Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτό κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανοιχτό κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
προς τους αγωνιστές του κινήματος και τις δυνάμεις της Αριστεράς
για τη διαμόρφωση αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής

Εργαζόμενοι/ες, συναγωνιστές / τριες!
           
Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι δυνάμεις του συστήματος, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικό, βουλιάζουν στην κρίση. Εντείνεται η ύφεση, αυξάνει η φτώχια και η ανεργία, σφίγγει η θηλιά του χρέους. Για να ξεπεράσουν την κρίση ψήφισαν τα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο, κηρύσσοντας σταυροφορία υπέρ των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους: βάρβαρη λιτότητα, ισοπέδωση της ασφάλισης και της υγείας, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού, φορομπηξία, ελαστική εργασία, εφεδρείες-απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.

Παρόλα αυτά η κρίση του καπιταλισμού δεν λέει να κοπάσει. Αντίθετα, τα δραματικά αδιέξοδα του συστήματος μεγαλώνουν. Για αυτό στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αποφάσισαν πρωτοφανή επιτήρηση όλων των οικονομιών, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, και μεταφορά όλων των αποφάσεων στους κεντρικούς μηχανισμούς της ΕΕ . Όμως, το μόνο που θα πετύχουν θα είναι κοινωνική καταστροφή και σίγουρη χρεοκοπία.

Εάν δεν ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, θα αναιρεθούν δικαιώματα και κατακτήσεις 150 χρόνων, θα επιβληθεί πραγματική δικτατορία των αγορών και των τραπεζών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.

Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός και τα πραξικοπήματα του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΔΝΤ

Οι συγκλονιστικοί αγώνες των τελευταίων ετών, αυτή η συνεχιζόμενη πρωτότυπη λαϊκή εξέγερση συγκλόνισαν την κοινωνία, ταρακούνησαν το πολιτικό σύστημα και γκρέμισαν τη λαομίσητη κυβέρνηση Παπανδρέου.
Όμως, οι επιτηρητές της Τρόικα, οι βαρόνοι των ΜΜΕ και οι μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις και επέβαλαν πραξικοπηματικά την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Η πραξικοπηματική αυτή κυβέρνηση επιβλήθηκε για να κλιμακώσει την επίθεση, να ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση και να συμμορφωθεί με τη «μεταρρύθμιση» της ΕΕ. Η κοινή δράση για να υπερασπίσουμε τα λαϊκά δικαιώματα, να αποτύχουν τα σχέδιά της και να ανατραπεί γίνεται εξαιρετικά επείγουσα και αναγκαία.

Όχι στη νέα Δανειακή Σύμβαση και τη δημοσιονομική δικτατορία!

Η υπογραφή της νέας «δανειακής Σύμβασης», του περιβόητου PSI, θα αποτελέσει μια κοινωνική καταστροφή. Δένει τον λαό στις αλυσίδες των τοκογλύφων για δεκαετίες. Με την Συμφωνία αυτή:
  • Εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση πρωτοφανούς βαρβαρότητας ενάντια στον εχθρό λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό.
  • Οι ιδιώτες ντόπιοι και ξένοι «δανειστές»- τοκογλύφοι βγαίνουν κερδισμένοι καθώς το περιβόητο «κούρεμα» των ομολόγων συνοδεύεται από άμεση παροχή ζεστού χρήματος 60 δις €, μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων και «ενυπόθηκες εγγυήσεις» σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο(!!!) για το υπόλοιπο. 
Όχι στην Ευρωχούντα των τραπεζιτών και των πολυεθνικών!
Με την δημοσιονομική ένωση και την δικτατορική οικονομική διακυβέρνηση που προωθούνται με την διακρατική συμφωνία των «17+9» κάτω από την ηγεμονία του Γερμανικού αλλά και του Γαλλικού ιμπεριαλισμού επιβάλλεται ένα ταξικό καθεστώς ταπεινωτικής «ευρωκηδεμονίας» και «ευρωεποπτείας». Ένα δημοσιονομικό Νταχάου καταλήστευσης των εργατικών δικαιωμάτων!
Λιτότητα και «δημοσιονομική πειθαρχία» χειρότερη από Μάαστριχτ, «αυτόματες κυρώσεις»! αν μια χώρα για οποιοδήποτε λόγο «παρεκκλίνει» από την αντιλαϊκή πολιτική, έλεγχος του προϋπολογισμού από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών, κατάργηση του βέτο, κατοχύρωση των αποφάσεων με «πλειοψηφία, ώστε να παίρνονται μόνο από τους Γερμανούς, Γάλλους και τους άλλους ιμπεριαλιστές!
Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η γραφειοκρατία της ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας σε κάθε χώρα. Οι επιταγές τους συνταγματοποιούνται , τα συμφέροντα του κεφαλαίου απόλυτος νόμος για την κοινωνία..

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΡΑ!
Όπως εκείνοι συγκροτούν ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ» της αντεργατικής επίθεσης, πρέπει κι εμείς να οικοδομήσουμε απέναντί τους το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Για αυτό πρέπει να παλέψουμε μαζί για:
  • Ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ! Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση – όχι στην «Ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση» - Να καταργηθεί το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Να καταργηθεί το σύμφωνο για το ευρώ
  • Στάση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους.
  • Έξοδο από ευρώ ρήξη και αποδέσμευση από  την ΕΕ .
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο.
  • Αναδιανομή πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Να ακυρωθούν τα χαράτσια. Να φορολογηθούν δραστικά το κεφάλαιο και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
  • Απαγόρευση απολύσεων – κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων – μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Για να νικήσει ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, χρειαζόμαστε μια άλλη οργάνωση των εργαζομένων και του λαού. Με συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, με δημοκρατία των συνελεύσεων και μαχητικές απεργιακές επιτροπές. Που θα συντονίζονται αγωνιστικά, μέσα, αλλά και πέρα από τις δομές του σημερινού γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Με λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές κατοίκων σε κάθε πόλη και γειτονιά για την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, την αυτοάμυνα του λαού. Με μαχητικά κινήματα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια και κάθε προσπάθεια εμπέδωσης αντιλαϊκών μέτρων.
Χρειαζόμαστε μέτωπο κι ενότητα. Οι εργαζόμενοι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να συντονιστούμε «από τα κάτω», να φτιάξουμε μέσα από συλλόγους, συνελεύσεις, επιτροπές ένα πλατύ πανελλαδικό μέτωπο αγώνα, ρήξης και ανατροπής, το αντίπαλο δέος στη δικτατορία των τραπεζών και την Τρόικα.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να συμβάλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του αναγκαίου σήμερα αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής. Προσπερνώντας αυταπάτες κυβερνητισμού και ευρωπαϊσμού και παραμερίζοντας επικίνδυνες και καταστροφικές λογικές διάσπασης των αγώνων.
Ταυτόχρονα πρέπει και τώρα να ανοίξει η συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας για το σήμερα και το «αύριο» των αγώνων μας. Υπάρχει εναλλακτική λύση; Τι θα γίνει αν φύγουμε από την ΕΕ; Μπορεί και πώς να υπάρξει μια κοινωνία χωρίς κέρδος, αγορά, εκμετάλλευση, καταπίεση; Μπορούν οι εργαζόμενοι να κυβερνήσουν; Τι Αριστερά χρειάζεται;.
Και σε αυτό το διάλογο και τη συντροφική αντιπαράθεση που δεν θα διακυβεύει την ενότητα των αγώνων θέλουμε να καταθέσουμε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ την πρότασή μας. Την πρόταση για μια μαζική μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά. Για την οικοδόμηση εκείνης της Αριστεράς που θα απαντήσει στην ιστορική κρίση του συστήματος, με την προοπτική της ρήξης με τον καπιταλισμό και μιας σύγχρονης επαναστατικής διαδικασίας για την εξουσία των ίδιων των εργαζόμενων. 

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑ!
Οι μέρες που περνάμε είναι κρίσιμες. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και της Τρόικα προσπαθούν να κάνουν τις ανατροπές μη αντιστρέψιμες. Όμως, η κρίση βαθαίνει ενώ διογκώνεται η οργή και η αγανάκτηση. Μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή και τη χρεοκοπία μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, αλλά το έπαθλο θα είναι πρωτόγνωροι δρόμοι χειραφέτησης, δικαιοσύνης και δημιουργίας!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...