Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Εφιαλτικό το τοπίο στα Μέσα Ενημέρωσης.

Aπό τη στήλη Πίσω από τις κάμερες

Η επίθεση των ιδιωτών και του κράτους είναι γιγάντια και χωρίς απάντηση. Πρώτη η κυβέρνηση που σέρνει το χορό.
Το Καλοκαίρι δεν ανανέωσε-δηλαδή απέλυσε χωρίς αποζημίωση- τους 1.047 συμβασιούχους. Στη συνέχεια, αν και η διοίκηση του παραιτηθέντος Γαμπρίτσου είχε κάνει λόγο για διαγωνισμό μέσα στον Αύγουστο για 800 θέσεις, τώρα στα μισά του Σεπτεμβρίου, οι δύο προκηρύξεις θα είναι για 700 συμβασιούχους. Αν δεχθούμε πως από τους 1.074 υπήρχαν περίπου 100 «άριστοι» της ΝΔ που πήγαιναν μόνο στα ΑΤΜ , για να πάρουν τα λεφτά τους, οι υπόλοιποι κάλυπταν στην πλειονότητά τους, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Μέτωπο δεύτερο ο ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης έπεισε τους παρευρισκόμενους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πως αν δεν γίνουν δεκτά τα μέτρα του που περιλαμβάνουν τη μείωση του διοικητικού προσωπικού του ΔΟΛ κατά 40%, χωρίς να πειράξει τους δημοσιογράφους, ο οργανισμός δεν θα μπορεί να πληρώσει μετά την Άνοιξη. Τακτική που θυμίζει εκείνη της κυβέρνησης που δήλωσε πως προσέφυγε στο ΔΝΤ επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει μισθούς και σύνταξης.
Η ΕΣΗΕΑ, δέχθηκε το εκφοβιστικό επιχείρημα του Σ. Ψυχάρη, ο οποίος , μέσω των στελεχών του ενημέρωσε τους εργαζόμενους δημοσιογράφους για τα μέτρα , αλλά και για τη δημιουργία του newsroom. Δηλαδή τη δημιουργία ενός επιτελικού γραφείου που θα συλλέγει τα παραγόμενα κείμενα, ρεπορτάζ και ειδήσεις και θα τα κατευθύνει στις εφημερίδες και το site του ομίλου. Ο φόβος είναι προφανής. Θέλουν με το ρεπορτάζ ενός συντάκτη υπουργείου, το οποίο θα ξαναγράφεται από κάποιον στη σύνταξη να τυπώνουν δύο ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες. Παράλληλα ο οργανισμός όπως έδειξε με τις 100 προς απόλυση εργαζόμενους των Ελληνικών γραμμάτων πως θέλει να ξεφορτωθεί όλες αυτές τις επιχειρήσεις με τις οποίες ,τα χρυσά χρόνια του χρηματιστηρίου, επένδυε στη μετοχή του...
Παράλληλα ανησυχία υπάρχει σε μια ακόμη σειρά μικρών εφημερίδων αλλά και μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών πως δεν θα αντέξουν την κρίση και θα «σκάσουν». Ήδη παρατηρούνται φαινόμενα «στάσης πληρωμών» από διάφορες επιχειρήσεις, καθώς περιορίστηκε κατά πολύ το κρατικό χρήμα οι ενισχύσεις από τους διάφορους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, και ο τραπεζικός δανεισμός. Αναζητείται λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση ένα κόλπο για να επιβιώσουν.
Τα Μέσα βέβαια συνεχίζουν τις επιθέσεις στην κυβέρνηση, όχι από διάθεση αντιπολίτευσης, αλλά επειδή δεν επιθυμούν με κανένα τρόπο τη φορολογία και προτιμούν τις απολύσεις και τις μειώσεις των αποδοχών. Στο πλαίσιο αυτό ,ο Γ. Παπανδρέου, τοποθέτησε τον Τηλέμαχο Χυτήρη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για τα ΜΜΕ για να αντιμετωπίσει τα παράπονα των διαπλεκομένων.

πηγή: Εφημερίδα ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...