Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χανίων για την τραπούκικη επίθεση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Χανίων

Το μεσημέρι της Δευτέρας 16/1 μέλη της ΕΑΑΚ και της Ανταρσύα Χανίων δέχθηκαν τραμπούκικη επίθεση από μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο ΤΕΙ Χανίων. Σε μία προγραμματισμένη εμφάνιση της ΕΑΑΚ στο ΤΕΙ Χανίων τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ επιτεθήκαν απρόκλητα και ... χτυπήσαν φοιτητές, μέλη της ΕΑΑΚ με ξεκάθαρο πολιτικό σκοπό.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε πολλά παράδειγματα κυρίως στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις δρουν επιθετικά και απαξιωτικά στις δυνάμεις των ΕΑΑΚ, της Ανταρσύα και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Η απαράδεκτη στάση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, στην απεργία της 19-20ης Οκτώβρη (που δημιούργησαν αλυσίδες στην πλατεία και δεν αφήναν κανέναν να περάσει, με βρισιές και τραμπουκισμούς ενάντια στις δυνάμεις της Ανταρσύα και όχι μόνο), η στάση τους στις απεργίες των εργαζομένων στο Περιστέρι που με τραμπούκικο τρόπο θέλουν να απομονώσουν τις δυνάμεις της Ανταρσύα που στηρίζει τον αγώνα, οι αμέτρητες ψεύτικες καταγγελίες του ΚΚΕ στο ριζοσπάστη για τη δήθεν απεργοσπαστική στάση της Ανταρσύα στον ηρωϊκό αγώνα των Χαλυβουργών (που από την 1η μέρα η Ανταρσύα στάθηκε στο πλευρό τους ολόψυχα) είναι μερικές μόνο σκηνές από τα τείχη που προσπαθεί να υψώσει η ηγεσία του ΚΚΕ στις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.


Γιατί γίνεται αυτό;
Θα αναρωτιέται κανείς. Είναι λογικό στην εποχή αυτή που ζούμε, της κρίσης και της λεηλασίας όλων των δικαιωμάτων του λαού, το ΚΚΕ να βλέπει τον εχθρό στην Ανταρσύα και στην αντικαπιταλιστική Αριστερά;
Είναι λογικό και μάλιστα απογοητευτικό και αποκαρδιωτικό για τον κόσμο του αγώνα και της Αριστεράς. Όταν η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ δεν έχει μέσα της, την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων και του λαού, όταν η πολιτική του πρόταση λέει πως ότι κινείται από τα αριστερά είναι προβοκάτορας ή στην καλύτερη τυχωδιώκτης, όταν η πολιτική πρόταση λέει πως οι αγώνες είναι καταδικασμένοι να χάσουν σήμερα, δεν μπορούμε να έχουμε νίκες και άρα ή ψήφο στο ΚΚΕ ή θα δεχτείτε επίθεση τότε η στάση του ΚΚΕ προς την Ανταρσύα και την Αντικαπιταλιστική Αριστερά είναι κάτι παραπάνω από λογικό.

Εμείς το λέμε καθαρά. Δεν είναι αυτός ο δρόμος για να νικήσει ο λαός και οι αγώνες του. Όχι μόνο από ζήτημα αριστερής ηθικής -που είναι και αυτό τεράστιο - αλλά γιατί προβάλουμε μια πολιτική πρόταση που θέλει να κερδίσει τον αγώνα από σήμερα. Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Όλες οι δυνάμεις του αγώνα, όλες οι αριστερές δυνάμεις να σηκώσουν το γάντι στη βάρβαρη πολιτική της άθλιας συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και να την ανατρέψουν. Αγωνιστικό μέτωπο που να δένεται με αλληλεγγύη, με σεβασμό στην άλλη άποψη με κοινή μάχη για τα κοινά ζητήματα. Με ήθος, με δημοκρατία και κυρίως με πολιτική τακτική και στρατηγική για να νικήσουνε οι αγώνες σήμερα, να ηττηθεί το μαύρο μπλοκ της επίθεσης, να ανασάνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός και με την ίδια την εμπερία τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν την κοινωνία που ζούμε.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στάση του ΚΚΕ για την τραμπούκικη επίθεση σε μέλη της ΕΑΑΚ και της Ανταρσύα στο ΤΕΙ Χανίων αλλά δεν υποχωρούμε. 
Επιμένουμε πως ο ο εχθρός δεν είναι στην Αριστερά, ο δρόμος είναι άλλος, είναι η αγωνιστική ταξική ενότητα που μπορεί να ανατρέψει και να σαρώσει την βάρβαση επίθεση του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...