Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τρομοκρατική απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου

Με τη φαιδρή δικαιολογία των «περικοπών του προγράμματος για λόγους οικονομίας», ο ραδιοφωνικός ΣΚΑΪ απέλυσε, το πρωί της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, παραγωγό του «Infowar», μιας από τις καλύτερες, κατά γενική ομολογία, εκπομπές στο ελληνικό ραδιόφωνο.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου έγινε γνωστός στο κοινό που ενδιαφέρεται για τα διεθνή θέματα ως ανταποκριτής του BBC στην Κωνσταντινούπολη, ως συγγραφέας δύο σημαντικών βιβλίων (το ένα για την Τουρκία και το άλλο για τον καυτό Δεκέμβρη του 2008) και ως μαχόμενος δημοσιογράφος που κάλυψε με κίνδυνο της ζωής του την περσινή αποστολή του «Στόλου της Ελευθερίας» στη Γάζα, οπότε συνελήφθη και κακοποιήθηκε από τους Ισραηλινούς επιδρομείς στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», όπου έχασαν τη ζωή τους οκτώ ακτιβιστές. Το τελευταίο διάστημα, πρωτοστάτησε στις πρωτοβουλίες εναντίον του μνημονίου και υπέρ του δημόσιου, λογιστικού ελέγχου του ελληνικού χρέους και ήταν βασικός συντελεστής του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ Debtocracy.
Μια από τις πιο ταλαντούχες και έντιμες φωνές της νέας δημοσιογραφικής γενιάς, ο Άρης Χατζηστεφάνου αρθογραφεί επίσης στην εφημερίδα «ΠΡΙΝ» και το περιοδικό «ΟΥΤΟΠΙΑ». Η απόλυσή του κρίνεται καταχρηστική και τρομοκρατική, καθώς το μόνο που μπορεί να την δικαιολογήσει είναι η πρόθεση της εργοδοσίας του σταθμού να τον εκδικηθεί γιατί ήταν ένας από τους δημοσιογράφους του σταθμού που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και την περικοπή μισθών κατά 10%, κατά παράβαση της συλλογικής σύμβασης, πριν ακόμη ψηφιστεί ο σχετικός μνημονιακός νόμος.
Η εκφοβιστική απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου στέλνει μήνυμα αδιαλλαξίας της εργοδοτικής πλευράς ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται από τις ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο για τις απολύσεις και τις συμβάσεις εργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόλυση εκλεγμένων συνδικαλιστών, εκπροσώπων εργαζομένων, σε αρκετά μέσα ενημέρωσης, με τελευταίο κρούσμα στο συγκρότημα Κωστόπουλου.
Το Αριστερό Βήμα εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του στον Άρη και καλεί τις δημοσιογραφικές ενώσεις να κινητοποιηθούν για την ανάκληση της προκλητικής απόλυσής του, όπως και για την ανάκληση όλων των απολύσεων εργαζομένων στον Τύπο- μόνο στον ΣΚΑΙ έχουν χάσει τη δουλειά τους περισσότεροι από δέκα εργαζόμενοι.

πηγή: Αριστερό Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...