Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η "Τέχνη Εν κινήσει" για την αστυνομική καταστολή της 24ης Μαρτίου

Δελτίο Τύπου

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους  καθηγητές και στους καλλιτέχνες μέλη της συλλογικότητας "καλλιτέχνες ενάντια στο μνημόνιο" που δέχτηκαν την βάρβαρη αστυνομική καταστολή στις 24 Μαρτίου ημέρα της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι "καλλιτέχνες ενάντια στο μνημόνιο" εμποδίστηκαν από το να υλοποιήσουν ένα δρώμενο διαμαρτυρίας ενάντια στο μνημόνιο ΕΕ/ΔΝΤ/ελληνικής κυβέρνησης. Η αστυνομία κατέστρεψε το υλικό τους, ενώ δεν δίστασε να προπηλακίσει και  να χτυπήσει καθηγητές και καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο δρώμενο. Σαν να μην έφτανε αυτό, έγιναν και προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα!!!
Εάν μια τέτοια πολιτική/καλλιτεχνική διαμαρτυρία αντιμετωπίζεται με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο απο τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, μπορούμε μόνο να φανταστούμε που μπορεί να φτάσουν αυτές και η κυβέρνηση που δίνει εντολές, προκειμένου να υπερασπιστούν την πολιτική του μνημονίου, της ΕΕ και το ΔΝΤ!! 
Οι αγώνες και οι εκδηλώσεις του κόσμου της εργασίας, και των καλλιτεχνών, οι οποίοι αποτελούν κομμάτι του, είναι δίκαιοι!  Χωρίς την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των κυβερνήσεων δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον!

                                                                                              Αθήνα, 30.03.11
Τέχνη Εν κινήσει - ΤΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...