Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών

Μετά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης στους 300 απεργούς πείνας, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών! 

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών έληξε αφού ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχωρήσεις κάτω από το μεγάλο κύμα συμπαράστασης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.
Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Μνημονίου και της ανελέητης αντεργατικής επίθεσης των ΕΕ – ΔΝΤ δεν είναι ανίκητη. Ότι μπορεί να λυγίσει από αποφασιστικούς, ανυποχώρητους και δίκαιους αγώνες. Μετά από 44 μέρες απεργία πείνας, οι εξαντλημένοι μετανάστες βγαίνουν όρθιοι και η επικίνδυνα αδιάλλακτη κυβέρνηση βγαίνει τσαλακωμένη.
Ο αγώνας συνεχίζεται! Για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ανοίξει μαζική διαδικασία νομιμοποιήσεων για όλους τους μετανάστες, ενάντια στους χυδαίους εκβιασμούς του Ραγκούση και του Παπουτσή και των ΝΔ -ΛΑΟΣ που κραυγάζουν για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Για να δοθεί πολιτικό άσυλο στους Αφγανούς και Ιρανούς πρόσφυγες. Για να κλείσει η Σούδα που λειτουργεί σαν βάση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά των αραβικών εξεγέρσεων, σαν προέκταση της δολοφονικής Frontex ενάντια στους κατατρεγμένους από την φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους μετανάστες και πρόσφυγες. Για να σταματήσουν οι διώξεις στους αγωνιστές που στάθηκαν αλληλέγγυοι, μεταξύ αυτών και στις δύο φοιτήτριες που δικάζονται την Παρασκευή. Για να ανατραπεί συνολικά η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης (φράκτης του αίσχους στον Έβρο, στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ.). Για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των μεταναστών για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, ίση αμοιβή για ίση δουλειά κλπ. Για να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος στη μαύρη εργασία, ανασφάλιστος και χωρίς δικαιώματα. Για να ανατραπεί το «σφαγείο» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, που σπρώχνει στην εξαθλίωση Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους. 
Στις 19 Μάρτη συμμετέχουμε στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που καλούν αντιρατσιστικές κινήσεις και οργανώσεις μεταναστών, στην Αθήνα (προσυγκέντρωση 2.00 μ.μ., Ομόνοια) και σε μια σειρά πόλεις πανελλαδικά. Στις 21 Μάρτη στηρίζουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ, των εκπαιδευτικών και μαθητών για διοργάνωση εκδηλώσεων κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...