χρόνια εργαζόμενους μετανάστες στη χώρα μας να… αναμένουν την «φιλεσυπλαχνία» του Υπουργού Προ.Πο. μήπως και τους παραχωρήσει παράταση της άδειας παραμονής για ένα μόλις χρόνο! 

Η εξέγερση θα γίνει επανάσταση;

του Γιώργου Δελαστίκ

Aσφυκτική είναι η πίεση που ασκούν οι εξεγερμένοι διαδηλωτές στην Τυνησία, βάζοντας συνεχώς τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις και υπερφαλαγγίζοντας συνεχώς τους πολιτικούς σχεδιασμούς του ανατραπέντος καθεστώτος, αλλά και των αναιμικών πολιτικών της αντιπολίτευσης που βρέθηκαν ξαφνικά στην εξουσία χωρίς να το αξίζουν ή να το δικαιούνται και ήταν πρόθυμοι να συνδιαλλαγούν με τα υπολείμματα της προηγούμενης κατάστασης. Ο εξεγερμένος λαός κάλυψε τελικά το κενό αντιπολίτευσης μέχρι στιγμής και εκβιάζει διαρκώς την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση των εξελίξεων, παρά τη θέληση των μελών της προσωρινής κυβέρνησης, που μόνο «εθνικής ενότητας» δεν είναι.
Ο έλεγχος της κυβέρνησης αυτής από το παλιό καθεστώς αρχικά ήταν απόλυτος. Η παραίτηση όμως των τριών υπουργών που προέρχονταν από τη Γενική Ενωση Τυνήσιων Εργατών, μόλις ένα 24ωρο μετά τον σχηματισμό της προσωρινής κυβέρνησης, υπήρξε καταλυτική.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ : Δημόσια διαβούλευση…. το συντομότερο ανέκδοτο!!!

ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο Παιδείας μέσα σε 4 ημέρες (20-24 Ιανουαρίου) επιχειρεί να ξεμπερδεύει με τις συνενώσεις – συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη τη χώρα. Στην ουσία προσπαθεί να φτιάξει το νέο «Καλλικρατικό» χάρτη στην εκπαίδευση την εποχή του ΔΝΤ και του μνημονίου. 
Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο (σελ. 43), η κυβέρνηση υποχρεούται να συστήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου "ανεξάρτητη ειδική ομάδα εκπαιδευτικής πολιτικής με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση) και την αποτελεσματικότερη χρήση πόρων"! Στα πλαίσια αυτά συγκροτεί ειδική "τρόικα" για την εκπαίδευση, με αποστολή τη δραστική περικοπή της κρατικής επιδότησης.

Συνέλευση για την “Αντικαπιταλιστική Αριστερά- Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη”




Καλούμε όλους τους φίλους, όλους όσους συμμετείχαν ή έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν από εδώ και εμπρός στην παρέμβαση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς εκτός, αλλά και εντός πλεον (!) του περιφερειακού συμβουλίου να συμμετέχουν στη συνέλευση.

 

 

Συνέλευση Τετάρτη 26 Γενάρη

19:00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

περιφερειακή κίνηση “Αντικαπιταλιστική Αριστερά- Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη”

Στη Νομική, εν μέσω αντιδράσεων, οι μετανάστες

«Ρατσιστικές και ακροδεξιές, εντελώς ανυπόστατες, μέχρι ανοησίας» χαρακτηρίζουν οι αλληλέγγυοι στην πανελλαδική απεργία πείνας των μεταναστών, τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ζημιές στο χώρο όπου στεγάζονται οι απεργοί στη Νομική Αθήνας, για παρακώλυση των μαθημάτων και της εξεταστικής της σχολής, για εισβολή των μεταναστών στο κτίριο, καθώς και για κίνδυνο στην υγεία των φοιτητών. 

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αντί για… Γκάτσο, άκουσε τα σχολιανά του!

 
Μόνο… μέγαρο δεν θύμιζε το Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Κυριακής, καθώς η παρουσία και μόνο του Θεόδωρου Πάγκαλου σε εκδήλωση ήταν αρκετή για να «ανάψει» τα αίματα και να ξεσηκώσει το κοινό.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη έφτασε στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει εκδήλωση με τη Μαρία Φαραντούρη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου. Εκεί όμως έπεσε πάνω σε αντιεξουσιαστές που μοίραζαν φυλλάδια και ακολούθησε ένα μικρός χαμός! Οι νεαροί άρχισαν να γιουχάρουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο και σύντομα οι αποδοκιμασίες γενικεύτηκαν με πολλούς παρισταμένους να παίρνουν μέρος στις λεκτικές επιθέσεις κατά του αντιπροέδρου. Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που κλήθηκε η ασφάλεια του Μεγάρου για να επιβάλλει την τάξη. Οι περισσότεροι στόλιζαν τον αντιπρόεδρο με διάφορα κοσμητικά επίθετα και προσδιορισμούς για το βάρος του, ενώ του θύμιζαν και τις δικές του εκφράσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους ή το διάσημο πλέον «Μαζί τα φάγαμε!».
Τελικά, μάλλον το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για τον Θεόδωρο Πάγκαλο και έτσι εκείνος αποχώρησε στο διάλειμμα της εκδήλωσης…

πηγή:www.protothema.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...