Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ιστορικός σταθμός η σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα

Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές σε μάχη διαρκείας
Μένουμε στις πλατείες, κλιμακώνουμε τον αγώνα, 

Σταθμό στην λαϊκή πάλη για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων αποτελεί η σημερινή γενική απεργία και η μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.  Ούτε μεταμφιεσμένοι δεν τόλμησαν οι περισσότεροι βουλευτές να προσεγγίσουν τη Βουλή η οποία ήταν περικυκλωμένη από νωρίς το πρωϊ από χιλιάδες διαδηλωτές.  Το πολιτικό σύστημα μετέτρεψε τη Βουλή των Ελλήνων σε αστυνομικό στρατόπεδο υψώνοντας γύρω της σιδερόφρακτα τείχη προκειμένου να αντιμετωπίσει και να χτυπήσει την μεγαλύτερη πολιτική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος στην εποχή της κρίσης .  Δεκάδες δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών περικύκλωσαν τη Βουλή μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα με γενική διεκδίκηση  «να πέσει τώρα η Κυβέρνηση και το Μνημόνιο».

Από το Πολυτεχνείο και το Μουσείο ξεκίνησε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων  η οποία ενοποιήθηκε στη συνέχεια με τον κόσμο,  με τους μαζικούς φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος που ήταν ήδη συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Συντάγματος. Ιδιαίτερη σημασία είχε ότι και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάτω από τη λαϊκή απαίτηση για κοινή ανατρεπτική δράση για πρώτη φορά παρέμειναν για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην Πλατεία Συντάγματος μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις. 
Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από τις εικόνες των διαδηλωτών που επιχειρούσαν ακόμα και  να σκαρφαλώσουν πάνω από τους φράκτες του αίσχους,  έδωσε εντολή για χρήση χημικών ουσιών και βίαιη διάλυση των πορειών.  Παρόλα αυτά οι πορείες με περιφρούρηση και μαχητικότητα πλημμύρισαν το Σύνταγμα, όπου και από ένα σημείο και μετά άρχισε να εφαρμόζεται το μεθοδευμένο σχέδιο επίθεσης και καταστολής.
Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικές δυνάμεις με δικαιολογία τη ρίψη «γιουρτιών» (!) εναντίον τους,  επιχείρησαν  ανεπιτυχώς να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με χημικά ασφυξιογόνα, δακρυγόνα.  
Ακροδεξιοί, παρακρατικοί και «κουκουλοφόροι» που επιχείρησαν να δημιουργήσουν τεχνητές συγκρούσεις απομονώθηκαν από τους διαδηλωτές, όμως πρόσφεραν το λιθαράκι τους στη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ.   Το γύρο της Ελλάδας έκανε το βίντεο που δείχνει χέρι-χέρι αστυνομικούς και ασφαλίτες να φορτώνουν καδρόνια και σιδερένια ρόπαλα σε μηχανή για ελεύθερη χρήση σε επεισόδια.  Το κλίμα αυτό της δολοφονικής επίθεσης για το χτύπημα του ειρηνικού κινήματος των πλατειών είχε προετοιμαστεί μέρες τώρα από τις τρομοκρατικές φήμες που έσπερναν δυνάμεις των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας και σιγοντάριζαν οι πιο επιθετικές φωνές των ΜΜΕ. Χαρακτηριστική εδώ είναι η φρικιαστική δήλωση του Κων/νου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά την παραμονή της μεγάλης απεργίας ότι «η δημοκρατία για να προστατεύσει τον εαυτό της δεν πειράζει αν έχει και νεκρούς», καθώς επίσης και η μεθοδευμένη κινδυνολογία της εκπομπής του Γ. Πρετεντέρη περί έκτακτων σεναρίων σύγκρουσης και εκτροπής.
Παρά τη χημική –και φυσική με ασπίδες και ρόπαλα- επιδρομή, οι διαδηλωτές, ανασυντάχθηκαν επανειλημμένα  συνεχίζοντας τις μαχητικές εκδηλώσεις.   Εκτός από τους αστυνομικούς σε εχθρό του κινήματος αναδεικνύονται ξεκάθαρα οι τυχοδιωκτικές ομάδες οι οποίες –ανεξάρτητα από τις αυθόρμητες ή υποκινούμενες - προθέσεις τους, επιχείρησαν σε συμπληρωματικό ρόλο με την αστυνομία τη μετατροπή κυρίως του κάτω μέρους του Συντάγματος –κοντά στα Mc Donalds-  σε πεδίο χημικού πολέμου, με τα χημικά να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική σε ολόκληρη την περιοχή.  Δεκάδες ήταν οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Κάτω από την απειλή της πιο αποφασιστικής από ποτέ παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα ο Πρωθυπουργός και γενικότερα το πολιτικό προσωπικό μεθοδεύει λύσεις Οικουμενικών και τεχνοκρατικών κυβερνήσεων για την εκτόνωση και καθήλωση της λαϊκής διαμαρτυρίας.
Ο κόσμος, οι μαζικές οργανώσεις και οι συντονιστικές ομάδες των διαδηλωτών ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους καταγγέλοντας τη μαζική τρομοκρατία και καλώντας όλο τον ελληνικό λαό να πλημμυρίσει τις απογευματινές και βραδυνές ώρες την πλατεία Συντάγματος για την κλιμάκωση του μεγαλειώδους αυτού κινήματος μέχρι την ανατροπή των Μνημονίων και των κυβερνήσεων τους.
Αυτή την ώρα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Στάθης Δρογώσης, o Βασίλης Παπακωνσταντίνου και άλλοι καλλιτέχνες δίνουν συναυλία στο Σύνταγμα.

Δ. Τζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...