Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. KAI Δ.Ε.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μια μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών απάντησε το εκπαιδευτικό κίνημα στην αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση – συγχώνευση - υποβιβασμό 1500 περίπου σχολείων σε όλη την χώρα.
Στην Αθήνα, σε μια γεμάτη παλμό συγκέντρωση, μαζική αντιπροσωπεία διαδηλωτών από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης απαίτησε συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Αττικής κ. Κουμέντο. Ο περιφερειακός διευθυντής, αφού αρχικά αρνήθηκε να συναντηθεί με τους συγκεντρωμένους, επιδιώκοντας μια τυπική συνάντηση με ολιγομελή αντιπροσωπεία, αναγκάστηκε, κάτω από το βάρος των αποδοκιμασιών και της επιμονής των συγκεντρωμένων να αποδεχτεί τη συνάντηση.
Η στάση του κ Περιφερειακού Διευθυντή ήταν εξαρχής στάση απαξίωσης των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών, ιδιαίτερα μαθητών υπό κατάργηση νυχτερινών σχολείων που απαιτούσαν να μην κλείσουν το σχολεία τους. Υπεραμύνθηκε μιας πολιτικής που σπρώχνει τα παιδιά μας στη μνημονιακή αμάθεια, εμφανιζόμενος ως λογιστής της τρόικας, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., όχι όμως ως άνθρωπος της εκπαίδευσης.
Με τον τρόπο αυτό φανέρωσε ακόμα μια φορά τον αυταρχικό, βαθιά αντιπαιδαγωγικό του ρόλο, αναγκαίο για την πολιτική που προωθεί. Αναλώθηκε σε ψευδείς αναπαραστάσεις της πραγματικότητας λέγοντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι υπήρχε από τις 4 Νοέμβρη σύμφωνη γνώμη των αντιδημάρχων παιδείας των Δήμων για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, ενώ οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έγιναν στις 7 και 14 Νοέμβρη.
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων, ζήτησαν να απαντήσει θετικά ο περιφερειακός στο αίτημά τους και παρέμειναν ως τις 4 και 15΄ μ.μ. στην Περιφέρεια διεκδικώντας τα αυτονόητα. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
Το εκπαιδευτικό κίνημα καταδικάζει απερίφραστα το διοικητικό αυταρχισμό, την συνολική στάση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής αλλά και τη συνολικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.
Καταδικάζουμε τη στοχοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών, τόσο από τον κ. Κουμέντο, όσο και από την πρωτοφανή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται ψευδέστατα σε δήθεν προπηλακισμούς και καταστροφές στην περιφέρεια (όχι μόνο δεν υπήρξε καμιά καταστροφή, αλλά δεν κόπηκε ούτε φυλλαράκι από τις γλάστρες των γραφείων του περιφερειακού διευθυντή!), ενώ εκτοξεύει απειλές απέναντι σε εκπαιδευτικούς των Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων (ως Αριστερές Συσπειρώσεις). Θυμόμαστε ότι μόλις προχθές η ίδια η υπουργός του (κατ’ όνομα) υπ. Παιδείας απειλούσε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη-αποχή-κινητοποίηση…
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Η κυβέρνηση και το διορισμένο προσωπικό της είναι οι μόνοι υπεύθυνοι της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που κλείνει σχολεία, είναι αυτοί που στηρίζονται πλέον στον ανοιχτό αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή για να επιβληθούν.
Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν ποινικοποιούνται, δε μηνύονται, δε διώκονται! Δε σας φοβόμαστε, γιατί εμείς θα είμαστε εδώ, υπηρετώντας το δημόσιο σχολείο, όταν εσείς διωγμένοι απ’ το λαό δε θα ‘χετε πού να κρυφτείτε!

Στους δρόμους του αγώνα θα ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. ΔΝΤ.


ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤAΡΓΗΘΕΙ, ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...