Πρόταση ΝΑΡ προς την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή: Tώρα είναι η ώρα για αγωνιστικό μέτωπο!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνει στις ιστορικού χαρακτήρα κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις με μια πολιτική εξόρμηση, η οποία συνεχίστηκε τις προηγούμενες ημέρες και θα κορυφωθεί με μεγάλη πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα, το ερχόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ, στο σινέ Κεραμεικός.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, την περασμένη Τετάρτη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί «τη βάση και τις ηγεσίες των δυνάμεων της Αριστεράς σε άμεσο συντονισμό στο μαζικό κίνημα ώστε να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί η επαίσχυντη Δανειακή Σύμβαση από τη Βουλή» και «σε σταθερή κοινή δράση για ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής», ώστε «να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο» για «να ξεπεράσουμε την αδράνεια της συμβιβασμένης γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ένα μήνα τώρα έφτιαχνε ‘‘εθνικά μέτωπα’’ με τους βιομηχάνους και προσπαθούσε να κοιμίσει τους εργάτες» (ολόκληρη η ανακοίνωση στο www.antarsya.org).
«Δεν θέλουμε τα δάνειά τους! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς ευρώ και ΕΕ!», είναι το βασικό σύνθημα που «ρίχνει» το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, απαντώντας στο τρομοκρατικό και πλαστό δίλημμα της κυβέρνησης Παπαδήμου και των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας, «μέσα στη ΕΕ με θυσίες ή έξω και καταστροφή».
Ταυτόχρονα, η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι πρέπει «να κλιμακώσουμε μ’ ένα πολύμορφο απεργιακό και αγωνιστικό κίνημα διαρκείας» και μετά την όποια έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή, ακόμη και αν ψηφιστούν η Δανειακή Σύμβαση, το PSI και τα αντίστοιχα μνημόνια. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους «να οργανώσουν σε κάθε χώρο συνελεύσεις για αποφάσεις απεργιακής κλιμάκωσης». «Εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες για τα χαράτσια, συλλογικότητες στις γειτονιές, πάρτε τον αγώνα στα χέρια σας!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Από αυτή τη σκοπιά, διαφοροποιείται σαφώς από τα άλλα ρεύματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς και όχι μόνο, που προτάσσουν μια «εκλογική», δηλαδή μια κοινοβουλευτική «διέξοδο» από την οικονομική και πολιτική κρίση.
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, την περασμένη Πέμπτη, όλα τα παρόντα μέλη εκτίμησαν ότι στις νέες συνθήκες, οι οποίες δεν σταματούν με τη συνεδρίαση της Βουλής την Κυριακή αλλά θα οξυνθούν, η προώθηση του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής αποκτά νέα, πολύ πιο ιστορική σημασία, δίνοντας προτεραιότητα στη «βάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, των δυνάμεων της Αριστεράς και όλων των αγωνιζόμενων ρευμάτων». Η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ με σκοπό να απελευθερωθεί από τη βάση η δυναμική μιας κοινής δράσης με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, κατέθεσε γραπτή πρόταση να απευθυνθεί η ANTAPΣYA με συγκεκριμένα βήματα στις ηγεσίες της Αριστεράς.
Στη γραπτή πρόταση προτείνεται: Πρώτο, «ο άμεσος συντονισμός, στον ανώτερο δυνατό βαθμό, στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα» για την αποτροπή της εφαρμογής «της επαίσχυντης Δανειακής Σύμβασης, του PSI και των αντίστοιχων Μνημονίων». Δεύτερο, «ο συντονισμός για την πολιτική υπεράσπιση, την αγωνιστική ταξική αλληλεγγύη και τη νίκη κρίσιμων αγώνων (όπως των εργαζομένων της Χαλυβουργίας, του Άλτερ, του Λουκίσα, του ομίλου Λαυρεντιάδη κ.α.) γενικότερα για την οργανωμένη περιφρούρηση της δράσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, από τις επιθέσεις των δυνάμεων της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, του κράτους, των μηχανισμών τους, των αστικών μέσων ενημέρωσης και του δικαστικού συστήματος». Και τρίτο, «η σταθερή κοινή δράση στο μαζικό κίνημα, με προοπτική να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, από το εργατικό και λαϊκό κίνημα», πάνω στα συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει αποφασίσει ομόφωνα, τόσο η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη όσο και η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, στις 22 Ιανουαρίου.
Επίσης, στη γραπτή πρόταση του ΝΑΡ διευκρινίζεται ότι η κοινή δράση απαιτεί την «πλήρη θεωρητική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της κάθε δύναμης», διότι, «με βάση τις υπαρκτές, σοβαρές προγραμματικές διαφορές» μεταξύ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων αριστερών δυνάμεων, «δεν υπάρχει περιθώριο συγκρότησης προγραμματικού ή εκλογικού πολιτικού μετώπου». Ωστόσο, προστίθεται, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει «το συντροφικό διάλογο και αντιπαράθεση, στο μαζικό κίνημα και μπροστά στους εργαζόμενους ή και με άλλες μορφές, για την πολιτική και στρατηγική προοπτική του αγωνιστικού μετώπου, ώστε να μην εκφυλίζονται οι υπαρκτές πολιτικές και θεωρητικές διαφορές μας σε έναν ‘‘ενδοαριστερό εμφύλιο’’, σε βάρος των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης και της προοπτικής τους».
Η πρόταση θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, τις αμέσως ερχόμενες ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου