Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο πρώην πρύτανης Γρυσπολάκης και οι "μπράβοι" του έδειραν φοιτητή του πολυτεχνείου Κρήτης

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου δύο μέλη του συλλόγου φοιτητών του πολυτεχνείου Κρήτης κάτσανε να φάνε σε εστιατόριο της πόλης που τύχαινε να βρίσκεται και ο πρώην πρύτανης του ιδρύματος, ο κ. Γρυσπολάκης, συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα. Ξαφνικά ο ένας εκ των δύο από τους οποίους συνοδευόταν ο κ. Γρυσπολάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο οδηγός του, προέβη σε μια απρόκλητη λεκτική επίθεση προς τους δύο φοιτητές, βρίζοντάς τους και απειλώντας τους, καθώς δεν δίστασε να χτυπήσει έναν εκ των δυο σοβαρά στο πρόσωπο. 

Ο παντελώς άγνωστος για τους δύο φοιτητές “μπράβος” του πρώην πρύτανη ήταν ξεκάθαρο ότι δεν γνώριζε προσωπικά κανέναν από τους δυο φοιτητές και εκτελούσε ψυχρά εντολές του κ. Γρυσπολάκη με μοναδικό σκοπό να τους τρομοκρατήσει με πρωτοφανή μίσος και βιαιότητα που αρμόζει μόνο σε ανθρώπους της νύχτας. Ο ίδιος ο πρώην πρύτανης μπροστά στο θέαμα να χτυπάνε φοιτητές που την επόμενη ημέρα θα καλεστεί να τους διδάξει, όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά επιπροσθέτως επιβράβευε συνεχώς αυτή την ενέργεια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό σας αξίζει. 


Η επίθεση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολύσει ο πρώην πρύτανης Γρυσπολάκης καθώς και πρυτάνεις πανελλαδικά προς τους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που δε συντάσσονται με την πολιτική που εκφράζουν – με την προσπάθεια υπονόμευσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Αποτελεί τη συνέχεια των πρόσφατων μηνύσεων που έχει κάνει ο κ. Γρυσπολάκης και πάλι εις βάρος μελών του συλλόγου φοιτητών του πολυτεχνείου Κρήτης γιατί “τόλμησαν” να κάνουν μια ανακοίνωση στο μάθημά του και να αντιπαρατεθούν δημόσια μαζί του. Αποτελεί τη συνέχεια της παράνομης εκλογής του και ανάδειξής του στη διοίκηση του ιδρύματος με τους εντολοδόχους μπράβους του και την αστυνομία να χτυπάει τους φοιτητές του. Τέτοιες πρακτικές βίας, που συνεχίζει να υιοθετεί ο πρώην πρύτανης Γρυσπολάκης, δεν έχουν χώρο σε κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

Ο κ. Γρυσπολάκης ως από τους κυριότερους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής στα ελληνικά πανεπιστήμια γνωρίζει πάρα πολύ καλά το τι κάνει και το πως κινείται. Σε μια περίοδο που αποτελεί κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση η εφαρμογή του νέου νόμου πλαίσιο της Διαμαντοπούλου και η εγκαινίαση του νέου πανεπιστημίου της αγοράς με την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, οι φωνές εντός των ιδρυμάτων που συντάσσονται με τις επιταγές του υπουργείου και του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ θα επιχειρήσουν με κάθε μέσο να επιτεθούν και να τρομοκρατήσουν τους φοιτητικούς αγώνες και τα μαχόμενα κομμάτια εντός της νεολαίας. Ακριβώς αυτός ήταν λοιπόν ο σκοπός της επίθεσης που δέχθηκαν οι δυο φοιτητές από τη “συνοδεία” του κ. Γρυσπολάκη και μάλιστα σε δημόσιο χώρο εκτός του ιδρύματος.

Το φοιτητικό κίνημα στη χώρα μας και οι αγωνιζόμενοι φοιτητές έχουν πλούσια εμπειρία από τέτοιες προσπάθειες τρομοκράτησης. Ποτέ κανείς, ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας δεν κατάφερε να το απομονώσει, να το βγάλει από το προσκήνιο και να το καταστήσει θεατή των εξελίξεων. Το φοιτητικό κίνημα στο δύσκολο δρόμο που έχει διαλέξει της σύγκρουσης με την πολιτική που υπονομεύει το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς δεν είναι μόνο του. Έχει στο πλευρό του τους χιλιάδες μαθητές και νέους που βλέπουν ότι αυτός ο κόσμος δεν τους χωράει, τους εκατομμύρια εργαζομένους που μάχονται ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, όλο τον ελληνικό λαό που μάχεται με αξιοπρέπεια για το δικαίωμά του στη ζωή. 

Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...