Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 27/1/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης για συμπαράσταση στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και στους απεργούς από διάφορους εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης, με θέμα: «κάθε χώρος δουλειάς μια Χαλυβουργία».
Οι τρεις απεργοί από την Χαλυβουργία έδωσαν με τις τοποθετήσεις τους το κλίμα που επικρατεί στον εργασιακό-απεργιακό τους χώρο, την ενότητα και την αγωνιστική αυτοπεποίθηση όλων των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων, νέων, ανέργων, συνταξιούχων, μαθητών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, η οποία παίρνει διάφορες μορφές, από απλά ψηφίσματα, επισκέψεις στον απεργιακό χώρο, οικονομική και άλλη ενίσχυση κτλ. Αποκαλυπτική ήταν η ενημέρωσή τους ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν επισκέφτηκε καν το χώρο απεργίας όλες αυτές τις 88 ημέρες που απεργούν! Οι απεργοί εξέφρασαν τη συλλογική τους απόφαση να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.
Το λόγο πήραν επίσης συνδικαλιστές και απλοί απεργοί από εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (απεργίες, επισχέσεις εργασίας, καταλήψεις κτλ.), όπως από τον  Πετζετάκη, την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (όμιλος Λαναρά), το Γερολυμάτο, τον Αlter, το χώρο του επισιτισμού (Goody’s, Χατζής κ.ά.), την ΕΥΑΘ, τους πανεπιστημιακούς, την παράταξη του Ασύντακτου Τύπου, την εφημερίδα Μακεδονία, συλλόγους διδασκαλικούς, καθηγητών,  συνταξιούχων κ.ά.
Από την όλη διαδικασία προέκυπτε η αναγκαιότητα συντονισμού όλων αυτών των αγώνων και η ανάπτυξη ενός πανεργατικού κινήματος με δυναμικό πλαίσιο αγώνα, που θα συμπυκνώνει εκτός από την αντίθεση στα μνημόνια και στη νέα δανειακή σύμβαση, και το αίτημα για ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής που ασκεί μετά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, και την επιβολή μιας άλλης πολιτικής σε όφελος των εργαζομένων, που θα κατοχυρώνει μισθούς και συντάξεις, σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, σύγκρουση-ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ κτλ.
Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί το επόμενο διάστημα, με βάση και την πρόσφατη απόφασή της η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...