Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι μέρες της οργής ξεκίνησαν, σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της υποταγής θα είμαστε απόντες

Σήμερα 7.2.2012, ημέρα γενικής απεργίας ενάντια στον όλεθρο των μέτρων του νέου μνημονίου, πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στις 16:00 στη Νέα Σμύρνη. Ως εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της Νέας Σμύρνης – Μία Πόλη Ανάποδα, απείχα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, συμμετέχοντας και τιμώντας τη γενική απεργία.
Απείχα, διότι σε ημέρα γενικής απεργίας, ο δήμος θα έπρεπε, ως ελάχιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, να αναβάλλει το δημοτικό συμβούλιο και να μην καλεί τους εργαζομένους του να δουλέψουν σήμερα.
Για μια ακόμα φορά, ο δήμος έπαιξε το ρόλο του απεργοσπάστη, οπαδού και διεκπεραιωτή των μνημονίων της τρόικας.
Η Μία Πόλη Ανάποδα ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λόγω της γενικής απεργίας. Η πλειοψηφία του δήμου αρνήθηκε την αναβολή με τη δικαιολογία ότι αν δεν ψηφιζόταν το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης του Δ.Σ. (τροποποίηση της 249/2011 Απόφασης Δ.Σ.) -δηλαδή η τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου- δεν θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι του δήμου από την περιφέρεια, λόγω των χρονικών ορίων.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: Γιατί έφτασε ο δήμος 3 μέρες πριν το τέλος των πληρωμών και δεν έκανε τίποτα νωρίτερα; Γιατί εκβιάζει για άλλη μια φορά καταστάσεις; Η απάντηση είναι απλή. Θέλει να είναι, και είναι, μια αντιδραστική επιχείρηση. Είναι οπαδοί και μέλη του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ–ΝΔ–ΛΑΟΣ. Δεν είπε τίποτα ο δήμος αναφορικά με τα μισθολογικά των εργαζόμενων, διότι έχει ήδη υποστηρίξει το αντιδραστικό  νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση, τον Καλλικράτη, τις απολύσεις στους ΟΤΑ, τις μειώσεις στο δημόσιο.
Ζούμε σε μια Ελλάδα, όπου ο εργαζόμενος λαός διαλύεται και φτάνει στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ η ανεργία καλπάζει. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έχει αρνηθεί κάθε καταγγελία του μνημονίου, της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Μέρκελ, της ανεργίας, της φτώχειας. Αντίθετα, ο δήμος συνεχίζει με αντιδημοκρατικό τρόπο να καλεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για σοβαρά θέματα στις 16:00 μία φορά το μήνα (προφανώς δεν ενδιαφέρεται να τις παρακολουθούν εργαζόμενοι, αλλά δόξα την τρόικα αρκετοί πλέον είμαστε άνεργοι), και ξεμπερδεύει ψηφίζοντας αντιλαϊκές πολιτικές μέσα σε ελάχιστη ώρα. Το κάνει αυτό με τις γνωστές πλέον δικαιολογίες, δηλαδή το αναπόφευκτο των μέτρων της κυβέρνησης (αλλά τότε γιατί ζητούσαν ψήφο;), τη δίκαιη κατανομή των θυσιών (δεν κυνηγάνε όμως κανένα πλούσιο), τις ευθύνες της ΝΔ και της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, και τέλος με τις αναφορές του στο «εθνικό» καθήκον.
Δύο αποφάσεις της προκοπής έχει πάρει ο δήμος: 1. Την μη αύξηση των δημοτικών τελών, και 2. Τη νομική αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Και οι δύο αποφάσεις πάρθηκαν με μαζική κινητοποίηση του λαού και παρά την αρχική αντίθεση του δημάρχου. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η κοινωνία και σε αυτό την καλούμε εμείς από την Μία Πόλη Ανάποδα.
Σήμερα, αν τα δημοτικά συμβούλια έχουν λόγο ύπαρξης, έχουν μόνο με την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι θα παρεμβαίνουν μαζικά, θα θέτουν τη θεματολογία τους βάσει των αναγκών και των επιθυμιών τους και, τέλος, θα επιβάλλουν τις επιλογές τους. ΠΑΣΟΚ–ΝΔ–ΛΑΟΣ έχουν συναποφασίσει τη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων και την επιβολή της πιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας, ώστε να σωθούν οι τράπεζες και τα αφεντικά.
Εμείς πιστεύουμε στον νεοσμυρνιώτικο λαό και στους αγώνες συνολικά στην χώρα. Πλέον οι αλληλέγγυοι αγωνιζόμενοι μαθαίνουν από τη λαϊκή συνέλευσή τους, την εργατική τους λέσχη, τους αγώνες τους, τον ελεύθερο γαλαξία, την προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη ζωή. Το ποτάμι δε θα  γυρίσει πίσω και εάν το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ–ΝΔ–ΛΑΟΣ–ΕΕ–αφεντικών θέλει πόλεμο θα τον έχει. Εάν ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται απέναντι στο λαό, ο λαός θα τον σαρώσει.
Η Μία Πόλη Ανάποδα θα είναι πάντα δίπλα στους αγωνιζόμενους, θα ονειρεύεται και θα δρα για μια άλλη κοινωνία, και στα μαθήματα υποταγής θα παίρνει απουσία.
• ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
• ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ
• ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ
• ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ
• ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
• ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ
Αλέξανδρος Παπασπυρίδης (δημοτικός σύμβουλος από τη Μια Πόλη Ανάποδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...