Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιά μάχης και αντεπίθεσης!

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ, 10πμ, ΚΑΜΑΡΑ

Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας  στο πλαίσιο του Συμφώνου για το Ευρώ  της ΕΕ.  Νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήρης απελευθέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται, ενώ ιστορικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος καταργούνται από την Κυβέρνηση και την ΕΕ. Συμπλήρωμα σε αυτή την πολιτική είναι ο αυταρχισμός, η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, η ξενοφοβία για να τσακίσουν τις αντιστάσεις, για να περάσουν την αντεργατική τους επίθεση.
Σήμερα, απαιτούνται όσο ποτέ ταξικοί μαχητικοί αγώνες αντίστασης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Πρωτοβουλίες από τα σωματεία, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος που θα απαντούν αποτελεσματικά στην επίθεση. Που θα ξεπερνούν την απραξία, την συναίνεση και υποταγή της γραφειοκρατίας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αγώνες που θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, με διαδικασίες βάσης, και όχι κομματικά περιχαρακωμένες διαμαρτυρίες τύπου ΠΑΜΕ. Αγώνες πανεργατικοί, συντονισμένοι, διάρκειας.
Απαιτείται όσο ποτέ ένα κίνημα των εργαζόμενων που θα συγκρούεται με την πολιτική της βαρβαρότητας και θα επιδιώκει να νικά. Με στόχους ουσιαστικής αντιπαράθεσης και ανατροπής, με συντονισμένες μαχητικές μορφές προοπτικής και νίκης.
Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για συντονισμό σωματείων και ταξικών δυνάμεων μέσα στις τελευταίες μάχες, βρήκαν απήχηση σε μεγάλα τμήματα της εργατικής αντίστασης. Σε αυτό το δρόμο, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά 2011, αποφασίσαμε την διοργάνωση ανεξάρτητης ταξικής  συγκέντρωσης την 1η Μάη, στην Καμάρα στις 10.00 π.μ.
Επιδιώκουμε στη φετινή -εξαιρετικά κρίσιμη- πρωτομαγιά, να οργανώσουμε μια συγκέντρωση όλου του δυναμικού που έδωσε μαζί όλες τις τελευταίες απεργιακές μάχες, συσπείρωσε χιλιάδες εργαζόμενους με μια άλλη κατεύθυνση και προοπτική. Στο δρόμο για την πανεργατική απεργία στις 11 Μάη η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να δώσει το έναυσμα της αντεπίθεσης των εργαζομένων για τη διεκδίκηση όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων μας μακριά από τους «μονοδρόμους» των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Για μια 1η Μάη της ελπίδας, σταθμός στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος των εργαζόμενων. Για άλλο ένα βήμα δημιουργίας προϋποθέσεων νικηφόρων αγώνων. Για μια άλλη αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων που στον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην επίθεση του κεφαλαίου με αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες.
- Καλούμε όλα τα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να συνδιοργανώσουν την ενωτική ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα                                         
- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, εργατικές-συνδικαλιστικές συλλογικότητες και τάσεις, να δώσουν μαζικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση  στην Καμάρα.

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ,
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...