Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Aνακοίνωση-απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκπαιδευτικών στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ

Απάντηση στην Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ

Συνεχίζοντας  την αδιέξοδη πολιτική στο κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην εκπαίδευση και γενικά, συνεχίζουν την επίθεση χωρίς αρχές στην αντικαπιταλιστική αριστερά, στις Παρεμβάσεις και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τελευταίο κατόρθωμα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ η επίθεση στον σύντροφό μας  πρόεδρο της Ε ΕΛΜΕ και η προβοκατόρικη προσπάθεια ταύτισης του (αλλά και των Παρεμβάσεων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με το «κίνημα της κουκούλας» και τους κουκουλοφόρους.
Τόσο το ΠΑΜΕ όσο και το ΚΚΕ αισθάνονται όλο και πιο έντονα το αδιέξοδο της πολιτικής τους γραμμής στο κίνημα. Αδιέξοδο που προκαλεί στα μέλη του και στους αγωνιστές που βρίσκονται κοντά του πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της  γραμμής του «πας μη ΠΑΜΕ βάρβαρος», «αγώνες είναι μόνο αυτοί που ελέγχονται από το ΚΚΕ», «όλες οι  δυνάμεις στο κίνημα πλην ΚΚΕ είναι με την κυβέρνηση  την ΕΕ και την εργοδοσία », «όποιος δεν είναι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ είναι κουκουλοφόρος», «όποιος δε συμφωνεί μαζί μας είναι εναντίον μας» «όποιος μας κάνει κριτική είναι αντικομουνιστής» και πολλά άλλα.
Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς στο κίνημα στη βάση ενός αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος, ώστε να ανατραπεί η αντεργατική επίθεση ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΕ ΤΡΟΙΚΑ ΔΝΤ  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, η άνοδος της επιρροής της και κυρίως η κινηματική της παρουσία αποτελεί «απειλή» για το ανορθολογικό  σεχταριστικό φρούριο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Τα τείχη πρέπει να υψωθούν ακόμη πιο ψηλά. Έτσι  η ανάγκη για κοινή δράση εύκολα απορρίπτεται αφού δεν μπορεί να γίνει κοινή δράση με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι  «προβοκάτορες και  κουκουλοφόροι». Αλλά και στο επίπεδο των αγώνων  το ΚΚΕ «διαφημίζει» τις ασφαλείς πορείες του χωρίς κουκουλοφόρους, αλλά και χωρίς σύγκρουση με την κυβέρνηση. Στρατηγικό στοιχείο της πολιτικής γραμμής της λαϊκής εξουσίας αποτελεί το κίνημα διαμαρτυρίας, ο κοινοβουλευτικός δρόμος στον οποίο υποτάσσεται και  το κίνημα, «η υπεύθυνη στάση». Έτσι εξηγείται η υιοθέτηση από το ΚΚΕ αντιλήψεων για το κίνημα και τις διαδηλώσεις  τόσο της Ακροδεξιάς όσο και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν έγινε ούτε ακροδεξιά, ούτε κυβερνητική η ηγεσία  του  ΚΚΕ. Ακολουθεί πιστά τη στρατηγική της παραμονής του στην  αριστερή πτέρυγα του κοινοβουλευτισμού, έχοντας μια λογική και πρακτική κινηματικού ρεφορμισμού, ο οποίος δεν πρέπει να αμφισβητείται και να κριτικάρεται από καμία πολιτική δύναμη ούτε εντός του, ούτε εκτός του.
 Δε θα ακολουθήσουμε τη λογική του ενδοαριστερού εμφύλιου και το «ο πιο κοντινός αριστερός είναι ο εχθρός μου». Θα επιμείνουμε στην κοινή δράση όλων των δυνάμεων της αριστεράς για την ανατροπή της αντεργατικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανάπτυξη ενός νικηφόρου  εργατικού κινήματος που θα ανατρέψει με μια νέα ταξική ενότητα την αντιλαϊκή πολιτική της  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ -ΤΡΟΙΚΑ –ΔΝΤ-  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Θα συμβάλλουμε στη  δημιουργία ενός κινήματος των γενικών συνελεύσεων και της εργατικής δημοκρατίας αντίπαλο δέος στον υποταγμένο συνδικαλισμό, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό  των ΓΣΣΕ- ΑΔΕΔΥ. Παλεύουμε  να μη γίνει πράξη το σχολείο της αγοράς. Υπάρχει δρόμος εργατικής αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση, για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθούν οι ώρες και τα χρόνια δουλειάς, για συλλογικές συμβάσεις και συλλογικά δικαιώματα, για νέες θέσεις εργασίας, για προστασία των ανέργων: Απειθαρχία στην ΕΕ, έξοδος από ευρώ και ΕΕ. Παύση πληρωμών και διαγραφή του κρατικού χρέους. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των τραπεζών, των επιχειρήσεων και των υποδομών κοινής ωφέλειας. Απαγόρευση των απολύσεων, απαλλοτρίωση της περιουσίας των καπιταλιστών που κλείνουν επιχειρήσεις και πετούν εργάτες στο δρόμο. Δραστική φορολογία του μεγάλου πλούτου και των κερδών,  φοροελαφρύνσεις  στους εργαζόμενους και τους ανέργους. Απαιτείται η κλιμάκωση, ο συντονισμός του αγώνα, με απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις σε μια μάχη διαρκείας. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12:30 ΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...