Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Εκδηλώσεις νΚΑ για την Ανεργία και την Ελαστική Εργασία

Στην Ελλάδα του μνημονίου βιώνουμε την πιο επιθετική πολιτική από τη μεταπολίτευση και μετά. Μέσα σε ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αιχμή του δόρατος το μνημόνιο και τις αποφάσεις της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και με την αμέριστη συμπαράσταση του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, έχει περάσει μέτρα που έβρισκαν εμπόδια για τουλάχιστον 20 χρόνια. Πάρα όμως τις λεγόμενες "θυσίες", τα μέτρα συνεχίζονται και μάλιστα για καιρό. Μιλάμε για έναν υπερ...δεκαετή πόλεμο απέναντι στις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας, που εγγυάται ένα και μόνο πράγμα: την χειροτέρευση των όρων ζωής για εκατομμύρια εργαζόμενους και νέους, τη νέα φτώχια, την ανεργία.
Για την ανεργία δεν φταίνε ούτε οι άνεργοι, ούτε οι εργαζόμενοι! Ούτε οι παλιοί ούτε οι νέοι! Ούτε οι έλληνες ούτε οι ξένοι! Η ανεργία αποτελεί δομικό στοιχείο του καπιταλισμού, της σύγχρονης εκμετάλλευσης. Υπάρχει για να ρίχνει τα μεροκάματα των ήδη εργαζόμενων, για να διατηρείται το "φόβητρο" ενός συνεχούς μαστιγίου. Δεν είμαστε «τεμπέληδες» και «αντιπαραγωγικοί», όπως θέλουν να πιστέψουμε. Παράγουμε καθημερινά τον πλούτο που οι επιχειρηματίες και τα κάθε λογής "γκόλντεν μπόιζ" σφετερίζονται.
Στόχος της νεολαίας Κομμουνιστική απελευθέρωση σε αυτόν τον κύκλο εκδηλώσεων που οργανώνει, είναι να βρεθούμε και να συζητήσουμε όχι μόνο τα αίτια της ανεργίας αλλά και στοιχεία της δικιάς μας απάντησης και δράσης.
Τρίτη, 29 Μαρτίου

Μαρούσι (The Lounge Art Cafe - Δήμητρος 14 ώρα 7.00μμ)

Ίλιον (Καλλιτεχνικό Καφενείου Πνευματικού Κέντρου Δ. Ιλιου "Μ. Μερκούρη" ώρα 6μμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...