Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συνεδρίασή της ασχολήθηκε με

Α) Την Παναττική απεργία της 17/1
Β) Την προετοιμασία  της  σύγκλισης  του  Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (22/01) 

1.   Η απεργία της 17/01 είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς με αιχμή τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ανοίγει ένας νέος γύρος αγώνων ενάντια στα κλεισίματα επιχειρήσεων και τις απολύσεις. Ο εμβληματικός αγώνας στην Χαλυβουργία, όπως και στον Άλτερ, στην Ελευθεροτυπία, και αλλού δείχνουν την δύναμη της εργατικής τάξης. Ανοίγουν νέες δυνατότητες για να μπορέσουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νεολαίοι , άνεργοι, συνταξιούχοι, να ξαναπιάσουμε το νήμα των πανεργατικών, των απεργιών διαρκείας και των καταλήψεων στους χώρους δουλειάς και ν' ανατρέψουμε εδώ και τώρα την κυβέρνηση Παπαδήμου, να διώξουμε την τρόικα και να επιβάλουμε τις εργατικές αντικαπιταλιστικές λύσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία της απεργίας. Θα είναι μια πρώτη απάντηση ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση 

2.   Η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» υλοποιεί με θρησκευτική συνέπεια τις επιταγές των τοκογλύφων της ΕΕ, του ΔΝΤ, των τραπεζών και του κεφαλαίου. Γκρεμίζουν κάθε κοινωνική κατάκτηση, ισοπεδώνουν μισθούς, συντάξεις και τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους. Η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις ενώ τα φαινόμενα της κοινωνικής εξαθλίωσης, όπως οι θάνατοι αστέγων, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. 

3.   Την ίδια στιγμή η άρχουσα τάξη της χώρας μας σπεύδει πρόθυμα να ενταχτεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κλιμάκωση της επιθετικής στάσης του άξονα ΗΠΑ- Ισραήλ με το Ιράν απειλούν να προκαλέσουν ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή με εφιαλτικές συνέπειες για τους λαούς.

4.    Στα πλαίσια αυτά καθίσταται επιτακτική η αναβάθμιση της παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η σύγκλιση του Πανελλαδικού Συμβουλίου πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την πολιτική καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα. Η προώθηση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, η προβολή του αντικαπιταλιστικού προγράμματός μας, το δυνάμωμα και η καλύτερη λειτουργία μας, η προετοιμασία για την κεντρική πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανελλαδικό Συμβούλιο. Η καμπάνια αυτή θα υποστηριχθεί με πλήθος εκδηλώσεων, συσκέψεων και πολιτικών θεωρητικών διημέρων σε όλες τις βασικές πόλεις το αμέσως επόμενο διάστημα.  

5.   Το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και θα είναι καθοριστικές για την πορεία του κινήματος. Τμήματα της αριστεράς επιλέγουν, δυστυχώς, να υποτάξουν τη δράση του λαϊκού κινήματος σε εκλογικές αυταπάτες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να πρωτοστατήσει στην ανασυγκρότηση και πολιτικοποίηση του κινήματος ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την απόκρουση της επίθεσης και την αντικαπιταλιστική ανατροπή.  

Αθήνα 12/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...