Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλυπτι​κό video από Θεσσαλονίκ​η

από tsak-giorgis.blogspot.com

Ο συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων είχε αποφασίσει μετά την μεγαλειώδη πορεία να καταλήξει στην Πλατεία Αριστοτέλους και να παραμείνει εκεί. 

Από τις 8μιση και μετά τα ΜΑΤ και υπόλοιπες δυνάμεις καταστολής εφορμούσαν ανά 15 λεπτά στην πλατεία με ξύλο και χημικά. Παρόλα αυτά αρκετός κόσμος δεν υποχωρούσε! 
Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δε θα το πίστευα: Οι μπάτσοι έπεφταν στο κόσμο και ο κόσμος δεν έφευγε, καθόταν και τις έτρωγε. (εγώ τα είδα αυτά από απόσταση, ήμουν στην παραλιακή και στεκόμουν εκεί - δε γινόταν να πλησιάσω λόγω του τραυματισμού μου στην 6η Δεκέμβρη, αλλά όλα φαίνονταν καθαρά).
Επίσης υπήρχε αρκετός κόσμος που ενώ έφευγε προς στιγμήν προς την παραλιακή, στη συνέχεια το συζητούσαν μεταξύ τους και λέγανε "τί άλλο έχουμε να χάσουμε, μας τα πήραν όλα, ας ξαναπάμε στην Αριστοτέλους". 
Βέβαια, το παραδέχομαι ότι τα 3/4 του κόσμου έφυγαν όταν άρχισαν οι συγκρούσεις. Αργά το βράδυ αποφασίστηκε να φύγει πια ο κόσμος από την πλατεία, αλλά συντονισμένα, με πορεία μέσω της οδού Μητροπόλεως. Και κάποιος τράβηξε από μπαλκόνι το παρακατω video, που αποκαλύπτει την εξόφθαλμα απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές και της διαδηλώτριες, με το συνήθη συνδυασμό: Χημικά, ξύλο, συλλήψεις στο σωρό... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...