Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αναιρέσεις 2011: φεστιβάλ παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με αναβαθμισμένους στόχους

anereseis11.gifΟι «Αναιρέσεις», το πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ επιστρέφουν και φέτος. To φεστιβάλ των Αναιρέσεων επιδιώκει να αναδείξει μαζικά την πολιτική, κινηματική και πολιτιστική πρόταση της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς σε μια απαιτητική και κρίσιμη περίοδο. Στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 3-4 και 5 Ιούνη στη Γεωπονική (Ιερά Οδός), ενώ για πρώτη φορά το φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε πάνω από 10 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με μεγαλύτερες από ποτέ απαιτήσεις, λόγω της κρισιμότητας της εποχής και τις ανάγκες του κινήματος, αλλά και μεγαλύτερο πλούτο, με πληθώρα πολιτικών και ιδεολογικών συζητήσεων, μουσικών γεγονότων, θεατρικών δρωμένων, εικαστικών εγκαταστάσεων κ.α., οι «Αναιρέσεις» φιλοδοξούν να είναι μια κορυφαία στιγμή της παρέμβασής μας, που κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες εργαζόμενους και νέους.
Σε αυτά τα πλαίσια τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τόσο για την Αθήνα όσο και για τις υπόλοιπες πόλεις. Στο πολιτικό επίπεδο, βασικό στίγμα θα είναι η αναζήτηση και ο διάλογος για το σύγχρονο πρόταγμα του κομμουνισμού, για το πρόγραμμα και το υποκείμενο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, η μεταφορά εμπειριών και συμπερασμάτων από τους πρόσφατους αγώνες σε ολόκληρο τον κόσμο, με διεθνείς συμμετοχές αλλά και ένα πλήθος συζητήσεων για την εποχή, την κρίση και το κίνημα. Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ στην ενδιαφέρουσα και δύσκολη συγκυρία, η πορεία και η συζήτηση προς το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ και η κομμουνιστική επαναθεμελίωση, η καπιταλιστική κρίση και οι αγώνες, θα εκφραστούν πολύπλευρα στο φετινό φεστιβάλ. Αλλά και το πολιτιστικό πρόγραμμα θα είναι αναβαθμισμένο. Μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους έχουν κλείσει σημαντικοί καλλιτέχνες όπως οι Χαϊνηδες, η Μελίνα Κανά με την Λιζέτα Καλημέρη, οι Active Member, ο Στάθης Δρογώσης κ.α. ενώ από διεθνείς συμμετοχές στη σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβουν οι Rebel Diaz, οι Boikot κ.α. Το πρόγραμμα και οι συμμετοχές θα οριστικοποιηθούν και συμπληρωθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

1 σχόλιο:

  1. Είμαι δημοσιογράφος και θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον εκπρόσωπο του φεστιβάλ αυτό το Σάββατο στη ραδιοφωνική μου εκπομπή. Έχετε κάποια στοιχεία; Παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 210 3634330 και ζητήστε την αρχισυντάκτρια, Τετάρτη ή Πέμπτη απόγευμα. Περαιτέρω στοιχεία δεν μπορώ να παραθέσω στην παρούσα στήλη. Τα υπόλοιπα από κοντά Ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...