Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Να συντονίσουμε τους δεκάδες εργατικούς αγώνες σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής

1may_4.jpg
Στις 17 Ιανουαρίου θα είναι η πρώτη γενικευμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νέο έτος απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με την κήρυξη της Παναττικής 24-ωρης Απεργίαςαπό τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου. Η πολύμηνη ηρωική απεργία των χαλυβουργών, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε αγώνες που ξεσπούν, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις (Λουκίσα, Alter, Ελευθεροτυπία, 3Ε Εκτυπωτική, Notos GalleryAlex Pack, Σάκκουλας κ.λπ.) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή απεργίες επειδή δεν πληρώνονται ή γιατί οι εργοδοσίες απολύουν, δεν πληρώνουν και επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα, ανάγκασε τις ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων να πάρουν αυτή την απόφαση. Χρειάζεται η απεργία στις 17/1 να πάρει πανεργατικό και πανελλαδικό χαρακτήρα, μπροστά και στα νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα και η κυβέρνηση, με μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα και παραπέρα περικοπές. Αυτόν τον αγώνα, της συνολικής αντιπαράθεσης με την επίθεση, της οργάνωσης της ενιαίας και αποφασιστικής πάλης όλης της εργατικής τάξης, δεν μπορεί να τον ξεδιπλώσει η θλιβερή ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των υποταγμένων και κυβερνητικών δυνάμεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία της 17 Ιανουαρίου, προτείνοντας την οργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης και της απεργίας συνολικά να την αναλάβουν οι κλάδοι και χώροι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (Χαλυβουργία, Alter, Λούκισα, ΙΓΜΕ, κ.α.). Όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σωματεία, επιτροπές αγώνα εργαζομένων, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες γειτονιών, σύλλογοι φοιτητών, πρέπει να κάνουν τα πάντα για την επιτυχία της απεργίας, κάνοντας ταυτόχρονα σοβαρά βήματα για τον συντονισμό και τη γενίκευση των επιμέρους αγώνων σε επιχειρήσεις και κλάδους. Τώρα όλοι μαζί, πιο δυνατά και αποφασιστικά, για να τους ανατρέψουμε.

Nέο Αριστερό Ρεύμα

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!! ΜΗΠΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ... ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ (ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ)!!
    Ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση των πολιτών" πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.
    Μιλώντας σήμερα στο κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα".
    Συμπλήρωσε ότι "όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση.
    Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...