Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Να σταματήσει η κοροϊδία από το Υπουργείο. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!

Μετά τις πιέσεις που ασκήσαμε και το υπόμνημα που καταθέσαμε στο Υπ. Παιδείας, από το γραφείο της Αναπληρώτριας υπουργού Φ. Γεννηματά εκδόθηκε ανακοίνωση για τις οφειλές των ωρομισθίων εκπαιδευτικών σύμφωνα με την οποία το θέμα έχει μεταβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η λακωνική αυτή ανακοίνωση του υπουργείου δεν μας καθησυχάζει. Με την αόριστη αυτή υπόσχεση πληρωμής το Υπ. Παιδείας προσπαθεί να καθησυχάσει τους απλήρωτους ωρομίσθιους και να μεταθέσει το πρόβλημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εξακολουθούμε να απαιτούμε να δοθεί ξεκάθαρη ημερομηνία πληρωμής για όλο το οφειλόμενο ποσό από το 2008 μέχρι σήμερα χωρίς αναδρομικές περικοπές.
Σε καμία περίπτωση δεν μας καθησυχάζει η ανάληψη ευθύνης των πληρωμών για το τρέχον εξάμηνο από το ΙΔΕΚΕ μιας και πρόκειται για ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και είναι γνωστό ότι εμφανίζει πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποδοχών στους εργαζόμενους που μετέχουν στα προγράμματα που διαχειρίζεται.
Η Γεν. Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης που έχει αναλάβει πλέον την επίβλεψη της λειτουργίας των ΙΕΚ φαίνεται να διατηρεί το παλιό πελατειακό σύστημα προσλήψεων που εφάρμοζε ο ΟΕΕΚ. Ένα σύστημα που καθιστά έρμαια τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές των κυβερνητικών επιλογών. Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να εμφανίσει χαμηλά ποσοστά ανεργίας επέβαλε την τακτική του κατακερματισμού των ωρών και την πρόσληψη για μία ή δύο ώρες αρκετών ανέργων που δουλεύουν για πρώτη φορά σε ΙΕΚ (και οι οφειλές του υπουργείου ως προς αυτούς είναι μηδενικές).
Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός που να θέτει τους όρους με βάση τους οποίους οι περιφέρειες θα προχωρούν σε προγραμματικές συμβάσεις με τη Γεν. Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης για την λειτουργία των ΙΕΚ από το επόμενο εξάμηνο. Η όποια διαβούλευση μάλιστα δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με πηγές του Υπ. Παιδείας. Το πέρασμα της λειτουργίας των δημόσιων ΙΕΚ στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση αλλά και η προσαρμογή της λειτουργίας ειδικοτήτων «σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες» όπως δήλωσε η υπουργός στην συνέντευξη τύπου στις 4 Αυγούστου σημαίνουν τρία βάση πράγματα:α) κλείσιμο πολλών ειδικοτήτων ακόμα και αν εμφανίζουν υψηλή ζήτηση β) μείωση της ωριαίας αποζημίωσης και ακόμα μεγαλύτερη αδιαφάνεια στις προσλήψεις γ) δραματική αύξηση των διδάκτρων που θα αναγκάσουν αρκετούς σπουδαστές να εγκαταλείψουν την επιμόρφωσή τους.
Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά και οργανωμένα.Καλούμε όλους τους εκπαιδευτές να γραφτούν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (Ωρομισθίων-Αναπληρωτών) και να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του σωματείου για τα ΙΕΚ που δημιουργήθηκε και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της.

Με βάση τα παραπάνω στη συνέλευση της Κυριακής 27/2 αποφασίσαμε:
α) Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Μάρτη στις 11.30π.μ έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37) προκειμένου να πιέσουμε για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
β) Επισκέψεις της πρωτοβουλίας στα δημόσια ΙΕΚ της Αττικής για την ενημέρωση των συναδέλφων εκπαιδευτών για τις δράσεις της.
γ) Νέα συνάντηση της πρωτοβουλίας του σωματείου για τα ΙΕΚ αμέσως μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την Παρασκευή 4 Μάρτη για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων μας.
δ) Προσπάθεια συντονισμού με εκπαιδευτικούς σε άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα (αναπληρωτές-ωρομίσθιοι ΤΕΙ)
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
*Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων μέχρι σήμερα.
*Καμία αναδρομική μείωση κατά την καταβολή των αποδοχών.
*Τακτική πληρωμή των εκπαιδευτών από τον τακτικό προϋπολογισμό.
*Καμία οικονομική επιβάρυνση στους σπουδαστές.
*Να στελεχωθούν πλήρως τα εργαστήρια.

Πρωτοβουλία για τα ΙΕΚ του Σ.Ε.Α.Ε. (Ωρομισθίων-Αναπληρωτών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...